Weekendtur til Lissabon

Weekendtur til Lissabon


Har du været i Lissabon? Wow altså, – sikke et vidunderligt sted, søde mennesker og helt fantastisk mad. Det er ikke uden grund Lissabon er på listen over Europas mest populære storbyer.

Noget af det der slog mig aller mest, da vi ankom, var deres engelsk, – hold op hvor taler de perfekt engelsk, nærmest alle steder. Ikke at det er vigtigt som sådan, men det gør da man slipper uden om en del misforståelser, når nu man ikke selv kan deres modersmål 😉

I hvert fald vil jeg her kommer med lidt inspiration til både oplevelser, og nok mest mad, – hvis du står og overvejer en tur til Lissabon.

Jes og jeg tog en weekendtur til Lissabon sidste weekend i august, – helt uden børn, bare os to – det var virkelig dejligt.
Vejret var fantastisk, – det er dog typisk for årstiden, og vi nød det virkelig.

Hoteller i Lissabon

Vi boede på The Lumimeers boutique Hotel & Spa, som ligger i hjertet af Bairro Alto -området. Utrolig smukt hotel med store rummelige lejligheder, en vidunderlig rolig stil og ikke mindst med en fantastisk restaurant på toppen – med udsigt ud over hele byen.

By livet i Lissabon

Og når jeg nu siger roligt, – ja så kan jeg da godt afsløre, at vi da fik et lille chok, da vi den første aften efter aftensmaden ville gå en tur ned i gaderne og finde en hyggelig cafe/bar til en aften drink. For rolig, – det var der intet af 😉 Oppe på restauranten kunne man ikke høre larmen fra gaderne, – og nu befandt vi os altså midt i det mest festlige område overhovedet, – der var proppet med høj musik og virkelig mange mennesker over alt. Ikke det vi havde regnet med ud fra hotellets placering, – men det var nu også en sjov oplevelse. 

Vi smutte på en bar der ligger i nærheden, Arroz Doce Bar, – billige cocktails, super service og et super fint sted til drinks og live musik, – live musikken var dog lukket ned grundet corona restriktioner, ligesom man heller ikke måtte danse grundet corona, – så vi blev pænt siddende. I øvrigt fik vi serveres et par gratis shots af tjeneren, måske han synes vi så trætte ud – i hvert fald var det espresso og vodka, 50/50 – de kan varmt anbefales 😉

Maden i Lissabon

Vi er på rigtig mange ferie blevet fanget i de typiske “turist fælder”, – menuen ser god ud, personalet virker søde, men maden er bare ikke værd at sætte tænderne i.
Det er sket utrolig sjældent efter vi fast er begyndt at bruge Trip Advisor når vi skal ud at spise. Generelt søger vi efter steder der som minimum har 4,5 i rating ud af 5 – og oftest på restauranter med 3-4$, – det er stadig super billigt i Lissabon.

Vi fik virkelig også spist nogle fantastiske steder (takket være Trip Advisor), – og det er de steder jeg ved I rigtig gerne vil høre mere om, så læs med herunder 🙂

Lumi Rooftop Bar and Restaurant

Dette var restauranten på hotellet, – der spiste vi den første aften, ligesom vi spiste morgenmad deroppe begge morgener.
Fantastik hyggelig, skøn baggrundsmusik og den smukkeste udsigt ud over byen og med vandet i det fjerne.

Vi bestilte 5 forskellige tapasretter, – tjeneren var sød at fortælle, at vi nok skulle stoppe ved de 5, da det uden tvivl ville være rigeligt. Vi havde ellers set 2-3 stykke mere vi ville have haft, – men fedt at de informere om det , i stedet for bare at sælge – sådan var det generelt alle steder vi spiste.

Retterne smagte virkelig dejligt, og til total fair priser – mellem 7-16 EUR pr ret. De blev serveret af 2 omgange, og køkkenet sørgede for at servere dem som de nu passer bedst sammen.
I øvrigt må jeg anbefale at prøve deres Porto Sour drink, den fik vi som velkomst drink, og nøj den var lækker. 

