Tzatziki - Opskrift på hjemmelavet græsk tzatziki

Tzatziki

Tzatziki
Opskrift på den bedste tzatziki
Tzatziki - Opskrift på hjemmelavet græsk tzatziki

Cremet tzatziki, – en af mine absolut favorit dressinger. Frisk, blød og lækker, – og med en skøn fylde.
Masser af revet agurk, hvidløg og frisk dild (kan undlades), mmmm jeg elsker det.
Det er drøn nemt at lave tzatziki, – og sådan en skål smager bare vidunderligt året rundt.
Server tzatziki til sommerens grill, til en portion fladbrød, til en hakkebøf eller lignende, – det er så lækkert.
Jeg bruger helst græskyoghurt med 10% til min tzatziki, – men brug det du har lyst til.

Tzatziki - Opskrift på hjemmelavet græsk tzatziki

Tzatziki

Opskrift på den bedste tzatziki
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.79 fra 19 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Tilbehør
Køkken: Græsk
Keyword: Dip, Dressing, Grill tilbehør, Sommer mad
Samlet tid: 20 minutter
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1 1/2

    stor agurk

  • 400 g

    græsk yoghurt

  • 2-3 fed hvidløg, fintrevet
  • 2 spsk

    olivenolie

  • 1 spsk

    friskpresset citron saft

  • 2 spsk dild eller mynte, finthakket - kan undlades
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Riv agurken groft og mas så meget væde ud som muligt. Læg agurken i en sigte, krydr men en smule med salt hvad der ca. svarer til det du ville putte i dressingen, og vend det rundt med hænderne. Lad agurken ligge og dræne for væde i ca. 15 min., mas gerne væden ud af agurkerne undervejs af flere omgange.
  • Bland i mellemtiden ingredienserne til dressing, - rør yoghurten sammen med hvidløg, olivenolie, citronsaft og dild/mynte. Vend derefter agurkerne i og smag dressingen til friskkværnet peber og evt. mere salt hvis den mangler.
    Dild og/eller mynte kan undlades. Jeg bruger det alt efter hvad min tzatziki skal serveres til, og nogle gange undlader jeg det helt.
  • Server dressingen med det samme eller opbevar den på køl til den skal spises.
  • Giv den evt. lidt olie på toppen inden servering.
Tzatziki - Opskrift på lækker græsk tzatziki
Tzatziki – Opskrift på lækker græsk tzatziki

Kommentarer

  1. Pingback: Pulled lamb - Opskrift på krydret langtidsstegt lammekølle

  2. Pingback: Kyllinge gyros i pita - Opskrift på græsk gyros

  3. 5 stars
    Den bedste hj.lavet tzatziki jeg har prøvet

  4. Janni holt

    5 stars
    En af de bedste jeg har smagt

  5. Lars Pedersen

    5 stars
    Virkelig god opskrift. Skal til at lave den nu for mindst 5 gang

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)