Weekendtur til Venedig - Rejse til Venedig - Tips Venedig

Weekendtur til Venedig

Venedig, – hold op et vidunderligt sted. Søde og imødekommende mennesker, – og så er det lidt som at træde ind i en anden verden.
Har du besøgt Venedig, – og hvad synes du?

Weekendtur til Venedig - Rejse til Venedig - Tips Venedig
Casino de Venezia / Weekendtur til Venedig – Rejse til Venedig – Tips Venedig

Vejret

Her midt maj, hvor vi var afsted, var vejret helt vidunderligt. Ca. 25 grader, dejlig varm luft, – varme nætter, smukt og helt fantastisk lækkert. Der var heller ikke så mange turister, så gaderne virkede på ingen måde fyldte, og det var nemt at komme frem og tilbage.
Det vat også nemt at komme med transport uden at skulle vente, – der er sommermånederne noget helt andet. Vi talte med flere lokale der sagde, at sommermånederne ofte er ustyrlig meget varme, ingen vind og med overfyldte gader, – så man gør klogt i at komme udenfor sæsonen.

Weekendtur til Venedig - Rejse til Venedig - Tips Venedig
Weekendtur til Venedig – Rejse til Venedig – Tips Venedig

Med fly fra Billund

Vi fløj fra Billund. Pigerne skulle i Legoland med deres farmor – så vi udnyttede muligheden for en hurtig get away. Og den blev da også relativ hurtig, – da vi ovenpå 3 timers forsinkelse, først ankom i Venedig lufthavnen kl. 21.00. Derfra var der en taxatur på 40 minutter, og båd på 10 minutter.
Vi skulle allerede hjem igen søndag morgen, – afsted fra hotellet kl. 08.00, – så det var en kort, men dejlig weekend. Men næste gang, der tager vi nok lige en dag mere, eller nogle andre flytider😉

Vi tjekkede ind i lufthavnen fredag ved 14 tiden. Vi skulle flyve kl. 16.00, så vi havde god tid til lige at slappe af, og få lidt mad og drikke inden turen.
Vi hoppede op i loungen i Billund lufthavn, – og det fortrød vi virkelig ikke. Hold op en dejlig stor rummelig lounge, – masser af pladser, god mad, god vin og bare det sødeste personale. Kæmpe anbefalinger herfra hvis du er i lufthavnen, og gerne vil have lidt mad og drikke. Bordene blev konstant gjort rene, og der var super flot og lækkert.

Flyveren blev jo så knap 3 timer forsinket, – først 1 time, så 2 timer og så 3 timer🙈 Det var noget med en lygte der var smadret, så de ikke kunne bruge flyet. Så det endte faktisk med, at de fik fløjet et tomt fly op fra Venedig, som vi så kunne flyve tilbage med, – så afsted kom vi da😊

Restaurant Terrazza Danieli – Vi blev afvist

Vi havde booket bord på Restaurant Terrazza Danieli til den første aften, men vi kunne godt se, at vi grundet forsinkelsen, ikke kunne nå det til tiden. Så vi ringede til restauranten, af flere omgange, og fik lavet tiden om – heldigvis uden problemer.
Til sidst var vi så forsinket, at vi nærmest ikke kunne nå det, men restauranten var så søde at sige, at hvis vi kunne komme inden 22.15 og på forhånd havde besluttet os for maden, – så kunne det godt lade sig gøre.
Vi nåede kun lige ind på hotellet, skiftede tøj og så afsted med båd taxi igen. Vi var vel på hotellet i 10-15 minutter, så der var virkelig run på, – men restauranten, den skulle vi nå.
Vi havde virkelig glædet os til at besøge restauranten, en oplevelse vi havde set frem til siden vi bookede rejsen. Vi løber op ad trappen til restauranten, og stå der præcis læ. 22.10, – lettere forpustede, men glade for at vi nåede det.
Og hvad sker der så… Vii bliver afvist i døren!
Og hvorfor? Simpelthen fordi Jes havde shorts på🤦🏼‍♀️ Ganske almindelige pæne beigefarvede shorts med presfolder, arh men det kunne de da ikke mene?! JO! Der var nærmest ikke et øje tilbage på restauranten fordi klokken var så mange, men de nægtede os adgang pga. de sk*** shorts.
Tror du lige vi stod med lange næser, og følte os total kørt over. Ovenpå alt det stress for at nå det, alle de opkald frem og tilbage, dyre båd taxi ture og den korte optur vi havde over rent faktisk at nå det. 

