Huskeliste & Rejsetips

Her finder du de vigtigste ting til din rejse

Solcreme, og masser af det. Man sveder meget og bader meget, – derfor bliver der også smurt på flere gange dagligt. Vi har brugt mellem 7-8 flasker på 10-12 dage når vi har været afsted.
Vi startes første dag, på vores første tur, ud med faktor 20 på de voksne, hvilket resulterede i en ret smertefuld sunburn på ryggen efter kun 20 minutters solbadning. Og den hang ved et par dage, så resten af ferien brugte vi faktisk kun faktor 30 og 50. Vi måtte også købe 2 flasker på stedet, – og de kostede som sagt 200,- for en flaske Malibu solcreme. 
Så min anbefaling, – tag rigeligt med hjemmefra. 

Valuta på Maldiverne – På Maldiverne betaler man med USD. Så har du ikke all-inclusive, vil du give drikke penge eller lignende, så er det USD du skal have med.

Besøg en lokal ø – Ønsker du at besøge en lokal ø, skal du som kvinde huske at de opfordrer til at bære en knælang kjole, og noget der dækker skuldrene. Det er måske ikke lige første valget når kufferten skal pakkes – men i hvert fald, var det hvad vi blev anbefalet, da vi skulle besøge en lokal ø, på vores sidste tur til Itu Veli.

Badesko – Tjek med stedet, rejseselskabet eller på et satellit foto, hvordan bunden ser ud. Det er faktisk meget tydeligt at se på et satellit foto, – er der mange “aftegninger” på bunden, så er badesko en god ide.

Snacks – Det er ikke alle ø’er der har en lille “butik” hvor man kan købe f.eks. chips, nødder osv., – og kan man, koster de gerne en halv arm;-) Et lille rør Pringles kostede f.eks. ca. 50 kr. 

Så tag med hjemmefra, – vi pakkede nødder, Pringles, slikposer til børnene osv. så vi havde til hele turen. Man er jo kun på øen, – og især familien yngste medelemmer havde brug for snacks imellem måltiderne.

UV trøjer – Vi lærte det jo på den hårde måde fra start med en ret smertefuld sunburn. Og med en pris på 700,- for en UV trøje på stedet, – så vil jeg anbefale at tage med hjemmefra. RIGTIG mange mennesker havde UV-trøjer på, – man er jo konstant udendørs og eksponeret for sol.

Dykkerudstyr – Tjek om det er muligt at låne/leje på stedet. Jes havde slæbt det hele med hjemmefra, men der var faktisk gratis udstyr på værelset. Måske ikke heeelt samme kvalitet, – men det kunne sagtens have fungeret til vores behov.
Ligeledes var der også et dykkercenter hvor man kunne lege diverse dykkerudstyr. 

All inclusive – Undersøg hvad det indebærer. Efter vi havde bestilt rejsen til The Standard, fandt vi ud af at vores kun omfattede buffeten, og et par drikkevarer fra minibaren. De 2 a la carte restauranter var ikke inkluderet. Der fik man en voucher på 50 USD pr. voksen, – og den rakte egentlig ikke så langt når en bøf kostede 100 USørnenes børnemenu var gratis.
På Angsana Velavaru bestilte vi pakke der hedder All Dine, – der var buffeten samt pool baren inkluderet. I poolbaren var der et rigtig lækkert a la carte kort. Derudover var der to andre restauranter hvor man fik 20% på maden. Læs mere om det her.

Myggespray – Læste mig frem til at der er rigtig mange myg på Maldiverne. Så vi havde tager masser af myggespray med hjemmefra, – men fik overhovedet ikke brugt det. Jeg fik et par stik den næst sidste aften, men det var også alt. 
Men tag en med hvis du har tildens til myggestik, – så har du den i tilfælde af attack;-)

Personlig pleje – De kan helt sikkert godt skaffe det til dig, men det er ikke altid noget du ellers kan købe på stedet.  Så husk tandpasta, barberskum, hår artikler, cremer, bind, tamponer osv. 

Husk også en form for mælkesyre bakterier til maven, Panodil, allergipiller, mavesyrepiller eller hvad du bruger derhjemme, – termometer eller specielle cremer mod f.eks. soleksem. Du er på en øde ø, og der er ikke lige et apotek at komme på.

Undervands kamera, – hvis du har det, så tage det med. Der er så smukt under havets overflade, og du ønsker at forevige hvert et øjeblik. Jeg dykker ikke selv, men Jes var ude og snorkle, og filmede simpelthen de vildeste videoerDrone, der var no-drone-zone på hele øen. Det fandt vi så først ud af efter vi havde fløjet rundt af flere omgange henover øen med vores drone. En sød ansat fortalte, at det måtte man desværre ikke, men var der noget man ville filme f.eks. ud over vandet eller lignende, så kunne man bede om tilladelse i receptionen. Så undersøg om det er tilladt inden, – og ellers kan du ligeså godt lade dronen blive hjemme.

Skaller og koraler på Maldiverne, – er det ulovligt at tage skaller og koraler med hjem?
Det er jo super fristende at tage alle de smukke skaller med hjem som børnene finder på stranden, men det er faktisk ulovligt, og du kan få en kæmpe bøde.
Vi vidste ikke det med skallerne, men blev først opmærksomme på det, da vi skulle ind og læse om noget andet vedr. Maldiverne. Så husk at smide dem i vandet igen.

Alkohol på Maldiverne – De fleste resorts serverer alkohol for deres gæster, – men tager du på en lokal ø, er det ikke muligt at købe alkohol.
Du må heller ikke bringe alkohol ind i landet, og det samme gælder faktisk den anden vej.
Skulle du være på et hotel hvor minibaren er all inclusive, og du tænker du gerne vil have en lille souvinir med hjem i form af en flaske fra minibaren så lad være.
Du må ikke tage alkohol med væk fra hotellet, hverken i bagagen eller til en lokal ø.
Det er ulovligt at bære alkohol på sig, og det kan medføre bøde hvis det bliver taget i f.eks. lufthavnen.

Data Roaming – husk nu at slå det fra. Det koster virkelig mange penge at hoppe på nettet fra mobilen, hvis ikke du er tilsluttet hotellets WiFi.
Blot det at loade en side I små 30 sekunder koster et par hundrede kroner, – så slå data roaming fra så snart du hopper på det endelige fly til Maldiverne.

WhatsApp, – den bruger de på rigtig mange hoteller på Maldiverne. Det er en fantastisk måde at kommunikere på, alt er dokumenteret, og det er dejlig nemt at komme i kontakt med personalet. Så installer gerne WhatsApp inden afrejse.

 •  

Overwater restaurant Guda Guda

Kommentarer

 1. Hvilken drone havde I taget med på ferien?

 2. Hej
  Tak for et godt skriv.
  Vi har netop bestilt til Maldiverne til februar.
  Mit spørgsmål er – er det ok at pakke snack, slik, osv i sin indchecket kuffert?

  • Hej Line

   Dejligt du kunne bruge det 🙂

   Jeg læste om det inden vi tog afsted første gang, – og der stod at man kunne medbringe alle former for snacks, så længe de ikke indeholder nogle former for alkohol 🙂
   Vi har haft det i vores indtjekkede bagege begge gange 🙂

   Rigtig god tur, – håber I får den skønneste oplevelse.
   Hvor skal I bo? – Hvis man må spørge:)

   Kh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gourministeriet følges af +200.000 på Instagram

Følg mig gerne på Instagram, og skriv endelig hvis du har spørgsmål til retterne.
Instagram