M’Arrecreo

Lørdag spiste vi frokost på M’Arrecreo, – en skøn italiensk restaurant med et dejligt overskueligt menukort. Restauranten ligger under hotellet, – og det skal lige siges, at der også der er pænt gang i den om aftenen.
De har et let udvalg af lidt blandet antipasti og salater, – og så ellers verdens bedste pizzaer, eller i hvert fald de bedste restaurant pizzaer jeg nogensinde har smagt. En pizza ligger på godt 14 eur, sodavand på 2 eur og drinks og vin på 5 eur. Ingen total fair priser for så lækker mad, og virkelig et besøg værd.

Tapa Bucho

Lørdag aften tog vi på Tapa Bucho, – eller det vil sige, vi ringede ret sent for at bestille bord og ALT var udsolgt, det var det i øvrigt flere steder. Så et fif er, at være i god tid med at booke bord, og nok gerne 1 dag i forvejen på de populære restauranter – i hvert fald i højsæsonen.

Nåh men de sagde at vi kunne prøve stikke hovedet forbi, måske nogle blev hurtigere færdige eller hvis nogen ikke var dukket op. Vi tog derhen ved 21.30 tiden, – man spiser generelt ret sent, – mega hyggeligt, og måske især hvis det er uden børn 😉 Alle restauranter åbner dog ved 19.00 tiden. Restauranten lå kun lige et par hundrede meter fra hotellet, så vi kiggede forbi og så da også at der allerede stod flere i kø, – nogle der havde bestilt og et andet hold der heller ikke havde. Vi ventede i 10 minutters tid, og så var vi så heldige at få plads på deres tagterrasse, – det kunne ikke være bedre. Larmen fra gaderne kunne man sagens høre deroppe, men det var nu rigtig hyggeligt og slet ikke for voldsomt. Let og overskueligt menukort, super sød betjening og igen virkelig fair priser – tapasretter ligger på 5-10 eur.
Også her var de søde at fortælle at vi max skulle bestille 4-5 retter, – og det var super lækker mad. Nærmest alle steder serverer de croquetter med oksehale, og jeg siger jer de smager godt, – dem startede vi fast med til alle måltider på tapas restauranterne.

Tapisco

Søndag inden vi skulle hjem kunne vi lige når en frokost på denne skønne restaurant fra Michelin guiden. Også her var vi heldige at få en plads, trods der var booket godt op. Vi fik en plads ved “disken” op mod køkkenet, – alle andre pladser var booket. Normalt er jeg ikke kæmpe fan af at sidde på en høj stol og kigge med i køkkenet, – men det var virkelig hyggeligt. Restauranten har en hyggelig “diner stemning”, og det var virkelig skægt at sidde og følge med de 3 kokke i køkkenet, det var bare styr på det.

Vi bestilte 5 tapasretter, trods hun anbefalede at stoppe ved de 4, – vi skulle nok have fulgt hendes råd 😉 Virkelig lækker mad, priserne her er en smule over de andre restauranter, især hvis du vælger kød eller skaldyr, – der lå retterne generelt på 20-35 eur. Andre tapasretter lå mellem 7-14 eur. Super lækker mad, virkelig sød betjening og bare en rigtig dejlig atmosfere.

Transport i Lissabon

Byen er fyldt med sporvogne, – og det går virkelig også meget op og ned ad bakke. Vi valgte dog at gå rundt, – og ellers kan det virkelig anbefales at tage en guidet tuk tuk tur, – deres tuk tuk’s er en noget anden standard en dem i Thailand – så man sidder rent faktisk godt i dem kan man se.
Derudover kan ûber virkelig anbefales, – da vi ankom tog vi en almindelig taxa til hotellet. Han kørte virkelig forfærdeligt, – turen kostede 25 eur. Samme tur tog vi da vi skulle tilbage til lufthavnen, dog i en ûber hvilket kostede 16 eur, og det var endda i deres “black” udgave som er i mere luksuriøse biler. Det var den eneste der lige var ledig, – men vil skyde på en almindelig ville have kostet mellem 12-13 eur.

