Opskrift på nem og lækker pasta med kødboller vendt i en cremet tomatsauce. Masser af smag, mild og lækker, – en ret for hele familien.
Kødbollerne kan også bruges til denne rød thai karry med kødboller eller pasta med kødboller i cremet svampesauce, – så lav gerne dobbelt portion, så har du til et nemt og lækkert måltid i løbet af ugen.

Pasta med kødboller i cremet tomatsauce
Ingredienser
Cremet tomatsauce
- 150 g panchetta (eller bacon) – skåret i små tern
- 1 stort løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, revet eller presset
- 5 stilke basilikum, bladene heraf – finthakket
- 1 ds hakkede tomater
- 2 1/2 dl piskefløde eller creme fine
- 1 dl bouillon
- 80 g parmesan, fintrevet
- 2 spsk tomatkoncentrat
- 1 tsk basilikum
- 1/2 tsk oregano
- 1/2 tsk mild chilipulver
- Salt og peber
- Olie
Kødboller
- 300 g hakket oksekød
- 300 g hakket svinekød (kan erstattes af oksekød)
- 1 løg, finthakket
- 1-2 fed hvidløg, revet eller presset
- 1 æg
- 2 spsk rasp
- Salt og peber – beregn ca. 1 tsk salt pr. 500 g kød
- 1 dl hvedemel (til at rulle kødbollerne i)
- Rapsolie
Derudover
- Spaghetti eller anden pasta
- Fintrevet parmesan til toppen
- Hakket basilikum eller persille til toppen
Sådan gør du
Kødboller
- Rør farsen sammen, – bland kødet i en skål og tilsæt æg, løg, hvidløg og rasp, og krydr med salt og peber.
- Form farsen til små kødboller og rul dem i melet, – bare et tyndt lag.
- Steg kødbollerne ved middel varme, i en god sjat olie. De skal kun brunes, da de tilbereder færdigt i saucen. Læg dem løbende til side på en tallerken.
- Fjern eventuelle urenheder fra panden, – og benyt samme pande til at lave saucen på.
Cremet tomatsauce
- Steg panchetaen gylden og sprød på panden. Mangler der fedtstof tilsætter du blot en smule olie.
- Tilsæt løg og hvidløg og steg dem klare sammen med panchettaen.
- Tilsæt tomatkoncentrat og lad det stege med et par minutter.
- Hæld de flåede tomater over sammen med fløden, hakket basilikum, bouillon, parmesan og krydderierne og varm op.
- Læg kødbollerne tilbage i saucen, – og lad dem koge færdigt i saucen ved middel varme, i ca. 10-15 min.
- Kog i mellemtiden pastaen al dente, og dræn den for væde. Gem evt. en dl kogevand, som du kan justere konsistensen med.
- Smag tomatsaucen til med salt og friskkværnet peber, og vend pastaen i saucen.
- Server retten toppet med fintrevet parmesan og et drys frisk persille eller basilikum.
Følg Gourministeriet på Instagram
Følg Gourministeriet på Instagram og få daglig inspiration til din madlavning.



Virkelig lækkert.
Rigtig lækker og cremet ret – kødbollerne er lige i skabet, og smager ekstra godt hvis man river en smule parmesan ost i farsen 🙂
Hej Julia
Fantastisk at høre, tak:)
Og god ide med parmesanen, – den skal man aldrig spare på;-)
Kh Dianna
Min søn,s kommentar til pasta med kødboller , den er helt gourmet
Hej Jenna
Ej er det rigtigt 🙂
Det er jeg bare super glad for at høre, – det må betyde den var godkendt 🙂
Tusind tak for din besked og rigtig dejlig dag 🙂
Kh Dianna
Himmelsk!
Hej Henriette
Tusind tusind tak for de søde ord 🙂
Kh Dianna
Hvilken bouillon bruger du? 🙂
Hej Dani
Jeg bruger oftest grøntsagsbouillon eller kylling, – men okse kan også bruges 🙂
Dhu Dianna
Virkelig god og super lækker ret!
Hej Lars
Det er jeg virkelig glad for at høre, – tusind tak fordi du skriver det:)
Dbh Dianna
Virkelig lækker ret
Hej Michelle
Det er jeg virkelig glad for at høre, – tusind tak 🙂
Kh Dianna
Den er helt fantastisk denne smukke ret – tak til Dianna
Hej Lars
Hold op hvor er det bare helt fantastisk at høre, – tusind tak for din dejlige besked:)
Rigtig dejlig dag:)
Kh Dianna
Lækkert
Hej Jytte
Tusind tak for de søde ord:)
Dbh Dianna