Pulled lamb burger - Opskrift med sprød og cremet kålsalat

Pulled lamb burger med sprød og cremet kålsalat

Hvad synes du?


Lækre pulled lamb burgers, her serveret som sliders, fyldt med saftig pulled lamb, en sprød kålsalat vendt i en cremet dressing af bl.a. feta, agurk og mynte og toppet med syltede rødløg.
Disse burgers smager bare helt fantastisk, og er næsten et must nå man laver pulled lamb. Prøv at servere i lækre hjemmebagte burgerboller eller hjemmebagte sliders.

Pulled lamb burger med sprød og cremet kålsalat

By Dianna Brinch Personer: 6-8
Tid: +24 timer

Opskrift på pulled lamb burgers med kålsalat og syltede rødløg.

Ingredienser

  • 1 stor lammekølle, ca. 2 1/2-3 kg
  • Rub
  • 4 spsk brun farin
  • 3 spsk sød paprika
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 1/2 spsk groft salt
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk løg pulver
  • 1 tsk sennepspulver
  • 1 tsk sød chilipulver
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk rosmarin
  • 1/2 tsk cayennepeber
  • Kålsalat
  • 1/2 rød spidskål
  • 1/2 grøn spidskål
  • 4 stilke grønkål
  • 4 dl creme fraiche
  • 1/2 dl mayonnaise
  • 100 g feta
  • 1/2 agurk uden kerner, finthakket
  • 1 bundt purløg, finthakket - ca. 1/2 dl
  • 1 spsk mynte, finthakket
  • Salt og peber
  • Derudover
  • Lækre burgerboller eller sliders
  • Syltede rødløg
  • Evt. Chilidressing eller mayo til at smøre burgerbollerne med

Fremgangsmåde

1

Pulled lamb Bland alle krydderierne til rubbe og rub lammekøllen godt ind, - brug alt rubben.

2

Pak lammekøllen tæt i film, og læg den på køl natten over, - min. 12 timer.

3

Befri lammekøllen for filmen og læg den i en bradepande.

4

Steg den i ca. 10 timer ved 120 grader, almindelig ovn, - tjek at den er mør og kødet falder fra hinanden.

5

Læg lammekøllen på et spækbræt og træk kødet fra hinanden ved hjælp af 2 gafler, - læg kødet i et fad eller lignende. Overhæld kødet med saft og krydderier fra bradepanden og vend det godt ind i kødet, - det smager fantastisk.

6

Kålsalat Overhæld grønkålen med kogende vand og skyl derefter bladene i koldt vand, - dup dem tørre i et viskestykke.

7

Fint snit spidskålen og grønkål og vend det godt sammen.

8

Bland creme fraiche og mayonnaise i en skål og smuldr fetaen heri.

9

Rør finthakket agurk i sammen med purløg og mynte og smag til med salt og peber.

10

Vend kålblandingen godt sammen med dressingen og stil skålen på køl, overdækket, til den skal serveres.

11

Pulled lamb burger Lun burgerbollerne, - top fladerne med chilidressing eller mayo, pulled lamb, kålsalat og syltede rødløg og server straks.

Pulled lamb burger - Opskrift med sprød og cremet kålsalat
Pulled lamb burger – Opskrift med sprød og cremet kålsalat
Pulled lamb burger - Opskrift med sprød og cremet kålsalat
Pulled lamb burger – Opskrift med sprød og cremet kålsalat
Pulled lamb burger - Opskrift med sprød og cremet kålsalat
Pulled lamb burger – Opskrift med sprød og cremet kålsalat

One Comment

  1. Pingback: Pulled lamb pita - Opskrift med kålsalat og chilidressing

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*