Denne åbne lasagne med kantareller, pancetta og burrata er en sand smagsoplevelse.
Retten er super nem at lave, og den kan serveres både som en elegant forret eller en lettere hovedret.
Lasagnen samles direkte på tallerkenen med sprød pancetta, smørstegte kantareller, rucola og cremet burrata, der fordeles mellem hvert lag af lasagneplader.
De smørstegte kantareller giver en skøn dybde, mens burrataen tilføjer en luksuriøs cremethed, der balancerer retten perfekt.
Top lasagnen med lidt af det smør, kantarellerne er stegt i, og afslut med et strejf friskkværnet peber – det er simpelthen prikken over i’et.
Åben lasagne – Konceptet
Åben lasagne er et genialt koncept, når du vil lave en smuk og velsmagende ret uden alt for meget besvær.
I stedet for den klassiske, ovnbagte lasagne, hvor lagene bygges op og bages sammen, samler man her lasagnen direkte på tallerkenen.
Det kræver minimal tilberedning, da du blot koger lasagnepladerne og tilbereder fyldet – og så er retten klar til at blive anrettet.
Med en åben lasagne får du en let og elegant ret, der både ser flot ud og smager fantastisk, samtidig med at du sparer tid i køkkenet.
Perfekt til travle hverdage eller når du vil imponere dine gæster uden at skulle bruge timer ved komfuret.
Åben lasagne med kantareller, pancetta og burrata
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 250 g pancetta
- 100 g smør
- 350 g kantareller
- 1 pk friske lasagneplader
- 3 burrata oste
- 70 g rucola
- Salt og friskkværnet peber
- Olie
Sådan gør du
- Rens kantarellerne grundigt. Er de meget store skal du skære eller plukke dem ud i mindre stykker.
- Skær lasagnepladen ud i stykker på ca. 9 cm i bredden – beregn 3 stk pr. person.Du kan også bruge tørre plader, bemærk de skal koge længere end de friske.
- Skær pancetta I tern, og steg den sprød, evt. i en smule olie, på en pande.Læg den til side og tør panden af.
- På samme pande smeltes smørret, og kantarellerne steges ved middel varme til de er gyldne og lækre. Krydr med en smule salt og friskkværnet peber, og hæld pancettaen tilbage på panden. Lad det stå ved lavt blus.
- Kog imens lasagne pladerne al dente – ca. 3-4 minutter, og dræn dem derefter for væde. Vend dem med en smule olie, så de ikke klæber sammen.
- Saml de åbne lasagner ved at fordele lidt fyld imellem hvert lag – se evt. videoen over opskriften.Start med lidt svampe, pancetta og rucola i bunden, læg en lasagne plade halv over (så den kan foldes), og læg lidt burrata på denne sammen med lidt af det andet fyld. Fold pladen ind over og læg en smule fyld igen. Du behøver ikke have alle elementer imellem hvert lag – og brug kun en smule så ikke lasagnen bliver for høj.Fortsæt til du har brugt 3 lasagneplader til hver servering.Hæld en smule af smørret fra panden over toppen, og krydr med friskkværnet peber inden servering.