Lækre pulled lamb burgers, her serveret som sliders, fyldt med saftig pulled lamb, en sprød kålsalat vendt i en cremet dressing af bl.a. feta, agurk og mynte og toppet med syltede rødløg.
Disse burgers smager bare helt fantastisk, og er næsten et must nå man laver pulled lamb. Prøv at servere i lækre hjemmebagte burgerboller eller hjemmebagte sliders.
Pulled lamb burger med sprød og cremet kålsalat
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1
stor lammekølle, ca. 2 1/2-3 kg
Rub
- 4 spsk
brun farin
- 3 spsk
sød paprika
- 1 spsk
spidskommen
- 1 1/2 spsk
groft salt
- 1 tsk
hvidløgspulver
- 1 tsk
løg pulver
- 1 tsk
sennepspulver
- 1 tsk
sød chilipulver
- 1 tsk
røget paprika
- 1 tsk
rosmarin
- 1/2 tsk
cayennepeber
Kålsalat
- 1/2
rød spidskål
- 1/2
grøn spidskål
- 4
stilke grønkål
- 4 dl
creme fraiche
- 1/2 dl
mayonnaise
- 100 g
feta
- 1/2
agurk uden kerner, finthakket
- 1 bundt
purløg, finthakket - ca. 1/2 dl
- 1 spsk
mynte, finthakket
-
Salt og peber
Derudover
-
Evt. Chilidressing eller mayo til at smøre burgerbollerne med
Sådan gør du
Pulled lamb
- Bland alle krydderierne til rubbe og rub lammekøllen godt ind, - brug alt rubben.
- Pak lammekøllen tæt i film, og læg den på køl natten over, - min. 12 timer.
- Befri lammekøllen for filmen og læg den i en bradepande.
- Steg den i ca. 10 timer ved 120 grader, almindelig ovn, - tjek at den er mør og kødet falder fra hinanden.
- Læg lammekøllen på et spækbræt og træk kødet fra hinanden ved hjælp af 2 gafler, - læg kødet i et fad eller lignende. Overhæld kødet med saft og krydderier fra bradepanden og vend det godt ind i kødet, - det smager fantastisk.
Kålsalat
- Overhæld grønkålen med kogende vand og skyl derefter bladene i koldt vand, - dup dem tørre i et viskestykke.
- Fint snit spidskålen og grønkål og vend det godt sammen.
- Bland creme fraiche og mayonnaise i en skål og smuldr fetaen heri.
- Rør finthakket agurk i sammen med purløg og mynte og smag til med salt og peber.
- Vend kålblandingen godt sammen med dressingen og stil skålen på køl, overdækket, til den skal serveres.
Pulled lamb burger
- Lun burgerbollerne, - top fladerne med chilidressing eller mayo, pulled lamb, kålsalat og syltede rødløg og server straks.
Pingback: Pulled lamb pita - Opskrift med kålsalat og chilidressing
Tusind tak for en helt igennem fantastisk opskrift ;o) Jeg serverede det til vores påskefrokost i går – hele familien var begejstrede (Det var godt jeg lavede 2 lammekøller)
Hej Marianne
Ej hvor eer det bare dejligt at høre, – tusind tak for din dejlige feedback 🙂
Kh Dianna