Lækre klassiske burgerboller med sesam, – super nemme at lave og så smager de fantastisk.
Dette er uden tvivl min yndlings opskrift på burgerboller. De er super nemme at lave, og så har de altså meget mere smag og fylde end dem du køber i butikkerne.
De holder sig perfekt i fryseren, så man kan med fordel bage dobbelt portion.
Burgerboller
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 25 g
gær
- 500 g
hvedemel
- 3 dl
sødmælk
- 1
æg
- 1 spsk
sukker eller honning
- 1 tsk
salt
- 25 g
smør, stuetemperatur
-
Lidt olie
-
Sammenpisket æg til pensling
-
Sesam til toppen
Sådan gør du
- Varm mælken op til ca. 37 grader og rør gæren ud heri.
- Tilsæt æg, salt og sukker og rør derefter hvedemel i lidt ad gangen.
- Når dejen har samlet sig tilsættes smørret, og dejen røres, gerne på maskine, til den slipper kanterne, ca. 5-8 min.
- Hæld dejen ud på køkkenbordet og saml den ved at smøre hænderne i lidt olie. Smør ligeledes hæveskålen med lidt olie, læg dejen tilbage heri, dæk skålen med film og et klæde, og lad dejen hæve et lunt sted et par timer.
- Del dejen i 8 lige store stykker, ca. 110 g./stk og form dem til runde boller.
- Placer bollerne på en bageplade, læg et stykke bagepapir over og pres dem flade ved at anbringe en bageplade ovenpå og mase sammen. Fjern bagepladen, læg et viskestykke over og lad dem efterhæve i 30 min.
- Pensl bollerne med et sammenpisket æg og drys med sesam.
- Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 200 garder i ca. 12 min.
- Lad bollerne køle af inden de pakkes i poser.
Pingback: Lammeburger - Opskrift på lammeburger med rødbedehummus
Pingback: Pulled lamb burger - Opskrift med sprød og cremet kålsalat
Pingback: Hjemmelavet Big Mac burger - Gourministeriet
Pingback: Klassisk burger - Opskrift på hjemmelavede burgers