Cremet pasta med bacon, mascarpone og hvidvin

Fantastisk lækker pasta, – mild og cremet, super nem at lave og klar på bare 30 min.
Den smager afsindig godt, og minder til dels om en carbonara, – men med en skøn syre fra vinen og meget mere cremet end en klassisk italiensk carbonara.
Vil du gerne undlade vinen kan du erstatte denne med grøntsagsbouillon, – smag da saucen til med lidt citron til sidst, for at give en god syre til den fede sauce. Husk at alkoholen koges ud, – så den kan også sagtens serveres for husets yngste medlemmer.
Denne pasta er inspireret af mine opskrifter på bl.a. pasta med friske tomater og mascarpone, pasta med oksemørbrad, svampe og mascarpone og pasta med kylling i spicy cremet tomatsauce. Alle skønne cremede pastaretter med samme fremgangsmåde, og som tager udgangspunt i flere af de samme ingredienser. Så kan du lide denne, eller en af de andre, – så er der altså et par stykker mere i samme genre at vælge imellem.

Cremet pasta med bacon, mascarpone og hvidvin

Dianna
Opskrift på den lækreste cremede pasta med bacon og mascarpone, - nem og hurtig at lave.
Ingen stemmer
Samlet tid 30 min
Antal 4

Ingredienser
  

  • 500 g pasta
  • 300 g bacon, skåret i mindre tern (eller en blanding af bacon og panchetta)
  • 1 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, revet eller presset
  • 2 dl hvidvin, - kan erstattes af bouillon (husk da at smage til med lidt citron)
  • 1-1 1/2 dl kogevand fra pastaen
  • 200 g mascarpone (kan erstattes af 2 1/2 dl piskefløde)
  • 60 g parmesan
  • Peber og evt. salt
  • Evt. finthakket persille til toppen
  • Olie

Sådan gør du
 

  • Varme lidt olie i en gryde og steg baconen til den er gylden, - den må ikke blive hård og sprød. Er baconen meget fed, hældes det overskydende fedt fra, - lad kun en smule blive tilbage i gryden sammen med baconen.
  • Tilsæt løg og hvidløg, og steg med et par minutter til løgene er klare.
  • Hæld hvidvinen over og lad den koge ind i små 5 min., - og tilsæt derefter mascarpone og parmesan, og lad saucen simre i yderligere 5-8 min., - den skal ikke koge.
  • Kog i mellem tiden pastaen al dente eller som ønsket. Dræn den for væde og gem et par deciliter af kogevandet.
  • Smag saucen til med masser af friskkværnet peber, evt. salt og citron hvis der er brugt bouillon i stedetfor hvidvin.
  • Vend pastaen i saucen og tilsæt evt. kogevand hvis der er behov for det.
  • Server pastaen toppet med frisk finthakket persille.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Cremet pasta med bacon og mascarpone - Opskrift a la carbonara
Cremet pasta med bacon og mascarpone – Opskrift a la carbonara
Cremet pasta med bacon og mascarpone - Opskrift a la carbonara
Cremet pasta med bacon og mascarpone – Opskrift a la carbonara
Cremet pasta med bacon og mascarpone - Opskrift a la carbonara
Cremet pasta med bacon og mascarpone – Opskrift a la carbonara

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*