Æggewraps fyldt med rester af pulled lamb, sprød kålsalat og hjemmelavet chilidressing, – et fantastisk lækkert og mættende måltid.
Når vi laver pulled lamb, bulled beef eller pulled pork er der altid masser af rester tilbage, og jeg elsker at bruge kødet på en masse forskellige måder, så vi får så meget variation ud af stegen som muligt.
Æggewraps er vi vilde med herhjemme, de er super nemme at lave, sunde og så smager de bare fantastisk med alverdens fyld.
Denne omgang blev toppet med en gang saltede mandler da jeg elsker det crunch det giver, men der kan man gøre hvad man lyster.
Æggewrap med pulled lamb, kålsalat og chilidressing
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Æggewraps - til 2 wraps
- 5
store æg
-
Salt og hvid peber
-
Lidt sprayfedt eller olie til stegning
Fyld
- 200 g
pulled lamb rester - prøv denne opskrift på pulled lamb
- 1 håndfuld
- 1/2
spidskål, - gerne halv rød og halv grøn
- 2
stilke grønkål
Chilidressing
- 1 1/2 dl
creme fraiche
- 1/2 dl
god mayonnaise, - jeg bruger Hellmanns
- 2 spsk
ketchup
- 1/2 tsk
sød chilipulver
- 1/4 tsk
hvidløgspulver
- 1/4 tsk
løg pulver
- 1/4 tsk
tabasco, smag selv til alt efter ønskede styrke
-
Salt og peber
Sådan gør du
Chilidressing
- Bland alle ingredienserne til dressingen undtagen tabasco, salt og peber.
- Rør godt sammen og smag til med salt og peber, og juster til sidst styrken med tabasco. Jeg foretrækker personligt at den lige akkurat prikker en smule uden at være stærk.
- Opbevar på køl til den skal serveres.
Æggewraps til 2 personer
- Pisk æggene godt sammen og krydr med salt og peber.
- Varm lidt sprayfedt eller olie op på 2 pander, fordel æggemassen på disse, og bag dem på den ene side til de er "gennembagt". De kan også vendes hvis man ønsker dem stegt på begge sider.
Fyld
- Fordel kødet i en foliebakke eller et ovnfast fad, giv det evt. lidt olie,læg folie over, og varm det op ved 120 grader i ca. 20 min. Det kan også varmes i en gryde med lidt olie.
- Overhæld grønkålen med kogende vand og skyl derefter bladene i koldt vand, - dup dem tørre i et viskestykke.
- Fint snit spidskålen og grønkål og vend det godt sammen.
- Hak mandlerne groft.
- Top din æggewrap med kålblandingen, lun pulled lamb, saltede mandler og rigeligt chilidressing.
- Rul den, flip den over eller spis den åben, - den skønne smag er den samme hele vejen igennem.
Pingback: Pulled lamb - Opskrift på krydret langtidsstegt lammekølle
Pingback: Pulled lamb pita - Opskrift med kålsalat og chilidressing