Fed start på ferien😉

Vi måtte jo lettere slukørede gå ned af trappen igen, og ud i byens gader. Mange restauranter var ved at lukke, flere havde lukket for køkkenerne, så vi var ret desperate til sidst, – og ærlig talt ikke med det bedste humør.
Vi finder så en lille restaurant, hvor de på et hængende hår giver os en plads, så vi kan bestille noget mad. Rigtig sødt personale, – men virkelig en, af de typiske “turistfælder” hvor maden bare ikke var noget at skrive hjem om. Overkogt pasta der nærmest var dobbelt størrelse fordi det havde suget så meget vand, – ingen smag og bare ikke den der autentiske stemning som man sådan havde glædet sig til. Derudover var ejeren afbildet på alle tallerkener, og der var det ene store portræt efter det andet, af ham på væggene😂
Så lad mig bare sige, – vi fik mad, spiste og så fik vi hjem igen😉
Dagen efter kunne vi heldigvis grine af det, – og så startede ferien for alvor.

Hotellet – Radisson Collection Hotel, Palazzo Nani

Vi boede på Radisson Collection Hotel, Palazzo Nani. En fantastisk smukt hotel med så meget charme, så mange fortællinger i de smukke lofter, og virkelig det skønneste personale.
Foran hotellet lå et “pick up point” for vandtaxier og vandbusserne, – så det var dejlig nemt at komme rund.
Vi brugte kun vandtaxier, og det var altså til den ret pebrede side. Så en anden gang, der vil vi lige sætte os ind i hvordan vandbusserne fungerer, for der kan man spare rigtig mange penge.

Hotellet har en skøn bar der kan lave alt hvad hjertet begærer, en dejlig morgenmad der var inkluderet i vores værelses pris, og bare en skøn atmosfære. Der er ligeledes restaurant til både frokost og aftensmad, – men der spiste vi der ikke.
Bag hotellet er der en baghave, hvor du kan nyde din morgen, frokost eller aftensmad – tage en kop kaffe, drink eller lignende.

Bylivet i Venedig

Venedig er en samling af intet mindre en knap 120 små øer, – og alle disse øer samles af godt 400 broer, – det er da for vildt.

For mange mange år siden var jeg i Venedig, – bare en enkelt dag, og det har været i højsæsonen. Alt jeg husker derfra, er Piazza San Marco, hvor vi stod som sild i en tønde og kæmpede om pladsen, sammen med de utallige duer og måger, – der nærmest angreb hvad vi havde i hænderne 😉

Sådan var det slet ikke denne gang, – der må jeg bare sige maj måned var helt perfekt. 
Åbne og luftige gader og en fin mængde af turister.
Byen oser af feriestemning, smukke gader og bare en skøn duft af Italien. Alle steder vi besøgte havde en fantastisk service, også om man bare gik ind for at få noget at drikke. Ved ikke hvad jeg havde forventet, men oftest synes jeg godt de turistprægede steder kan halte lidt på servicen. Det var bestemt ikke tilfældet her.

Lørdag sejlede vi i gondol, og vores søde gondolfører gav os en masse viden omkring Venedig.
Han fortalte at for bare 10 år siden boede der fast 100.000 italienere i Venedig. Det tal er halveret, – bl.a. fordi priserne er blevet så høje.
Som han så smukt beskrev det: “Den pris min kæreste og jeg betaler for at bo 15 minutter væk fra Venedig i en ok stor lejlighed, det skulle vi betale for et sted her i Venedig hvor du kan koge pasta og sidde på toilette på samme tid”😂 Det forklarer vist forholdene ok synes jeg😉

Venedig er en hamrende charmerende og romantisk by, – og jeg er simpelthen helt vild med trafikken der kun foregår på vandet, og stedets mange smukke broer.
Man kan jo egentlig godt transportere sig selv alle steder rundt på øen ved blot at gå. Men husk lige ordentlig fodtøj, og også en god portion tålmodighed. Det kan godt tage tid, da der er mange kringlede veje, – og som tidligere omtalt, – rigtig mange broer.
At blive sejlet hjem en sen aftentime i deres smukke taxibåde, – det kan virkelig noget, – meget smukt og meget romantisk.

Maden i Venedig

Altså ud over den turistfælde vi havnede i første aften, – så havde vi også et par rigtig gode mad oplevelser.
Vi bruger altid Trip Adviser til at guide os, – men den nåede vi ikke lige den første aften da tiden var i mod os. 

