Opskrift på den bedste lasagne med pesto - pesto lasagne

Lasagne al pesto

Anbefal

Denne her lasagne smagte jeg første gang i Camogli i Italien. Vi skulle ud og have frokost og jeg havde bare så virkelig meget lyst til en lasagne. Vi finder en restaurant der serverer lasagne, men da jeg bestiller siger tjeneren at jeg lige skal være opmærksom på at det ikke er en klassisk lasagne men med pesto, bønner og kartofler. Okay tænkte jeg, men valgte at prøve den alligevel, og hold nu op hvor smagte den fantastisk.
Derfor har jeg gjort kunsten efter og det er der kommet denne fantastisk opskrift ud af. Bevares, den er virkelig ikke sund, men smagen, wow.
Lav meget gerne din egen pesto, det gør en kæmpe forskel. Ellers køb en lækker frisklavet i et supermarked.

Lasagne al pesto

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 1 - 1 1/2 time

Opskrift på den lækreste lasagne med pesto

Ingredienser

  • Pesto Du skal bruge ca. 2 dl som denne opskrift giver
  • 2 store håndfulde ruccola, - hvis der er lange stilke på skal disse fjernes
  • 20 basilikumsblade
  • 1 dl ramsløgsolie, - alternativt kan der bruges en god mild olivenolie
  • 50 g parmesan
  • 30 g pinjekerner, evt. lyn ristet på en pande
  • 20 g mandler
  • 2 fed hvidløg
  • Salt
  • Bechamel
  • 60 g smør
  • 3-4 spsk mel
  • 1 liter sødmælk
  • 200 g parmesan, revet
  • 100 g revet mozzarella
  • 1/2-1 tsk muskatnød
  • Salt og peber
  • Derudover
  • 300 g haricots verts, skåret i stykker af ca. 2 cm., overhældt med kogende vand, lad trække i 5 min. og dræn for væde
  • 300 g kartofler, skåret i små tern, ca. 0,5x0,5, overhældt med kogende vand, lad trække 5 min og drøn for væde
  • 2 pk friske lasagneplader
  • 50 g hakkede mandler

Fremgangsmåde

1

Pestp Hæld alle ingredienserne, undtagen salt, i en blender og blend til du har den ønskede konsistens.

2

Smag til med salt og opbevar pestoen på køl til den skal spises.

3

Bechamelsauce Smelt smørret og rør melet ud heri, varm op og lad det varme godt igennem et par minutter uden det bruner, pisk imens.

4

Rør mælken ud i lidt ad gangen og lad saucen koge op.

5

Tilsæt revet parmesan, mozzarella og muskatnød og lad saucen simre ved svag varme i 15 min, - rør jævnligt så den ikke brænder på.

6

Smag til med salt og peber.

7

Lasagnen Smør et ovnfast fad med lidt smør eller olie, og fordel et fint lag sauce i bunden. Top med friske lasagneplader, lad dem gerne gå ud over kanten, de bliver lækre sprøde når de bliver bagt.

8

Fordel endnu et lag sauce, og drys en lille håndfuld kartoffelstykker, haricots verts, mandler samt flere klatter af pesto ovenpå, inden der igen lægges et lag lasagneplader over. Fortsæt til der kun er en smule bechamel og pesto tilbage, og top det sidste lag lasagneplader med bechamelsauce samt klatter af pesto der lige hvirvles rundt i saucen.

9

Bag lasagnen i midten af en forvarmet ovn ved 180 grader, almindelig ovn, i ca. 30 min. Læg gerne et stykke bagepapir under hvis den skulle boble over.

10

Lad lasagnen hvile i 10-15 min. inden den skæres ud og serveres.

11

Saml lasagnen med skiftevis tynde lag kødsauce, bechamel og lasagneplader og slut af med et tykt lag bechamelsauce.

12

Bag i ovnen ved 180 grader i ca. 30-40 min.

13

Lad lasagnen samle sig i 15-20 min inden den skæres ud og serveres.

Opskrift på den bedste lasagne med pesto - pesto lasagne
Lasagne al pesto, – den bedste pesto lasagne
Opskrift på den bedste lasagne med pesto - pesto lasagne
Lasagne med hjemmelavet pesto.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Gourministeriet bruger Akismet for at reducere spam. Læs mere om databehandling her.