Autentisk Græsk Tzatziki Opskrift - Perfekt Tilbehør | Gourministeriet

Tzatziki

Tzatziki
Opskrift på den bedste tzatziki - autentisk græsk tzatziki.
Autentisk Græsk Tzatziki Opskrift - Perfekt Tilbehør | Gourministeriet

Velkommen til en kulinarisk rejse til Grækenland med denne autentiske og velsmagende tzatziki opskrift. Tzatziki er en af hjørnestenene i det græske køkken og elsket verden over for sin friske, cremede konsistens og sin alsidige anvendelse.

Denne klassiske tzatziki laves med blot få, men kvalitetsrige ingredienser, der sammen skaber en perfekt balance mellem det syrlige og det aromatiske. Revet agurk, drænet for ekstra væske, blandes med tyk, græsk yoghurt, hvilket er grundlaget for denne fantastiske dip. Hvidløg og friskpresset citronsaft tilføjer et pift af friskhed, mens dild eller mynte tilføjer ekstra smag – hvis man ønsker det.

Tzatziki er utroligt nem at lave og kan forberedes i forvejen, hvilket gør den til en praktisk mulighed for fester og sammenkomster. Denne dip er perfekt som tilbehør til grillet kød, som en frisk komponent i wraps eller som en del af en større meze-tallerken.
Foruden dens mange anvendelsesmuligheder er tzatziki også en sundere dip-valg, takket være den proteinrige græske yoghurt og de hydrerende agurker. Uanset om du serverer den til en sommergrill, et tapasbord eller som en del af din hverdagsmiddag, vil denne tzatziki uden tvivl bringe et stykke af det græske køkken ind i dit hjem.

Autentisk Græsk Tzatziki Opskrift - Perfekt Tilbehør | Gourministeriet

Tzatziki

Opskrift på den bedste tzatziki - autentisk græsk tzatziki.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.84 fra 24 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Tilbehør
Køkken: Græsk
Nøgleord: Dip, Dressing, Grill tilbehør, Sommer mad
Samlet tid: 20 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1 1/2

    stor agurk

  • 400 g

    græsk yoghurt

  • 2-3 fed hvidløg, fintrevet
  • 2 spsk

    olivenolie

  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 spsk dild eller mynte, finthakket - kan undlades
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Riv agurken groft og mas så meget væde ud som muligt. Læg agurken i en sigte, krydr men en smule med salt hvad der ca. svarer til det du ville putte i dressingen, og vend det rundt med hænderne. Lad agurken ligge og dræne for væde i ca. 15 min., mas gerne væden ud af agurkerne undervejs af flere omgange.
  • Bland i mellemtiden ingredienserne til dressing, - rør yoghurten sammen med hvidløg, olivenolie, citronsaft og dild/mynte. Vend derefter agurkerne i og smag dressingen til friskkværnet peber og evt. mere salt hvis den mangler.
    Dild og/eller mynte kan undlades. Jeg bruger det alt efter hvad min tzatziki skal serveres til, og nogle gange undlader jeg det helt.
  • Server dressingen med det samme eller opbevar den på køl til den skal spises.
  • Giv den evt. lidt olie på toppen inden servering.

Kommentarer

  1. Pingback: Pulled lamb - Opskrift på krydret langtidsstegt lammekølle

  2. Pingback: Kyllinge gyros i pita - Opskrift på græsk gyros

  3. 5 stars
    Den bedste hj.lavet tzatziki jeg har prøvet

  4. Janni holt

    5 stars
    En af de bedste jeg har smagt

  5. Lars Pedersen

    5 stars
    Virkelig god opskrift. Skal til at lave den nu for mindst 5 gang

  6. 5 stars
    Det er så lækker en opskrift, skal have Græsk bøf med pita brød til aften min kone og jeg elsker det

    • Hej Niels

      hvor er det fantastisk at høre – tusind tak fordi du skriver det.
      Og tak for de flotte stjerner 🙂

      Kh Dianna

  7. Helle Dorthe Andersen

    5 stars
    Elsker dine opskrifter og dine små twist fx. med mynten i tzatzikien.

  8. 5 stars
    Så god

  9. Eva Reedtz

    5 stars
    Skal til at lave den igen, den er go’

4.84 from 24 votes (17 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)