Fantastisk lækker pasta, – mild og cremet, super nem at lave og klar på bare 30 min.
Den smager afsindig godt, og minder til dels om en carbonara, – men med en skøn syre fra vinen og meget mere cremet end en klassisk italiensk carbonara.
Vil du gerne undlade vinen kan du erstatte denne med grøntsagsbouillon, – smag da saucen til med lidt citron til sidst, for at give en god syre til den fede sauce. Husk at alkoholen koges ud, – så den kan også sagtens serveres for husets yngste medlemmer.
Denne pasta er inspireret af mine opskrifter på bl.a. pasta med friske tomater og mascarpone, pasta med oksemørbrad, svampe og mascarpone og pasta med kylling i spicy cremet tomatsauce. Alle skønne cremede pastaretter med samme fremgangsmåde, og som tager udgangspunt i flere af de samme ingredienser. Så kan du lide denne, eller en af de andre, – så er der altså et par stykker mere i samme genre at vælge imellem.

Cremet pasta med bacon, mascarpone og hvidvin
Ingredienser
- 500 g
pasta
- 300 g
bacon, skåret i mindre tern (eller en blanding af bacon og panchetta)
- 1
løg, finthakket
- 3 fed
hvidløg, revet eller presset
- 2 dl
hvidvin, - kan erstattes af bouillon (husk da at smage til med lidt citron)
- 200 g
mascarpone (kan erstattes af 2 1/2 dl piskefløde)
- 60 g
parmesan
-
Peber og evt. salt
-
Evt. finthakket persille til toppen
-
Olie
Sådan gør du
- Varme lidt olie i en gryde og steg baconen til den er gylden, - den må ikke blive hård og sprød. Er baconen meget fed, hældes det overskydende fedt fra, - lad kun en smule blive tilbage i gryden sammen med baconen.
- Tilsæt løg og hvidløg, og steg med et par minutter til løgene er klare.
- Hæld hvidvinen over og lad den koge ind i små 5 min., - og tilsæt derefter mascarpone og parmesan, og lad saucen simre i yderligere 5-8 min., - den skal ikke koge.
- Kog i mellem tiden pastaen al dente eller som ønsket. Dræn den for væde og gem et par deciliter af kogevandet.
- Smag saucen til med masser af friskkværnet peber, evt. salt og citron hvis der er brugt bouillon i stedetfor hvidvin.
- Vend pastaen i saucen og tilsæt evt. kogevand hvis der er behov for det.
- Server pastaen toppet med frisk finthakket persille.
Følg Gourministeriet på Instagram
Følg Gourministeriet på Instagram og få daglig inspiration til din madlavning.




Hej Dianna……så vil jeg lave denne ret idag skal nok give respons tilbage
Hej Sus
Jeg er bare så glad for du kunne lide den, tak fordi du gav besked 🙂
Kh Dianna
Retten smager fantastisk
Hej Lise
Det er jeg simpelthen så glad for at høre, – tusind tusind tak:)
Rigtig god søndag:)
Kh Dianna
Smager himmelsk og giver perfekt cremet konsistens
Hej Lars
Hvor er det dejligt at høre, – tusind tak 🙂
Jeg er altså også kæmpe fan af mascarpone, det giver lige det ekstra 🙂
Rigtig glædelig jul og tak for din besked.
De bedste hilsner
Dianna
Lækker cremet pastaret, som smager fantastisk. Nem og hurtig at lave.
Hej Tine
Hvor er det dejligt du skriver det, – tusind tak:)
Kh Dianna
Vii samme fam, som er så lykkelig. Hvores mor som har Morbus Cron, har i 7 år søgt efter den helt perfekte pasta carbonara. Er nu gået i selvsving… ❤️Tusind hjerteligt TAK FOR Dig
Hej Mai Britt
Ej hvor er det bare dejligt at høre, – tusind tak for dun dejlige besked 🙂
Kh Dianna