Æbletærte med butterdej, kanel og marcipan. Ultra nem desserttærte der kan stå på bordet på en god halv time.
Jeg er kæmpe fan af butterdejstærter, og denne her lækre desserttærte er simpelthen så lækker.
Den forbagte butterdejsbund smøres med en god fed creme fraiche, og toppes med kanelsukker, marcipan, æbler og hasselnøddeflager.
Den smager som en bid af efteråret, – og mindst ligeså godt når solen står højt på himmelen.
Butterdejs tærte med æbler
Skær æblerne i tynde skiver, ikke papirstynde, – men de skal kunne nå at blive en smule møre på de 12-14 minutter de bages.
Jeg skærer dem i ca. 2 mm. tykkelse, – så er de let møre men stadig med en smule bid. Virkelig lækkert.
Du kan også bruge pære, fremgangsmåden er helt den samme – det smager så dejligt.
Æbletærte med butterdej
Butterdejstærte med æbler kan serveres både lun og kold, den smager vidunderligt på begge måder.
Lad den som minimum køle let af når den kommer ud af ovnen, så bunden lige får lov at sætte sig.
Server den med iskold creme fraiche, gerne 38% og ekstra kanelsukker, til dem der foretrækker den mere sød.
Du kan også servere den med en kugle vaniljeis, – ligesom en drys perlesukker på toppen gør det rigtig godt.
Butterdejstærte med æbler, kanel og marcipan
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 rulle butterdej
- 200 g creme fraiche 38%
- 100 g marcipan
- 2 æbler, skåret i tynde skiver
- 5 spsk sukker
- 1 spsk kanel
- 30 g hasselnøddeflager
- Evt. lidt spraysmør
Til servering
- Creme fraiche
- Evt. resten af kanelsukkeret
Sådan gør du
- Rul butterdejen ud, og læg den på et stykke bagepapir.
- Rids butterdejen med en kniv, ca. 2 cm fra kanten hele vejen rundt. Ikke dybt, – kun lige en fin ridse.
- Forbag butterdejen i en forvarmet ovn i 10 min. ved 200 grader, almindelig ovn.Lad den køle let af, inden den toppes.
- Bland sukker og kanel og sæt det til side.
- Smør butterdejen med creme fraiche, – rør den evt. lige sammen med en ske først, så den er nemmere at smøre ud.Du kan evt. varme bagsiden af skeen i noget kogende vand, – så er det nemmere at smøre creme fraichen ud.
- Smuldr eller riv halvdelen af marcipanen over bunden, og drys med 2 spiseeskefulde kanelsukker.
- Læg æblerne i et tæt lag på toppen, og riv eller smuldrer det sidste marcipan over æblerne, og drys med endnu 1 spiseskefuld kanelsukker.
- Fordel hasselnøddeflagerne på toppen, og spray den evt. med en smule sprayfedt. Jeg bruger Lurpak spray.Du kan også bruge grofthakkede hasselnødder.
- Bag æbletærten i yderligere 12-14 minutter, til kanten er flot gylden og æblerne let møre.Lad tærten køle let af inden den serveres med kold creme fraiche og ekstra kanelsukker.Inden servering kan du evt. give den en smule ekstra spraysmør på toppen, hvis du gerne vil have den skinner lidt.
- Æbletærten kan serveres både lun og kold.