
Den lækreste thai karry med kødboller, – rød karry med kødboller og kokosmælk – serveres med ris. Super cremet, mild og møg lækker – smagt til med fiskesauce, lime og masser af frisk ingefær, alle ingredienser jeg bruger virkelig meget i det asiatiske køkken.
Jeg har lavet den relativt mild, simpelthen så hele familien kan være med på den, – men du kan altid selv spice den op og ned som du/familien foretrækker. Og som jeg også skriver i opskriften, SMAG NU på den chili inden du bare tilsætter en hel 😉 Køber du chili mix i supermarkedet er de (ofte) meget milde, men køber du dem derimod hos en grønthandler – så er det en helt anden snak. Så smag og tilsæt efter styke.
Lav evt. dobbeltportion af kødbollerne, og server dem i denne lækre pastaret – Pasta med kødboller i cremet svampesauce eller pasta med kødboller i cremet tomatsauce.

Kødboller i rød karry
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Kødboller
- 300 g hakket oksekød
- 300 g hakket svinekød (kan erstattes af oksekød)
- 1 løg, finthakket
- 1-2 fed hvidløg, revet eller presset
- 1 æg
- 2 spsk rasp
- Salt og peber – beregn ca. 1 tsk salt pr. 500 g kød
- 1 dl hvedemel (til at rulle kødbollerne i)
- Rapsolie
Rød karrysauce
- 2 ds kokosmælk (ikke light)
- 3 spsk tomatkoncentrat
- 2-3 spsk rød karrypasta
- 2 peberfrugter, rød og grøn skåret i strimler
- 1 stort løg, skåret i strimler
- 3 fed hvidløg, fintrevet eller presset
- 3 forårsløg, snittet
- 4 cm ingefær, fintrevet – ca. 2 spsk
- 1 rød chili, snittet – smag selv til
- 1 lime, saften heraf
- 1 1/2 tsk fiskesauce
- Olie
- Salt og peber
- Hakkede peanuts, forårsløg eller lignende til toppen
- Ris eller nudler som tilbehør
Gourministeriet Premium
Med Gourministeriets app får du en reklamefri oplevelse på både web og app, adgang til kalorier og energifordeling på 400+ opskrifter (opdateres løbende), mulighed for at gemme dine favoritter samt notifikationer når nye retter lander. Læs mere herSådan gør du
Kødboller
- Rør farsen sammen, – bland kødet i en skål og tilsæt æg, løg, hvidløg og rasp, og krydr med salt og peber.
- Form farsen til små kødboller og rul dem i melet, – bare et tyndt lag.
- Steg kødbollerne ved middel varme, i en god sjat olie. De skal kun brunes, da de tilbereder færdigt i saucen. Læg dem løbende til side på en tallerken.
- Fjern eventuelle urenheder fra panden, – og benyt samme pande til at lave saucen på.
Rød karrysauce
- På samme pande som kødbollerne er tilberedt på tilsættes hvidløg, ingefær, tomatkoncentrat og karrypasta, – varm det igennem et par minutter.
- Tilsæt grøntsagerne og steg med i 5 min. Tilsæt også frisk chili, men HUSK at smag på en inden. Nogle er så stærke at 1/4 er nok, mens andre nærmere smager af rød peber.
- Hæld kokosmælken over, læg kødbollerne tilbage i saucen og lad retten simre i 15 min.
- Tilsæt fiskesauce og lime, og smag til med salt og peber og evt. mere chili. Lad retten simre i yderligere 5 min. ved svag varme. Er saucen for tyk kan du tilsætte en smule vand efter behov, – men den skal være lækker cremet.
- Server med ris eller nudler og top din karry med peanuts og fintsnittet toppe af forårsløg.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.
Muligvis den lækreste karry
Så lækker og flot! God og nem opskrift at følge, og saucen bliver helt rigtig 🙂 Jeg lavede den med kyllingeboller, og tilføjede broccolibuketter og bambusskud.
