Scrambled eggs - Opskrift på cremet og luftig røræg

Perfekt cremet og luftig røræg

Perfekt cremet og luftig røræg
Opskrift på den beste røræg, - cremet og luftig scrambled eggs.
Scrambled eggs - Opskrift på cremet og luftig røræg

Lækker cremet og luftig røræg, – perfekt til morgenmad eller frokost.
Scrambled eggs eller røræg, – hvad kalder du det?
Herhjemme elsker vi en portion røræg til morgenmad, – på en skive groft rugbrød og godt med frisk grønt på toppen.
Det er nemt og hurtigt at lave scrambled eggs, mættende og proteinrigt, – og så smager det bare så drøn lækkert.

Røræg med fløde eller mælk
Vi har altid lavet røræg med piskefløde herhjemme, – men de seneste mange gange, har jeg altså brugt sødmælk – og det er drøn lækkert.
Så om du bruger fløde eller (sød)mælk til din scrambled egnes, – det er op til dig. Flødes giver naturligvis noget mere fedme til din røræg, men sødmælken gør det også rigtig godt.
Bruger du minimælk vil du missen noget fedme, – men den kan også sagtens laves på minimælk, hvis der skal spares på kalorierne.
Jeg er vild med begge dele, – og bruger egentlig bare det jeg har stående. Har jeg kun minimælk men en sjat fløde, – så blander jeg det, og bruger det.

Scrambled eggs - Opskrift på cremet og luftig røræg

Perfekt cremet og luftig røræg

Opskrift på den beste røræg, - cremet og luftig scrambled eggs.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.75 fra 16 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Morgenmad, Tilbehør
Køkken: Dansk
Keyword: morgenmad med æg, Røræg, Scrambled eggs
Samlet tid: 15 minutter
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 8

    store økologiske æg

  • 1 dl fløde eller sødmælk
  • 25 g

    smør til stegning

  • Salt og evt. en smule hvid peber
  • Purløg, karse eller mikrogrønt til toppen
  • Friskkværnet peber til toppen

Sådan gør du

  • Pisk æggene godt sammen med mælk (eller flødee), salt og hvid peber.
  • Smelt smørret på en pande ved lav varme og tilsæt æggemassen.
  • Lad massen sætte sig en smule før du med en spartel skubber massen ind mod midten så den nærmest laver store flager/strimler i æggemassen, - fortsat ved lav varme. Vend det forsigtigt rundt.
    Undlade at røre for meget i den, så bliver rørægget mere smattet og grødet, - fremfor luftig og lækker.
  • Fortsæt til æggemassen er godt tilberedt med stadig fugtig, - og sluk derefter for panden.
    Foretrækker du din røræg mere tilberedt, så giver du den naturligvis til den har den konsistens som du foretrækker.
  • Hæld dine scrsambled eggs/røræg i en skål, top med lidt grønt og et godt kværn sort peber.

Noter

Vi kan godt lide at vores røræg er ret fugtig, ønsker man den mere tilberedt lader man den bare stå det længere.
Røræg - Opskrift på cremet og luftig røræg
Røræg – Opskrift på cremet og luftig røræg

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)