Lækre saftige mini burgerboller, perfekt til sliders med alverdens fyld.
Hvis du først har prøvet at lave disse, så køber du altså aldrig sliders igen. De er super nemme at lave, dejen er meget nem at arbejde med, og så smager de altså virkelig dejlig, – saftige og lækre.
Brug dem til klassiske mini burgers, med en god pulled pork i eller prøv min opskrift med lækre chili/hvidløgsrejer.
Sliders - Mini burgerboller
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 25 g
gær
- 500 g
hvedemel
- 3 dl
mælk, gerne sødmælk
- 25 g
smør, stuetemperatur
- 1
æg
- 1 spsk
sukker eller honning
- 1 tsk
salt
-
Lidt olie
-
Sammenpisket æg til pensling
-
Sesam til toppen
Sådan gør du
- Varm mælken op til ca. 37 grader og rør gæren ud heri.
- Tilsæt æg og sukker, og rør derefter hvedemel blandet med salt i, lidt ad gangen.
- Når melet er rørt ind i dejen tilsættes smørret i mindre tern, og dejen røres, gerne på maskine, til den slipper kanterne, ca. 5-8 min.
- Hæld dejen ud på køkkenbordet, og saml den ved at smøre hænderne med lidt olie. Smør ligeledes hæve skålen med lidt olie, og læg dejen tilbage heri.
- Dæk skålen til med film og et klæde, og lad dejen hæve et lunt sted et par timer.
- Del dejen i 26 lige store stykker, de skal veje ca. 35 g/stk.
- Form dem til boller, og spænd gerne dejen lidt op ved at folde bunden ind over hinanden, og tril derefter bollerne runde. Hvis dejen klistrer kan du smøre hænderne med lidt olie, prøv ikke at bruge mere mel.
- Placer bollerne på 2 bageplader beklædt med bagepapir. Læg et stykke bagepapir over, og mas bollerne let flade ved at anbringe en anden bageplade ovenpå og mase sammen. Fjern bagepladen, læg et viskestykke over og lad dem efterhæve i 30 min.
- Pensl bollerne med et sammenpisket æg og drys med sesam.
- Bag burgerbollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 10 min.
- Lad bollerne køle af inden de pakkes i poser.
Pingback: Pulled lamb burger - Opskrift med sprød og cremet kålsalat
hvor længe holder de sig friske og kan de fryses?
Hej Jens
De holder sig friske et par dage, – men ellers er det bare at lune dem i ovnen, så er de så gode som nye 🙂
Og de kan sagtens fryses.
Dbh Dianna
Mange tak. Skal bruge dem til nytår. Så laver dem i dag og smider dem i fryseren.
God smag, men for meget smør så det næsten bliver en mørdej og dermed lidt nogen kanon kugler
Hej Mette
Dejligt du kunne lide smagen:)
Men mærkeligt med smørret, – det er jo kun 25 gram til hele portionen, så det synes jeg egentlig ikke er særlig meget:-)
Kh Dianna
Hej Diana,
Er det 200 grader alm ovn eller varmluft?
Hej Mia
Det er almindelig ovn 🙂
Kh Dianna
Dejlig opskrift. Skønne saftige. Bagt på 190 grader i varmluft 19 minutter.
Hej Noomi
Dejligt at høre – tusind tak 🙂
Kh Dianna