Lækker sprød spidskålssalat med rød quinoa, edamamebønner, saltede mandler og en lækker cremet avocadodressing.
En skøn og mættende kålsalat der er super hurtig at lave, og som virkelig smager helt fantastisk. Spidskålssalat med avocadodressing er perfekt som tilbehør til grillen, i et pitabrød, i wraps eller som måltidssalat, – evt. toppet med kylling.
Jeg har brugt grøn spidskål til min spidskålssalat, men du kan også bruge et mix af rød og grøn.
Spidskål i salater
Salater med spidskål er bare drøn lækkert. Spidskålen gør salaten sprød, – masser af knas og dejlig mættende. Derudover er spidskål altid til at få fat i, – men med en sæsonen for spidskål der oftest starter omkring juni, er det bare med at nyde det sprøde kål sommeren igennem.
Spidskålssalat med avocadodressing
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1
spidskål
- 1/2 dl
rød quinoa
- 200 g edamamebønner, optøet - vægt uden bælg
- 1 håndfuld saltede mandler, grofthakket
Avocadodressing
- 2
modne avocadoer
- 1 dl
creme fraiche 18%
- 1/2
citron, saften heraf
- 2 spsk
mild olivenolie
- 1/2 tsk
cayennepeber, - smag til
- Evt. 1 håndfuld spinat
-
Salt og peber
- Vand
Sådan gør du
Avocadodressing
- Skær avocadoen i store tern og put dem i en blender/mini hakker sammen med 1/4 tsk cayennepeber, creme fraiche, citron og olivenolie, og blend til avocadodressingen er helt glat.*Er avocadoerne meget lyse i farven tilsætter jeg en håndfuld frisk spinat for at gøre avocadodressingen flot grøn. Spinaten smages ikke.
- Juster konsistensen med vand, tilsæt lidt ad gangen. *Bruger du f.eks. en creme fraiche med lavere fedtindhold, kan den godt gøre dressingen tyndere, og derfor er det ikke sikkert at der skal så meget til.
- Smag til med salt, peber og cayennepeber, og stil dressingen på køl til den skal serveres til salaten, - hæld den gerne på en sprøjteflaske. Dressingen holder sig fint et par dage på køl.
Spidskålssalat
- Kog quinoaen som anvist på pakken. Skyl dem derefter i rigeligt koldt vand, og lad dem dræne for væde i en sigte.
- Snit spidskålen helt fint og læg den i en skål sammen med de optøede edamamebønner og vend quinoaen heri.
- Anret salaten på et stort fad og top den med grofthakkede saltede mandler og avocadodressing. Server resten af avocadodressingen ved siden af.
Pingback: Pulled lamb - Opskrift på krydret langtidsstegt lammekølle
Hej :0)
Salaten ser meget lækker ud… er det finhakket bredbladet persille du også har blandet i?
Hej Elisabeth
Tusind tak:) Den smager så dejligt, – det er én af vores yndlings salater:)
Det er nemlig finthakket persille, på denne er det kruspersille:) Det er egentlig mest for pyntens skyld, – men persille smager jo altid dejligt
Rigtig god påske
De bedste hilsner
Dianna
Det ser ud som om du putter spinatblade eller lign. I dressingen på videoen, men kan ikke se det i opskriften?
Hej Mette
Du har helt ret, det er nemlig spinat – det er opdateret på opskriften nu:)
Kh Dianna
Er der også basilikum i dressingen
Hej Sagitta
Åhh det er spinat, – jeg har opdateret opskriften med punktet:)
Kh Dianna