
Nok de bedste vegetar frikadeller jeg til dato har lavet, hold op de smager godt. Røde linser har i sig selv en fantastisk smag, og de bidrager virkelig godt til de her linse frikadeller. Kombineret med en masse grøntsager og krydderier får du et fantastisk lækkert, velsmagende og mættende måltid, der ovenikøbet er mega sundt.
Server dem i pitabrød, wraps, til en god salat eller prøv at servere dem i en æggewrap med kålsalat, – favorit vegetar måltid herhjemme.

De bedste linsefrikadeller
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 3 dl
tørre røde linser, - forkoges som anvist på pakken og drænet godt for væde
- 2
gulerødder, groftrevet
- 1/2
squash uden kerner, groft revet
- 1
løg, finthakket
- 3 fed
hvidløg, finthakket
- 1 bdt
persille, finthakket
- 1 dl
havregryn
- 3 spsk
hvedemel
- 1
æg
- 2 spsk
sesam
- 2 spsk
sort sesam (kan undlades)
- 1 1/2 tsk
spidskommen
- 3/4 tsk
chilipulver
- 1 spsk
limesaft
- 1 tsk
salt
-
Friskkværnet peber
-
Rapsolie til stegning
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne til linsefrikadellerne og lad farsen hvile et øjeblik.
- Varm en god sjat rapsolie op på en pande, og form frikadeller af farsen ved hjælp af en ske, og steg dem gyldne og sprøde på begge sider. Bemærk at farsen godt må være lidt våd så frikadellerne ikke bliver tørre.
- Server de lune og sprøde linsefrikadeller med dit ønskede tilbehør.


Er det 3 dl rå eller kogte linser?
Er lidt i tvivl 🙂
Hej Tina
Kan godt se det er lidt misvisende, har rettet i teksten:)
Det er 3 dl tørre linser som du koger og dræner godt for væde.
God fornøjelse med dem, de smager SÅ fantastisk. Og steg dem i rigeligt olie, så bliver de lækre sprøde:)
Mange hilsner
Dianna
Pingback: Couscous frikadeller - Opskrift på vegetar frikadeller
Fyldige sprødstegte linsedeller. Meget lækkert.
Hej Heidi
Det er jeg simpelthen så glad for du synes, – tusind tak for din besked:)
Rigtig dejlig dag:)
De bedste hilsner
Dianna
Mega gode deller , jeg er fan
Hej Hanne
Tusind tak for de søde ord 🙂
Kh Dianna
De smagte SÅ godt. I’m in heaven.
Hej Karen
Ej hvor er det bare dejligt at høre – tusind tak:)
Kh Dianna
Squash og gulerødder i gram ca?
Hej Dorte
Uhhh det har jeg ikke lige skrevet ned, – men 2 almindelige gulerødder og 1/2 almindelig squash.
Men jeg vil skyde på det ca. 150 gram af hver – skriver det ned næste gang jeg laver dem:)
Kh Dianna
Kan de fryses og varmes op igen?
Hejsa
Det skulle de sagtens kunne 🙂
Kh Dianna
Jeg synes de er utrolig svære at få til at hænge sammen. Hvordan gør i?
Hej Tina
Jeg har aldrig haft problemer med at forme dem 🙂
Kan linserne måske have haft for meget væde ved, så farsen er blevet for flydende?
De skal drænes rigtig grundigt, og være kolde – inden farsen blandes.
Prøv med et ekstra æg hvis farsen “smuldrer”, eller lidt ekstra mel, hvis farsen er for våd.
Kh Dianna
Det blev mine første linsefrikadeller. De er rigtig gode og blev godkendt af resten af familien. Tænker de kan fryses?
Hej Lisbeth
Ej hvor dejligt altså 🙂
Og jo, de kan sagtens fryses:)
Kh Dianna