Pulled lamb - Opskrift på krydret langtidsstegt lammekølle

Pulled lamb

Pulled lamb - Langtidsstegt lammekølle
Pulled lamb - Opskrift på lækker krydret lammekølle perfekt til burgers, pita, wraps mv.
Pulled lamb - Opskrift på krydret langtidsstegt lammekølle

Fantastisk lækker pulled lamb, krydret med hjemmelavet rub, – velsmagende, mørt og saftigt.
Jeg elsker konceptet “pulled meat”, det smager simpelthen så dejligt, – kødet forbliver lækkert og saftigt og simpelthen smør mørt.
Ikke nok med at det er super nemt at lave, du får også glæden af et fantastisk velduftende køkken en hel dag, mens kødet braiseres i ovnen.
Denne lækre braiserede lammekølle fik godt 10 timer i ovnen, og resultatet var intet mindre end fantastisk, – kødet faldt fra benene, smør mørt og saftigt. Vi brugte den bl.a. til pulled lamb burger, pulled lamb æggewrap og pulled lamb pita med kålsalat.
Den kan også serveres som den er med en gang kartoflerbåde, en grov salat og en god tzatziki.
Jeg valgte at overhælde kødet med saften fra stegen der var smeltet ud i stegepanden, efter jeg havde trukket kødet fra hinanden. Det indeholder masser af krydderiblandingen, smag og kraft.

Pulled lamb - Opskrift på krydret langtidsstegt lammekølle

Pulled lamb - Langtidsstegt lammekølle

Pulled lamb - Opskrift på lækker krydret lammekølle perfekt til burgers, pita, wraps mv.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 1 day
Antal: 8 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 1

    stor lammekølle, ca. 2 1/2-3 kg

Rub

  • 4 spsk

    brun farin

  • 3 spsk

    sød paprika

  • 1 spsk

    spidskommen

  • 1 1/2 spsk

    groft salt

  • 1 tsk

    hvidløgspulver

  • 1 tsk

    løg pulver

  • 1 tsk

    sennepspulver

  • 1 tsk

    sød chilipulver

  • 1 tsk

    røget paprika

  • 1 tsk

    rosmarin

  • 1/2 tsk

    cayennepeber

Sådan gør du

  • Bland alle krydderierne til rubbe og rub lammekøllen godt ind, - brug alt rubben.
  • Pak lammekøllen tæt i film, og læg den på køl natten over, - min. 12 timer.
  • Befri lammekøllen for filmen og læg den i en bradepande.
  • Steg den i ca. 10 timer ved 120 grader, almindelig ovn, - tjek at den er mør og kødet falder fra hinanden.
  • Læg lammekøllen på et spækbræt og træk kødet fra hinanden ved hjælp af 2 gafler, - læg kødet i et fad eller lignende. Overhæld kødet med saft og krydderier fra bradepanden og vend det godt ind i kødet, - det smager fantastisk. Server som ønsket.
Pulled lamb - Opskrift på krydret langtidsstegt lammekølle
Pulled lamb – Opskrift på krydret langtidsstegt lammekølle
Pulled lamb - Opskrift på krydret langtidsstegt lammekølle
Pulled lamb – Opskrift på krydret langtidsstegt lammekølle
Loading comments...