
Fantastisk lækker pasta, – mild og cremet, super nem at lave og klar på bare 30 min.
Den smager afsindig godt, og minder til dels om en carbonara, – men med en skøn syre fra vinen og meget mere cremet end en klassisk italiensk carbonara.
Vil du gerne undlade vinen kan du erstatte denne med grøntsagsbouillon, – smag da saucen til med lidt citron til sidst, for at give en god syre til den fede sauce. Husk at alkoholen koges ud, – så den kan også sagtens serveres for husets yngste medlemmer.
Denne pasta er inspireret af mine opskrifter på bl.a. pasta med friske tomater og mascarpone, pasta med oksemørbrad, svampe og mascarpone og pasta med kylling i spicy cremet tomatsauce. Alle skønne cremede pastaretter med samme fremgangsmåde, og som tager udgangspunt i flere af de samme ingredienser. Så kan du lide denne, eller en af de andre, – så er der altså et par stykker mere i samme genre at vælge imellem.

Cremet pasta med bacon, mascarpone og hvidvin
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g
pasta
- 300 g
bacon, skåret i mindre tern (eller en blanding af bacon og panchetta)
- 1
løg, finthakket
- 3 fed
hvidløg, revet eller presset
- 2 dl
hvidvin, - kan erstattes af bouillon (husk da at smage til med lidt citron)
- 200 g
mascarpone (kan erstattes af 2 1/2 dl piskefløde)
- 60 g
parmesan
-
Peber og evt. salt
-
Evt. finthakket persille til toppen
-
Olie
Sådan gør du
- Varme lidt olie i en gryde og steg baconen til den er gylden, - den må ikke blive hård og sprød. Er baconen meget fed, hældes det overskydende fedt fra, - lad kun en smule blive tilbage i gryden sammen med baconen.
- Tilsæt løg og hvidløg, og steg med et par minutter til løgene er klare.
- Hæld hvidvinen over og lad den koge ind i små 5 min., - og tilsæt derefter mascarpone og parmesan, og lad saucen simre i yderligere 5-8 min., - den skal ikke koge.
- Kog i mellem tiden pastaen al dente eller som ønsket. Dræn den for væde og gem et par deciliter af kogevandet.
- Smag saucen til med masser af friskkværnet peber, evt. salt og citron hvis der er brugt bouillon i stedetfor hvidvin.
- Vend pastaen i saucen og tilsæt evt. kogevand hvis der er behov for det.
- Server pastaen toppet med frisk finthakket persille.

Hej Dianna……så vil jeg lave denne ret idag skal nok give respons tilbage
Hej Sus
Jeg er bare så glad for du kunne lide den, tak fordi du gav besked 🙂
Kh Dianna
Retten smager fantastisk
Hej Lise
Det er jeg simpelthen så glad for at høre, – tusind tusind tak:)
Rigtig god søndag:)
Kh Dianna
Smager himmelsk og giver perfekt cremet konsistens
Hej Lars
Hvor er det dejligt at høre, – tusind tak 🙂
Jeg er altså også kæmpe fan af mascarpone, det giver lige det ekstra 🙂
Rigtig glædelig jul og tak for din besked.
De bedste hilsner
Dianna
Lækker cremet pastaret, som smager fantastisk. Nem og hurtig at lave.
Hej Tine
Hvor er det dejligt du skriver det, – tusind tak:)
Kh Dianna
Vii samme fam, som er så lykkelig. Hvores mor som har Morbus Cron, har i 7 år søgt efter den helt perfekte pasta carbonara. Er nu gået i selvsving… ❤️Tusind hjerteligt TAK FOR Dig
Hej Mai Britt
Ej hvor er det bare dejligt at høre, – tusind tak for dun dejlige besked 🙂
Kh Dianna
Jeg har søgt efter den helt rigtige spaghetti ret. Jeg har en bøtte med Mascapone, så jeg vil prøve din opskrift. Du får at vide hvad vi syntes om retten senere.
Hej Ib
Hvor lyder det bare dejligt, – så håber jeg den faldt i jeres smag 🙂
Dbh Dianna
Fantastisk lækkert, Dianna✨✨✨✨✨
5 Kæmpe Store Stjerner ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Indtilvidere har jeg ikke smagt nogle af dine opskrifter, som ikke var sindsyge lækre!!
Undskyld jeg først bedømmer nu, alle dine retter skal bedømmes med de højeste stjerner! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Tusinde Tak for dig og alle dine lækre opskrifter!!✨❤️✨
Hej Tina
Åhhh hvor er du sød altså, tusind tusind tag for de søde ord og de flotte stjerner, – de varmer helt ind i hjertet <3
Rigtig dejlig dag, og tak fordi du giver dig tid til at skrive 🙂
Kh Dianna
Hej
I Salling Aalborg kan man købe panchetta røget, lidt dyrt ja men har i først prøvet det køber i sikkert ikke alm bacon igen, smagen er mild og lækker og ikke salt som ild, som dansk bacon. Nu skal jeg i køkkenet og prøve din opskrift med mascarpone, og naturligvis friskrevet parmesan.
God dag Britta
Denne ret vil passe perfekt til de rester af fløde og mascarpone jeg har i køleskabet. Det bliver super!
Hvor dejligt at høre Charlotte – håber det smagte jer 🙂
Kh Dianna
Er blevet en fast klassiker her i huset
Hej Per
Hvor er det dejligt at høre – tusind tak for din besked 🙂
Kh Dianna
Er blevet en fast klassiker her i huset
Hvor er det dejligt at høre – tak 🙂
Kh Dianna
Endnu en helt perfekt ret
Kan man egentlig tilberede “saucen” på forhånd, altså nogle timer før?
Dbh,
Claudia
Hej Claudia
Tusind tak, så dejligt at høre 🙂
Og det kan du sagtens gøre ja 🙂
Juster blot konsistensen med pastavand når du vender pastaen i 🙂
Kh Dianna