
Cremet tzatziki, – en af mine absolut favorit dressinger. Frisk, blød og lækker, – og med en skøn fylde.
Masser af revet agurk, hvidløg og frisk dild (kan undlades), mmmm jeg elsker det.
Det er drøn nemt at lave tzatziki, – og sådan en skål smager bare vidunderligt året rundt.
Server tzatziki til sommerens grill, til en portion fladbrød, til en hakkebøf eller lignende, – det er så lækkert.
Jeg bruger helst græskyoghurt med 10% til min tzatziki, – men brug det du har lyst til.

Tzatziki
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 1/2
stor agurk
- 400 g
græsk yoghurt
- 2-3 fed hvidløg, fintrevet
- 2 spsk
olivenolie
- 1 spsk
friskpresset citron saft
- 2 spsk dild eller mynte, finthakket - kan undlades
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Riv agurken groft og mas så meget væde ud som muligt. Læg agurken i en sigte, krydr men en smule med salt hvad der ca. svarer til det du ville putte i dressingen, og vend det rundt med hænderne. Lad agurken ligge og dræne for væde i ca. 15 min., mas gerne væden ud af agurkerne undervejs af flere omgange.
- Bland i mellemtiden ingredienserne til dressing, - rør yoghurten sammen med hvidløg, olivenolie, citronsaft og dild/mynte. Vend derefter agurkerne i og smag dressingen til friskkværnet peber og evt. mere salt hvis den mangler.Dild og/eller mynte kan undlades. Jeg bruger det alt efter hvad min tzatziki skal serveres til, og nogle gange undlader jeg det helt.
- Server dressingen med det samme eller opbevar den på køl til den skal spises.
- Giv den evt. lidt olie på toppen inden servering.

Pingback: Pulled lamb - Opskrift på krydret langtidsstegt lammekølle
Pingback: Kyllinge gyros i pita - Opskrift på græsk gyros
Den bedste hj.lavet tzatziki jeg har prøvet
Hej Signe
Hvor er det sødt sagt, TAK altså:)
Rigtig dejlig weekend til dig:)
Kh Dianna
En af de bedste jeg har smagt
Hej Janni
Det er jeg bare så glad for at høre, – tusind tak fordi du skriver det:)
Kh Dianna