Pulled lamb - Opskrift på krydret langtidsstegt lammekølle

Pulled lamb

Hvad synes du?


Fantastisk lækker pulled lamb, krydret med hjemmelavet rub, – velsmagende, mørt og saftigt.
Jeg elsker konceptet “pulled meat”, det smager simpelthen så dejligt, – kødet forbliver lækkert og saftigt og simpelthen smør mørt.
Ikke nok med at det er super nemt at lave, du får også glæden af et fantastisk velduftende køkken en hel dag, mens kødet braiseres i ovnen.
Denne lækre braiserede lammekølle fik godt 10 timer i ovnen, og resultatet var intet mindre end fantastisk, – kødet faldt fra benene, smør mørt og saftigt. Vi brugte den bl.a. til pulled lamb burger, pulled lamb æggewrap og pulled lamb pita med kålsalat.
Den kan også serveres som den er med en gang kartoflerbåde, en grov salat og en god tzatziki.
Jeg valgte at overhælde kødet med saften fra stegen der var smeltet ud i stegepanden, efter jeg havde trukket kødet fra hinanden. Det indeholder masser af krydderiblandingen, smag og kraft.

Pulled lamb - Langtidsstegt lammekølle

By Dianna Brinch Personer: 6-8
Tid: +24 timer

Pulled lamb - Opskrift på lækker krydret lammekølle perfekt til burgers, pita, wraps mv.

Ingredienser

  • 1 stor lammekølle, ca. 2 1/2-3 kg
  • Rub
  • 4 spsk brun farin
  • 3 spsk sød paprika
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 1/2 spsk groft salt
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk løg pulver
  • 1 tsk sennepspulver
  • 1 tsk sød chilipulver
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk rosmarin
  • 1/2 tsk cayennepeber

Fremgangsmåde

1

Bland alle krydderierne til rubbe og rub lammekøllen godt ind, - brug alt rubben.

2

Pak lammekøllen tæt i film, og læg den på køl natten over, - min. 12 timer.

3

Befri lammekøllen for filmen og læg den i en bradepande.

4

Steg den i ca. 10 timer ved 120 grader, almindelig ovn, - tjek at den er mør og kødet falder fra hinanden.

5

Læg lammekøllen på et spækbræt og træk kødet fra hinanden ved hjælp af 2 gafler, - læg kødet i et fad eller lignende. Overhæld kødet med saft og krydderier fra bradepanden og vend det godt ind i kødet, - det smager fantastisk. Server som ønsket.

Pulled lamb - Opskrift på krydret langtidsstegt lammekølle
Pulled lamb – Opskrift på krydret langtidsstegt lammekølle
Pulled lamb - Opskrift på krydret langtidsstegt lammekølle
Pulled lamb – Opskrift på krydret langtidsstegt lammekølle

Kommentarer

  1. Pingback: Pulled lamb burger - Opskrift med sprød og cremet kålsalat

  2. Pingback: Pulled lamb salat - Opskrift med kål, pesto og chilidressing

  3. Avatar
    Katrine

    Kan man fryse kødet ned bagefter hvis ikke man bruger det hele på en gang?

     
    • Dianna

      Hej Katrine

      Det kan man sagtens 🙂 Vi har også altid rester i overskud, de ryger i en pose eller en beholder og på frost, og så bliver de opvarmet i ovnen ved 120 grader i 20 min., i en foliebakke eller lignende med staniol over 🙂

      Rigtig god dag:)

      Mange hilsner
      Dianna

       
  4. Avatar

    Hej Dianna. Kommer du væske i brandepanden? Vh Line

     
    • Dianna

      Hej Line

      Nej jeg putter ingen vand i bradepanden:)
      I løbet af et par timer begynder lammekøllen selv af smide lidt fedt og væske fra sig, og det smager fantastisk at hælde over kødet når stegen er trukket fra hinanden

      Rigtig god weekend:)

      De bedste hilsner
      Dianna

       

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*