Smager virkelig godt, lavede dét dog med kylling filet og ikke kødboller
Hej Stephan
Det er jeg simpelthen så glad for at høre,- tusind tak fordi du skriver det 🙂
Rigtig god dag.
Dbh Dianna
en superlækker ret som er et hit herhjemme!!! MUMS!
Hej Leila
Tusind tak for din besked – det er jeg så glad for at høre 🙂
Kh Dianna
Magen til lorte opskrift at blive tvunget til lave som uddannet professionel kok kan jeg kun sige at husmødre skal stoppe med at ville lave opskrifter de holder ikke og de smager af muggen røv stop jer selv da i igen forstand har på gastronomi
Hej Stean
Når nu du er så dygtig til dit fag – uddannet professionel kok OG slagter, så er der jo absolut ingen grund til at du søger på nette og besøger sådan “en lorte husmor opskrift”, og ovenikøbet laver den.
Du er, heldigvis, én af de få der ikke synes om opskriften – og muggen røv…? Du må vide det…
Håber du får en rigtig god aften, og er kommet i lidt bedre humør.
Dbh Dianna
Kære Dianna
Nu er det vist på tide, at du får ⭐⭐⭐⭐⭐ fra mig.
TAK, for altid skøn inspiration og lækre opskrifter
Min kæreste er super glad for thaimad og første gang jeg hørte det, tænkte jeg, arrrhhhh….. besværligt og mange ingredienser
Nu har jeg prøvet til ad nogle gange og hold nu lige op….
Toplækkert, hver eneste gang og især tippet med kyllingen
Har fundet en skøn side online,
Den kinesiske købmand-online mener jeg den hedder. Med de lækreste karrypastaer og andre lækkerier
I aften står den på Kødboller i rød karry.
Jeg skiftede den røde karry ud med
Panang karry og tilføjede kafirlimeblade, det fungerer fantastisk
Så TAK for dig og dine fantastiske opskrifter, inspirationer og skønne hjemmeside
Kærligst Mette
Kæreeste Mette
Tusind tak for din virkelig dejlige besked – hvor gør redte mig glad at høre 🙂
Og det er jo lige præcis mit mål og ønske, det skal være nemt og overskueligt, også selvom dette er det asiatiske køkken, det græske køkken osv.
Før jeg startede som “medblogger”, ja, der var jeg virkelig ikke selv glad for at gå i køkkenet. Synes tit opskrifterne var uoverskuelige, og med alle mulige mærkelige ingredienser – og så ædelægger det lidt oplevelsen inden man overhovedet er gået i gang.
Så virkelig dejligt du kommenterer det, det gør mig så glad at høre 🙂
Kh Dianna
Den er skøn. Vi laver den tit, og altid en dobbelt portion
Hej Peter
Det gør mig så glad at høre – tusind tak for din dejlige besked 🙂
Kh Dianna
Hvilken rød karrypasta bruger du? Synes alle dem jeg har prøvet er stærke.
Hej Line
Uhhh jeg køber bare den de nu har i det supermarked jeg handler i – har ikke et favorit mærke 🙂
Men de har selvfølgelig en vis styrke, så måske du blot skal prøve at tilsætte lidt mindre, hvis den bliver for stærk 🙂
Kh Dianna
Jeg elsker dine opskrifter !!!
Jeg skal lave denne ret til vores bofællesskab og fanger den op med 12 Kan man undgå at skulle stege/brune kødbollerne? Kan man måske bage dem lidt i ovnen? Det har jeg tidligere gjort med store portioner boller i karry….
Hej Stine
Åhhh hvor er du sød, tusind tak:)
Jo for søren da, de kan sagtens tilberedes i ovnen i stedet for 🙂
Kh Dianna
Kokosmælk er det de små dåser eller dem på str. med hakket tomat?
Hejsa
Det er de store med 400 ml 🙂
Kh Dianna