Pulled lamb - Opskrift på krydret langtidsstegt lammekølle

Pulled lamb

Pulled lamb - Langtidsstegt lammekølle
Pulled lamb - Opskrift på lækker krydret lammekølle perfekt til burgers, pita, wraps mv.
Pulled lamb - Opskrift på krydret langtidsstegt lammekølle

Fantastisk lækker pulled lamb, krydret med hjemmelavet rub, – velsmagende, mørt og saftigt.
Jeg elsker konceptet “pulled meat”, det smager simpelthen så dejligt, – kødet forbliver lækkert og saftigt og simpelthen smør mørt.
Ikke nok med at det er super nemt at lave, du får også glæden af et fantastisk velduftende køkken en hel dag, mens kødet braiseres i ovnen.
Denne lækre braiserede lammekølle fik godt 10 timer i ovnen, og resultatet var intet mindre end fantastisk, – kødet faldt fra benene, smør mørt og saftigt. Vi brugte den bl.a. til pulled lamb burger, pulled lamb æggewrap og pulled lamb pita med kålsalat.
Den kan også serveres som den er med en gang kartoflerbåde, en grov salat og en god tzatziki.
Jeg valgte at overhælde kødet med saften fra stegen der var smeltet ud i stegepanden, efter jeg havde trukket kødet fra hinanden. Det indeholder masser af krydderiblandingen, smag og kraft.

Pulled lamb - Opskrift på krydret langtidsstegt lammekølle

Pulled lamb - Langtidsstegt lammekølle

Pulled lamb - Opskrift på lækker krydret lammekølle perfekt til burgers, pita, wraps mv.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.94 fra 15 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk, Gourministeriet
Keyword: Lam, Lammekølle
Samlet tid: 1 day
Ændre antal8 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1

    stor lammekølle, ca. 2 1/2-3 kg

Rub

  • 4 spsk

    brun farin

  • 3 spsk

    sød paprika

  • 1 spsk

    spidskommen

  • 1 1/2 spsk

    groft salt

  • 1 tsk

    hvidløgspulver

  • 1 tsk

    løg pulver

  • 1 tsk

    sennepspulver

  • 1 tsk

    sød chilipulver

  • 1 tsk

    røget paprika

  • 1 tsk

    rosmarin

  • 1/2 tsk

    cayennepeber

Sådan gør du

  • Bland alle krydderierne til rubben og rub lammekøllen godt ind, - brug alt rubben.
  • Pak lammekøllen tæt i film, og læg den på køl natten over.
  • Befri lammekøllen for filmen og læg den i en bradepande.
  • Steg den i ca. 10 timer ved 120 grader, almindelig ovn.
    Tjek at den er mør og kødet falder fra benene.
  • Læg lammekøllen på et spækbræt og træk kødet fra hinanden ved hjælp af 2 gafler, - læg kødet i et fad eller lignende.
    Overhæld kødet med saft og krydderier fra bradepanden og vend det godt ind i kødet, - det smager fantastisk. Server som ønsket.
Pulled lamb - Opskrift på krydret langtidsstegt lammekølle
Pulled lamb – Opskrift på krydret langtidsstegt lammekølle

Kommentarer

  1. Pingback: Pulled lamb burger - Opskrift med sprød og cremet kålsalat

  2. Pingback: Pulled lamb salat - Opskrift med kål, pesto og chilidressing

  3. Katrine

    Kan man fryse kødet ned bagefter hvis ikke man bruger det hele på en gang?

    • Hej Katrine

      Det kan man sagtens 🙂 Vi har også altid rester i overskud, de ryger i en pose eller en beholder og på frost, og så bliver de opvarmet i ovnen ved 120 grader i 20 min., i en foliebakke eller lignende med staniol over 🙂

      Rigtig god dag:)

      Mange hilsner
      Dianna

  4. Hej Dianna. Kommer du væske i brandepanden? Vh Line

    • Hej Line

      Nej jeg putter ingen vand i bradepanden:)
      I løbet af et par timer begynder lammekøllen selv af smide lidt fedt og væske fra sig, og det smager fantastisk at hælde over kødet når stegen er trukket fra hinanden

      Rigtig god weekend:)

      De bedste hilsner
      Dianna

  5. Jeg lavede det igår og kødet var helt vildt tørt….tror at der er forskel på fedtindhold i lammekød. Næste gang laver jeg det nok i stegepose med grøntsager der kan tilføre fugt

    • Hej Nina

      Tak for din besked 🙂
      Ej hvorærgerligt, – det lyder helt vildt underligt dog.
      Brugte du en lammekølle på den angivne vægt? 🙂
      Vi har lavet den et utal af gange herhjemme, og har aldrig oplevet det er blevet tørt. Tværdigmod ligger der masser af væde/fedt i bunden af fadet efterfølgende, som man kan hælde over kødet når det er trukket fra hinanden 🙂

      Rigtig god påske 🙂

      De bedste hilsner
      Dianna

  6. Lena Wihlborg

    Hej
    Fjerner du den “hinde” og fedtlag der er øverst på lammekøllen ?

    • Hej Lena

      Hvis der er meget fedt på oversiden af lammekøllen fjerner jeg så der kun sidder ca. 1/2 cm, – hinder mv. lader du blot sidde, de bliver nedbrudt under tilberedning 🙂

      Rigtig god fornøjelse og god påske 🙂

      De bedste hilsner
      Dianna

  7. Glæder mig til at prøve din opskrift denne uge, ser fantastisk ud! Har en lammekølle som kun vejer 1400 gram, skal så have halvt tid i ovnen ift din opskrift?

    • Hej Nadia

      Hvor lyder det bare lækkert altså, åhhh jeg elsker selv sådan en omgang:)

      Nej den skal stadig have godt 10 timer, – det er simpelthen for at kødet bliver så mørt som muligt:)
      Men du kan godt skue ned på 110 grader i stedet for, da den ikke er større, – det bliver super lækkert:)
      Skulle den stege tør (det tror jeg ikke den gær trods størrelsen), altså forsvinder alt væden i bunden (det som smelter af køllen), så kan du tilsætte en smule vand – så har du god smag til at hælde over, når kødet er trykket fra hinanden:)
      Rigtig god fornøjelse:)

      Kh Dianna

  8. Hvad betyder rubber

Skriv et svar til Dianna Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)