Kødboller i rød karry - Opskrift på rød thai karry med kødboller

Kødboller i rød karry

Kødboller i rød karry
Opskrift på lækker rød thai karry med kødboller og kokosmælk.
Kødboller i rød karry - Opskrift på rød thai karry med kødboller

Den lækreste thai karry med kødboller, – rød karry med kødboller og kokosmælk – serveres med ris. Super cremet, mild og møg lækker – smagt til med fiskesauce, lime og masser af frisk ingefær, alle ingredienser jeg bruger virkelig meget i det asiatiske køkken.
Jeg har lavet den relativt mild, simpelthen så hele familien kan være med på den, – men du kan altid selv spice den op og ned som du/familien foretrækker. Og som jeg også skriver i opskriften, SMAG NU på den chili inden du bare tilsætter en hel 😉 Køber du chili mix i supermarkedet er de (ofte) meget milde, men køber du dem derimod hos en grønthandler – så er det en helt anden snak. Så smag og tilsæt efter styke.

Lav evt. dobbeltportion af kødbollerne, og server dem i denne lækre pastaret – Pasta med kødboller i cremet svampesauce eller pasta med kødboller i cremet tomatsauce.

Kødboller i rød karry - Opskrift på rød thai karry med kødboller

Kødboller i rød karry

Opskrift på lækker rød thai karry med kødboller og kokosmælk.
5 fra 4 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Hovedret
Køkken: Asien
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Kødboller

  • 300 g hakket oksekød
  • 300 g hakket svinekød (kan erstattes af oksekød)
  • 1 løg, finthakket
  • 1-2 fed hvidløg, revet eller presset
  • 1 æg
  • 2 spsk rasp
  • Salt og peber – beregn ca. 1 tsk salt pr. 500 g kød
  • 1 dl hvedemel (til at rulle kødbollerne i)
  • Rapsolie

Rød karrysauce

  • 2 ds kokosmælk (ikke light)
  • 3 spsk tomatkoncentrat
  • 2-3 spsk rød karrypasta
  • 2 peberfrugter, rød og grøn skåret i strimler
  • 1 stort løg, skåret i strimler
  • 3 fed hvidløg, fintrevet eller presset
  • 3 forårsløg, snittet 
  • 4 cm ingefær, fintrevet – ca. 2 spsk
  • 1 rød chili, snittet – smag selv til
  • 1 lime, saften heraf
  • 1 1/2 tsk fiskesauce
  • Olie
  • Salt og peber
  • Hakkede peanuts, forårsløg eller lignende til toppen
  • Ris eller nudler som tilbehør

Sådan gør du

Kødboller

  • Rør farsen sammen, – bland kødet i en skål og tilsæt æg, løg, hvidløg og rasp, og krydr med salt og peber.
  • Form farsen til små kødboller og rul dem i melet, – bare et tyndt lag.
  • Steg kødbollerne ved middel varme, i en god sjat olie. De skal kun brunes, da de tilbereder færdigt i saucen. Læg dem løbende til side på en tallerken.
  • Fjern eventuelle urenheder fra panden, – og benyt samme pande til at lave saucen på.

Rød karrysauce

  • På samme pande som kødbollerne er tilberedt på tilsættes hvidløg, ingefær, tomatkoncentrat og karrypasta, – varm det igennem et par minutter.
  • Tilsæt grøntsagerne og steg med i 5 min.
    Tilsæt også frisk chili, men HUSK at smag på en inden. Nogle er så stærke at 1/4 er nok, mens andre nærmere smager af rød peber.
  • Hæld kokosmælken over, læg kødbollerne tilbage i saucen og lad retten simre i 15 min.
  • Tilsæt fiskesauce og lime, og smag til med salt og peber og evt. mere chili. Lad retten simre i yderligere 5 min. ved svag varme. Er saucen for tyk kan du tilsætte en smule vand efter behov, – men den skal være lækker cremet.
  • Server med ris eller nudler og top din karry med peanuts og fintsnittet toppe af forårsløg.
Kødboller i rød karry - Opskrift på rød thai karry med kødboller
Kødboller i rød karry – Opskrift på rød thai karry med kødboller
Kødboller i rød karry - Opskrift på rød thai karry med kødboller
Kødboller i rød karry – Opskrift på rød thai karry med kødboller

Linkede opskrifter

  1. Jes Brinch

    5 stars
    Muligvis den lækreste karry

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift bedømmelse