Pasta med kødboller i cremet tomatsauce - Opskrift på pasta med kødboller

Pasta med kødboller i cremet tomatsauce

Pasta med kødboller i cremet tomatsauce
Opskrift på nem og lækker pastaret for hele familien, - kødboller i cremet tomatsauce.
Pasta med kødboller i cremet tomatsauce - Opskrift på pasta med kødboller

Opskrift på nem og lækker pasta med kødboller vendt i en cremet tomatsauce. Masser af smag, mild og lækker, – en ret for hele familien.
Kødbollerne kan også bruges til denne rød thai karry med kødboller eller pasta med kødboller i cremet svampesauce, – så lav gerne dobbelt portion, så har du til et nemt og lækkert måltid i løbet af ugen.

Pasta med kødboller i cremet tomatsauce - Opskrift på pasta med kødboller

Pasta med kødboller i cremet tomatsauce

Opskrift på nem og lækker pastaret for hele familien, – kødboller i cremet tomatsauce.
5 fra 4 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk, Italiensk
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 personer

Ingredienser

Cremet tomatsauce

  • 150 g panchetta (eller bacon) – skåret i små tern
  • 1 stort løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, revet eller presset
  • 5 stilke basilikum, bladene heraf – finthakket
  • 1 ds hakkede tomater
  • 2 1/2 dl piskefløde eller creme fine
  • 1 dl bouillon
  • 80 g parmesan, fintrevet
  • 2 spsk tomatkoncentrat
  • 1 tsk basilikum
  • 1/2 tsk oregano
  • 1/2 tsk mild chilipulver
  • Salt og peber
  • Olie

Kødboller

  • 300 g hakket oksekød
  • 300 g hakket svinekød (kan erstattes af oksekød)
  • 1 løg, finthakket
  • 1-2 fed hvidløg, revet eller presset
  • 1 æg
  • 2 spsk rasp
  • Salt og peber – beregn ca. 1 tsk salt pr. 500 g kød
  • 1 dl hvedemel (til at rulle kødbollerne i)
  • Rapsolie

Derudover

  • Spaghetti eller anden pasta
  • Fintrevet parmesan til toppen
  • Hakket basilikum eller persille til toppen

Sådan gør du

Kødboller

  • Rør farsen sammen, – bland kødet i en skål og tilsæt æg, løg, hvidløg og rasp, og krydr med salt og peber.
  • Form farsen til små kødboller og rul dem i melet, – bare et tyndt lag.
  • Steg kødbollerne ved middel varme, i en god sjat olie. De skal kun brunes, da de tilbereder færdigt i saucen. Læg dem løbende til side på en tallerken.
  • Fjern eventuelle urenheder fra panden, – og benyt samme pande til at lave saucen på.

Cremet tomatsauce

  • Steg panchetaen gylden og sprød på panden. Mangler der fedtstof tilsætter du blot en smule olie.
  • Tilsæt løg og hvidløg og steg dem klare sammen med panchettaen.
  • Tilsæt tomatkoncentrat og lad det stege med et par minutter.
  • Hæld de flåede tomater over sammen med fløden, hakket basilikum, bouillon, parmesan og krydderierne og varm op.
  • Læg kødbollerne tilbage i saucen, – og lad dem koge færdigt i saucen ved middel varme, i ca. 10-15 min.
  • Kog i mellemtiden pastaen al dente, og dræn den for væde. Gem evt. en dl kogevand, som du kan justere konsistensen med.
  • Smag tomatsaucen til med salt og friskkværnet peber, og vend pastaen i saucen.
  • Server retten toppet med fintrevet parmesan og et drys frisk persille eller basilikum.
Pasta med kødboller i cremet tomatsauce - Opskrift på pasta med kødboller
Pasta med kødboller i cremet tomatsauce – Opskrift på pasta med kødboller
Pasta med kødboller i cremet tomatsauce - Opskrift på pasta med kødboller
Pasta med kødboller i cremet tomatsauce – Opskrift på pasta med kødboller

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift bedømmelse