Lækker cremet og luftig røræg, – perfekt til morgenmad eller frokost.
Scrambled eggs eller røræg, – hvad kalder du det?
Herhjemme elsker vi en portion røræg til morgenmad, – på en skive groft rugbrød og godt med frisk grønt på toppen.
Det er nemt og hurtigt at lave scrambled eggs, mættende og proteinrigt, – og så smager det bare så drøn lækkert.
Røræg med fløde eller mælk
Vi har altid lavet røræg med piskefløde herhjemme, – men de seneste mange gange, har jeg altså brugt sødmælk – og det er drøn lækkert.
Så om du bruger fløde eller (sød)mælk til din scrambled egnes, – det er op til dig. Flødes giver naturligvis noget mere fedme til din røræg, men sødmælken gør det også rigtig godt.
Bruger du minimælk vil du missen noget fedme, – men den kan også sagtens laves på minimælk, hvis der skal spares på kalorierne.
Jeg er vild med begge dele, – og bruger egentlig bare det jeg har stående. Har jeg kun minimælk men en sjat fløde, – så blander jeg det, og bruger det.
Perfekt cremet og luftig røræg
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 8
store økologiske æg
- 1 dl fløde eller sødmælk
- 25 g
smør til stegning
- Salt og evt. en smule hvid peber
- Purløg, karse eller mikrogrønt til toppen
- Friskkværnet peber til toppen
Sådan gør du
- Pisk æggene godt sammen med mælk (eller flødee), salt og hvid peber.
- Smelt smørret på en pande ved lav varme og tilsæt æggemassen.
- Lad massen sætte sig en smule før du med en spartel skubber massen ind mod midten så den nærmest laver store flager/strimler i æggemassen, - fortsat ved lav varme. Vend det forsigtigt rundt.Undlade at røre for meget i den, så bliver rørægget mere smattet og grødet, - fremfor luftig og lækker.
- Fortsæt til æggemassen er godt tilberedt med stadig fugtig, - og sluk derefter for panden.Foretrækker du din røræg mere tilberedt, så giver du den naturligvis til den har den konsistens som du foretrækker.
- Hæld dine scrsambled eggs/røræg i en skål, top med lidt grønt og et godt kværn sort peber.