Vi bruger oftest ûber når vi er i udlandet, chaufførene kører altså mere roligt, – så man ikke skal sidde og frygte for sit liv;-)

Seværdigheder i Lissabon

Castelo de São Jorge

Nu havde vi jo reelt kun 1 hel dag i Lissabon, – og det var lørdag. Dagen brugte vi på at gå nogle lange tur, – og også meget hårde ture op og ned at bakkerne. Vi gik fra hotellet ned omkring havneområdet, – det var nu ikke som sådan nogen vild oplevelse, – men derfra gik vi mod Castelo de São.
Castelo de S
ão Jorge fik vi allerede øje på første aften, vi kunne se det fra vores hotel, – og det skulle uden tvivl besøges. Turen der op var virkelig stejl, fine veje at gå på – men det var virkelig hårdt og især med solen i ryggen.
Gaderne på turen derop var super hyggelige, virkelig skønne omgivelser og bare en dejlig rolig stemning, – vi undrede faktisk os over hvorfor vi ikke stødte på nogle hoteller, det var et super skønt område. Måske vi ikke fik kigget ordentligt 😉 Der er dog flere små caféer og restauranter på turen derop, – og det er nu dejligt hvis benene lige skal have et hvil.
Castelo de São Jorge er virkelig et besøg værd, – også turen op ad bakken. Byens smukkeste panorama udsigt, – wow altså. Deres udendørs arealer var ubeskrivelig smukke, rustikke og autentisk. Du kan gå helt op i de højeste dele af ruinerne, – men der skal du ikke lide af højdeskræk kan jeg lige hilse at fortælle.
Det koster 10 eur at komme ind, – i den pris er også inkluderet en rundvisning på slottet. Vi blev dog på de undendørs arealer, – men en anden gang vil vi bestemt tage derop igen, og også tage rundvisningen indenfor.

Billeder fra Lissabon

Anmeldelse af Lissabon

Vi blev virkelig positivt overraskede over Lissabon, – super fantastik by, det vi nåede at opleve i hvert fald, og bare nogle vildt søde mennesker, smukke områder og virkelig lækker mad.
Gaderne, der hvor vi boede, er bestemt ikke egnet til stiletter og finere sko, – stenene er glatte og meget rustik belægning, så tag noget ordentlig fodtøj med, og gem stiletterne til restauranten på hotellet hvor du ikke skal udenfor en dør;-)
Vi er uden tvivl ikke færdige med Lissabon, og jeg glæder mig allerede til vi skal tilbage dertil igen en dag, – og der tager vi pigerne med.

Kommentarer

 1. Claus Bisgaard

  Fremragende beskrivelse af Lissabon, der er skønt. Et par erfaringer fra egen hånd. Deres konditorier er verdensklasse. Desuden kan grillet kanin med salat kraftigt anbefales. Har man lidt mere tid, bør man tage ud til den gamle udskibningsby for opdagelsesrejserne, Belem. Og spise Pasteis de Belem, de originale Pasteis de Nata. Har man lige en dag ekstra igen, bør man tage ud til Sintra. Det er vildt.

  • Hej Claus

   Tusind tusind tak, – hvor gør det mig bare glad at høre 🙂
   Arh men jeg ved allerede at vi skal tilbage igen, – så tusind tak for dine fif tilbage.
   Næste gang tager vi lige en dag ekstra, der var masser vi gerne ville opleve som vi ikke nåede 🙂

   Rigtig dejlig dag 🙂

   De bedste hilsner
   Dianna

 2. Helle Tveskov

  Mange mange tak for indlægget. Det er så dejligt at få fif til restauranter i udlandet. Gerne mere af det, når du rejser.
  Og også tak for dine opskrifter

  • Hej Helle

   Jeg er så glad for at høre du kan lide indlægget, – tusind tak for din besked.
   Jeg lover der kommer mere af den slags 🙂

   Kh Dianna

 3. Tak for den skønneste inspiration til mad og oplevelser i Lissabon. Vidunderlig måde du kommer med gode inputs og variationer i dine anbefalinger.
  Kh ibbi

  • Hej Ibbi

   Hvor er det bare dejligt du skriver det, og hvor er jeg glad for at du finder indlægget oplysende og nyttigt:)
   Tusind tak for din besked og tak fordi du følger med 🙂

   Kh Dianna

 4. Vi var også i Lissabon med børnene i julen. Lumia Rooftop var lækkert.
  Til børnefamilier kan jeg anbefale akvariet udenfor centrum, naturhistorisk museum og Time Out market for masser af lækker lokal mad.
  Gin Lovers bar og restaurant var også en lille perle vi lige fandt en aften, der gad jeg godt blive længere en anden gang, bare uden børn

  • Hej Lisa

   Tak for dine fif, – vi vil også klart tilbage igen 🙂
   Både med pigerne, men også en tur alene, – og næste gang vil vi også prioritere et par dage mere 🙂

   Dbh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *