Pulled lamb burger - Opskrift med sprød og cremet kålsalat

Pulled lamb burger med sprød og cremet kålsalat

Pulled lamb burger med sprød og cremet kålsalat
Opskrift på pulled lamb burgers med kålsalat og syltede rødløg.
Pulled lamb burger - Opskrift med sprød og cremet kålsalat

Lækre pulled lamb burgers, her serveret som sliders, fyldt med saftig pulled lamb, en sprød kålsalat vendt i en cremet dressing af bl.a. feta, agurk og mynte og toppet med syltede rødløg.
Disse burgers smager bare helt fantastisk, og er næsten et must nå man laver pulled lamb. Prøv at servere i lækre hjemmebagte burgerboller eller hjemmebagte sliders.

Pulled lamb burger - Opskrift med sprød og cremet kålsalat

Pulled lamb burger med sprød og cremet kålsalat

Opskrift på pulled lamb burgers med kålsalat og syltede rødløg.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 4 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 1 day
Ændre antal8 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1

    stor lammekølle, ca. 2 1/2-3 kg

Rub

  • 4 spsk

    brun farin

  • 3 spsk

    sød paprika

  • 1 spsk

    spidskommen

  • 1 1/2 spsk

    groft salt

  • 1 tsk

    hvidløgspulver

  • 1 tsk

    løg pulver

  • 1 tsk

    sennepspulver

  • 1 tsk

    sød chilipulver

  • 1 tsk

    røget paprika

  • 1 tsk

    rosmarin

  • 1/2 tsk

    cayennepeber

Kålsalat

  • 1/2

    rød spidskål

  • 1/2

    grøn spidskål

  • 4

    stilke grønkål

  • 4 dl

    creme fraiche

  • 1/2 dl

    mayonnaise

  • 100 g

    feta

  • 1/2

    agurk uden kerner, finthakket

  • 1 bundt

    purløg, finthakket - ca. 1/2 dl

  • 1 spsk

    mynte, finthakket

  • Salt og peber

Derudover

Sådan gør du

Pulled lamb

  • Bland alle krydderierne til rubbe og rub lammekøllen godt ind, - brug alt rubben.
  • Pak lammekøllen tæt i film, og læg den på køl natten over, - min. 12 timer.
  • Befri lammekøllen for filmen og læg den i en bradepande.
  • Steg den i ca. 10 timer ved 120 grader, almindelig ovn, - tjek at den er mør og kødet falder fra hinanden.
  • Læg lammekøllen på et spækbræt og træk kødet fra hinanden ved hjælp af 2 gafler, - læg kødet i et fad eller lignende. Overhæld kødet med saft og krydderier fra bradepanden og vend det godt ind i kødet, - det smager fantastisk.

Kålsalat

  • Overhæld grønkålen med kogende vand og skyl derefter bladene i koldt vand, - dup dem tørre i et viskestykke.
  • Fint snit spidskålen og grønkål og vend det godt sammen.
  • Bland creme fraiche og mayonnaise i en skål og smuldr fetaen heri.
  • Rør finthakket agurk i sammen med purløg og mynte og smag til med salt og peber.
  • Vend kålblandingen godt sammen med dressingen og stil skålen på køl, overdækket, til den skal serveres.

Pulled lamb burger

  • Lun burgerbollerne, - top fladerne med chilidressing eller mayo, pulled lamb, kålsalat og syltede rødløg og server straks.
Pulled lamb burger - Opskrift med sprød og cremet kålsalat
Pulled lamb burger – Opskrift med sprød og cremet kålsalat
Pulled lamb burger - Opskrift med sprød og cremet kålsalat
Pulled lamb burger – Opskrift med sprød og cremet kålsalat
Pulled lamb burger - Opskrift med sprød og cremet kålsalat
Pulled lamb burger – Opskrift med sprød og cremet kålsalat

Kommentarer

  1. Pingback: Pulled lamb pita - Opskrift med kålsalat og chilidressing

  2. Marianne Hede Andersen

    5 stars
    Tusind tak for en helt igennem fantastisk opskrift ;o) Jeg serverede det til vores påskefrokost i går – hele familien var begejstrede (Det var godt jeg lavede 2 lammekøller)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)