
Fantastisk lækker pulled lamb, krydret med hjemmelavet rub, – velsmagende, mørt og saftigt.
Jeg elsker konceptet “pulled meat”, det smager simpelthen så dejligt, – kødet forbliver lækkert og saftigt og simpelthen smør mørt.
Ikke nok med at det er super nemt at lave, du får også glæden af et fantastisk velduftende køkken en hel dag, mens kødet braiseres i ovnen.
Denne lækre braiserede lammekølle fik godt 10 timer i ovnen, og resultatet var intet mindre end fantastisk, – kødet faldt fra benene, smør mørt og saftigt. Vi brugte den bl.a. til pulled lamb burger, pulled lamb æggewrap og pulled lamb pita med kålsalat.
Den kan også serveres som den er med en gang kartoflerbåde, en grov salat og en god tzatziki.
Jeg valgte at overhælde kødet med saften fra stegen der var smeltet ud i stegepanden, efter jeg havde trukket kødet fra hinanden. Det indeholder masser af krydderiblandingen, smag og kraft.

Pulled lamb - Langtidsstegt lammekølle
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1
stor lammekølle, ca. 2 1/2-3 kg
Rub
- 4 spsk
brun farin
- 3 spsk
sød paprika
- 1 spsk
spidskommen
- 1 1/2 spsk
groft salt
- 1 tsk
hvidløgspulver
- 1 tsk
løg pulver
- 1 tsk
sennepspulver
- 1 tsk
sød chilipulver
- 1 tsk
røget paprika
- 1 tsk
rosmarin
- 1/2 tsk
cayennepeber
Sådan gør du
- Bland alle krydderierne til rubben og rub lammekøllen godt ind, - brug alt rubben.
- Pak lammekøllen tæt i film, og læg den på køl natten over.
- Befri lammekøllen for filmen og læg den i en bradepande.
- Steg den i ca. 10 timer ved 120 grader, almindelig ovn.Tjek at den er mør og kødet falder fra benene.
- Læg lammekøllen på et spækbræt og træk kødet fra hinanden ved hjælp af 2 gafler, - læg kødet i et fad eller lignende. Overhæld kødet med saft og krydderier fra bradepanden og vend det godt ind i kødet, - det smager fantastisk. Server som ønsket.

Pingback: Pulled lamb burger - Opskrift med sprød og cremet kålsalat
Pingback: Pulled lamb salat - Opskrift med kål, pesto og chilidressing
Kan man fryse kødet ned bagefter hvis ikke man bruger det hele på en gang?
Hej Katrine
Det kan man sagtens 🙂 Vi har også altid rester i overskud, de ryger i en pose eller en beholder og på frost, og så bliver de opvarmet i ovnen ved 120 grader i 20 min., i en foliebakke eller lignende med staniol over 🙂
Rigtig god dag:)
Mange hilsner
Dianna
Hej Dianna
Ser simpelthen så lækkert ud, at jeg bliver nødt til at give opskriften er forsøg.
Ved du om hvidløg og rosmarin kan erstattes med friske råvarer – eller risikerer jeg, at det bliver for branket?
Hej Martin
Hvor er det dejligt du skriver det – tusind tak 🙂
Hvis du vil bruge friske hvidløg og rosmarin, så ville jeg nok lægge nogle dybe snit i kødet, og mase hvidløget (i skiver) ind i lommerne, og lægge rosmarinen under kødet 🙂
Kh Dianna
Hej Dianna. Kommer du væske i brandepanden? Vh Line
Hej Line
Nej jeg putter ingen vand i bradepanden:)
I løbet af et par timer begynder lammekøllen selv af smide lidt fedt og væske fra sig, og det smager fantastisk at hælde over kødet når stegen er trukket fra hinanden
Rigtig god weekend:)
De bedste hilsner
Dianna
Jeg lavede det igår og kødet var helt vildt tørt….tror at der er forskel på fedtindhold i lammekød. Næste gang laver jeg det nok i stegepose med grøntsager der kan tilføre fugt
Hej Nina
Tak for din besked 🙂
Ej hvorærgerligt, – det lyder helt vildt underligt dog.
Brugte du en lammekølle på den angivne vægt? 🙂
Vi har lavet den et utal af gange herhjemme, og har aldrig oplevet det er blevet tørt. Tværdigmod ligger der masser af væde/fedt i bunden af fadet efterfølgende, som man kan hælde over kødet når det er trukket fra hinanden 🙂
Rigtig god påske 🙂
De bedste hilsner
Dianna
Hej
Fjerner du den “hinde” og fedtlag der er øverst på lammekøllen ?
Hej Lena
Hvis der er meget fedt på oversiden af lammekøllen fjerner jeg så der kun sidder ca. 1/2 cm, – hinder mv. lader du blot sidde, de bliver nedbrudt under tilberedning 🙂
Rigtig god fornøjelse og god påske 🙂
De bedste hilsner
Dianna
Glæder mig til at prøve din opskrift denne uge, ser fantastisk ud! Har en lammekølle som kun vejer 1400 gram, skal så have halvt tid i ovnen ift din opskrift?
Hej Nadia
Hvor lyder det bare lækkert altså, åhhh jeg elsker selv sådan en omgang:)
Nej den skal stadig have godt 10 timer, – det er simpelthen for at kødet bliver så mørt som muligt:)
Men du kan godt skue ned på 110 grader i stedet for, da den ikke er større, – det bliver super lækkert:)
Skulle den stege tør (det tror jeg ikke den gær trods størrelsen), altså forsvinder alt væden i bunden (det som smelter af køllen), så kan du tilsætte en smule vand – så har du god smag til at hælde over, når kødet er trykket fra hinanden:)
Rigtig god fornøjelse:)
Kh Dianna
Hvad betyder rubber
Hej Erik
Rub er krydderiblandingen 🙂
Dbh Dianna
Så lækker lammekølle, kan den ikke blive mør på 4 timer på 160°
Hej Preben
Tusind tak, det er jeg glad for du synes 🙂
Uhhh jeg er faktisk i tvivl om den når at blive mør nok på 4 timer, men jeg tænker umiddelbart ikke at det er helt ved siden af.
Jeg tanker du nok skal smide lidt vand/bouillon i bunden når den tilberedes ved den temperatur, og så dæk den til med folie så den får masser af damp og fugt at tilberede i 🙂
Kh Dianna