Frokost – Ristorante Regina Sconta
Især vores frokost lørdag var en helt fantastisk oplevelse.
Vi  bookede allerede bord om morgenen, inden vi begyndte at gå på opdagelse i byen – for så vidste vi ligesom hvor vi skulle ende.
Et smuk lille restaurant, gemt væk i en lille sidegade, hvor vi aldrig havde fundet den, hvis ikke vi havde været på Trip Adviser.
Autentisk og virkelig hyggelig, – og igen med en framragende service.
Min forret blev en tilberedt carpaccio, – det smagte simpelthen helt vidunderligt. Jeg har efterfølgende lavet min egen version af samme ret, – den opskrift finder du her – klik her.
Jes hoppede på dagens fangst, – der hed Fried softshell crab. Og der havde vi nok regnet med, at krabbekødet var paneret og friteret, eller i hvert fald noget derhen ad. Men faktum var, at fordi de her krabber var “så soft shell”, – ja så kom de ind hele… og friterede😂🙈

Vi havde aftalt at dele forretterne, men da jeg ikke er såååå godt til mad der ligner sig selv så meget, også efter tilberedning, – så lod jeg pænt Jes om krabberne.
Jes er altid klar på at prøve noget nyt, og det smagte også virkelig godt, – men som han sagde “det var lidt grænseoverskridende at bide i, når hjerne og det hele flød ud”.
Hvis du følger med på min Instagram, vil du under mine højdepunkter “Rejser” kunne se et klip fra Maldiverne, hvor vi spotter noget der ligner en KÆMPE fugleedderkop i sandet. Det var bare en krabbe fandt vi ud af, – men præcis derfor har krabber også fået en her ny betydning hos mig

Hovedretten var vi begge enige om, – der var trøffelpasta på menuen, så kan man ikke vælge andet. Normalt når vi spiser ude, vælger vi altid forskellige retter, for at få mest mulig inspiration – men denne, den kunne ingen af os altså sige nej til. Og heldigvis for det, – WOW! Bedste trøffelpasat jeg nogensinde har smagt, – så cremet, så meget trøffel og simplethen så lækker.
Jeg fik lidt fifs med fra køkkenet, så min version finder du ved at klikke her.
Vi var meget mætte, men kunne ikke forlade stedet uden at prøve deres tiramisu – så vi snuppede én til deling, og den smagte også helt vidunderligt.
Kæmpe anbefalinger herfra, – en helt igennem dejlig madoplevelse.

Middag på AMO
Og aftenen havde vi bestilt bord på AMO.
Stedet ligger midt i en center. Alle butikker var lukkede og etagerne gjort mørke. Alle etager op igennem centret var prydet med figurer i åbningerne, – virkelig fedt sted og super fed indretning.
Igen blev vi mødt af en fantastisk betjening, – og nogle dejlige rummelige siddepladser i en stor sofa.
Maden smagte super lækkert, – men måske vi alligevel havde forventet lidt mere. Restauranten er en del af Michelin guiden, – så tror bare vi have sat noget andet i sigte. Smagene fejlede absolut ingen ting, vildt lækkert, men vi bestilte f.eks. en pizza Margherita, og jeg tror bare vi havde forventet en rigtig italiensk pizza med en sej og luftig skorpe, – men ind kom sådan et fad med nogle ekstrem hårde brødskiver toppet med tomatsauce og ost. Og det smagte jo dejligt, – men måske ikke lige det vi havde regnet med😉Forretten var derimod mega lækker, – fritterede artiskokhjerter med en eller anden lækker creme tid, – virkelig lækkert.
Jes bestilte noget avocado, men eftersom han bad om at få den uden koriander – ja så fik han faktisk bare en avocado skåret i skiver. Toppingen var åbenbart en guacamole med koriander – men altså, sådan en slices avocado smager jo også dejligt.
Desserten blev hjemmelavet is med forskellige toppings, – lige hvad vi havde lyst til.

På gensyn

Vi sluttede aftenen af med en bådtaxi hjem, og en stor Baileys med knust is, – i baghaven på hotellet.
Vi vidste godt at uret ringede igen kl. 6.00,  – så da klokken nærmede sig 01.00 måtte vi hellere hoppe i seng.
Søndag morgen gik turen tidligt mod lufthavnen, – vi blev hentet, ret trætte, af en bådtaxi kl. 08.00, så desværre nåede vi ikke meget inden afgang.

Men konklusionen er, at vi uden tvivl vil tilbage igen. Vi vil helt sikkert have en dag eller 2 mere, – eller også ankomst tidlig fredag morgen, og afgang sent søndag, så man når at få noget ud af begge dage.
Vi havde en helt igennem vidunderlig tur, – og sådan en getaway er bare præcis hvad der skal til nogle gange.
Og næste gang, der husker vi lige de lange bukser til Jes 😉

Du kan også læse om vores tur til Lissabon her, eller drømmerejsen til Maldiverne her.


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.