
Denne mexicanske pulled chicken er en smagsbombe af krydderier, frisk lime og hvidløg, der smelter sammen i en saftig, mør kylling. Kyllingebrysterne krydres med en aromatisk blanding af bl.a. stødt spidskommen, koriander, paprika, kanel og hvidløg, hvorefter de bages under staniol ved svag varme i ovnen i 3 timer. Resultatet er juicy og smørmør kylling, der er lige til at “pulle” og bruge i dine yndlingsretter.
TIP! Du kan opleve, at kyllingen ikke afgiver meget væde under tilberedningen. Dette sker typisk, hvis du har fået fat i kylling, der ikke er tilsat nogen former for væske. Tjek derfor efter en times tid – hvis bunden af fadet er helt tør, kan du tilsætte lidt bouillon, så kyllingen får en let dampning under stanniolen.
Ønsker du en mere klassisk Tex-Mex smag? Så kan du erstatte krydderierne med en taco-mix i mængden svarende til antal gram kylling – nemt og lækkert!
Sådan serverer du din pulled chicken:
- I tacos med friske toppings – Sprød salat, tomat, guacamole og salsa
- På tostadas for en sprød kontrast – Toppet med cremet guacamole og iskold creme fraiche
- Over nachos med ost og salsa – Eller en pico de gallo og sprød salat
- I wraps eller quesadillas – Med dressing og friske salater
- Som fyld i en bagt kartoffel med en frisk salat – og en god creme fraiche dressing
Uanset hvordan du serverer den, vil den her mexicanske pulled chicken uden tvivl blive et hit ved middagsbordet.

Mexicansk pulled chicken
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1,2 kg kyllingebryst
- 3 tsk sød paprika
- 2 tsk stødt spidskommen
- 2 tsk stødt koriander
- 1 1/2 tsk oregano
- 1/2 tsk løgpulver
- 2 tsk sukker
- 4 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
- 1-2 limes, halveret
- 1/2 chili, snittet
- 1 kanelstang
- Olie
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Puds kyllingen fri for urenheder og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Læg kyllingen i en smurt fad og drys krydderierne over, grub det godt ind i kødet.
- Fordel chili og hvidløg mellem kylling, og pres saften af limefrugterne herover.
- Læg de tomme limes ved sammen med kanelstangen og dæk fadet med staniol.
- Sæt fadet i en forvarmet ovn ved 130 grader, almindelig ovn, og lad kyllingen tilberede i 3 timer.HUSK at lade stanniolen blive på fadet, det gør at kyllingen "damper" sig mør, og bliver rigtig lækker saftig.
- Tag kyllingen ud, fjern staniolen og træk kødet fra hinanden med 2 gafler.Jeg lader alt juicen fra kyllingen blive i fad, men du kan også hælde lidt fra og tilsætte løbende hvis du foretræller det.
- Servér i tacos, til tostadas, toppet på nachos, i wraps eller en bagt kartoffel.