
En af mine absolut favorit dressinger, – smagen er frisk og lækker og den har en skøn konsistens og fylde.
For mig er tzatziki ikke kun en dressing man bruger til sommerens grill, det smager fantastisk til alle former for snacks, friske grøntsager, som dip til friskbagte fladbrød mv.
Ingredienser
- 1
stor agurk
- 400 g
græsk yoghurt
- 2-3 fed hvidløg, fintrevet
- 2 spsk
olivenolie
- 1 spsk
friskpresset citron saft
- 2 spsk
friskhakket mynte
-
Salt og hvid peber
Sådan gør du
- Riv agurken groft og mas så meget væde ud som muligt. Læg agurken i en sigte, krydr men en smule med salt hvad der ca. svarer til det du ville putte i dressingen, og vend det rundt med hænderne. Lad agurken ligge og dræne for væde i ca. 15 min., mas gerne væden ud af agurkerne undervejs af flere omgange.
- Bland i mellemtiden ingredienserne til dressing, - rør yoghurten sammen med hvidløg, olivenolie, citronsaft og mynte. Vend derefter agurkerne i og smag dressingen til med lidt hvis peber og evt. mere salt hvis den mangler.
- Server dressingen med det samme eller opbevar den på køl til den skal spises.
- Giv den evt. lidt olie på toppen inden servering.

Pingback: Pulled lamb - Opskrift på krydret langtidsstegt lammekølle
Pingback: Kyllinge gyros i pita - Opskrift på græsk gyros
Den bedste hj.lavet tzatziki jeg har prøvet
Hej Signe
Hvor er det sødt sagt, TAK altså:)
Rigtig dejlig weekend til dig:)
Kh Dianna