
Den lækreste thai karry med kødboller, – rød karry med kødboller og kokosmælk – serveres med ris. Super cremet, mild og møg lækker – smagt til med fiskesauce, lime og masser af frisk ingefær, alle ingredienser jeg bruger virkelig meget i det asiatiske køkken.
Jeg har lavet den relativt mild, simpelthen så hele familien kan være med på den, – men du kan altid selv spice den op og ned som du/familien foretrækker. Og som jeg også skriver i opskriften, SMAG NU på den chili inden du bare tilsætter en hel 😉 Køber du chili mix i supermarkedet er de (ofte) meget milde, men køber du dem derimod hos en grønthandler – så er det en helt anden snak. Så smag og tilsæt efter styke.
Lav evt. dobbeltportion af kødbollerne, og server dem i denne lækre pastaret – Pasta med kødboller i cremet svampesauce eller pasta med kødboller i cremet tomatsauce.

Kødboller i rød karry
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ingredienser
Kødboller
- 300 g hakket oksekød
- 300 g hakket svinekød (kan erstattes af oksekød)
- 1 løg, finthakket
- 1-2 fed hvidløg, revet eller presset
- 1 æg
- 2 spsk rasp
- Salt og peber – beregn ca. 1 tsk salt pr. 500 g kød
- 1 dl hvedemel (til at rulle kødbollerne i)
- Rapsolie
Rød karrysauce
- 2 ds kokosmælk (ikke light)
- 3 spsk tomatkoncentrat
- 2-3 spsk rød karrypasta
- 2 peberfrugter, rød og grøn skåret i strimler
- 1 stort løg, skåret i strimler
- 3 fed hvidløg, fintrevet eller presset
- 3 forårsløg, snittet
- 4 cm ingefær, fintrevet – ca. 2 spsk
- 1 rød chili, snittet – smag selv til
- 1 lime, saften heraf
- 1 1/2 tsk fiskesauce
- Olie
- Salt og peber
- Hakkede peanuts, forårsløg eller lignende til toppen
- Ris eller nudler som tilbehør
Sådan gør du
Kødboller
- Rør farsen sammen, – bland kødet i en skål og tilsæt æg, løg, hvidløg og rasp, og krydr med salt og peber.
- Form farsen til små kødboller og rul dem i melet, – bare et tyndt lag.
- Steg kødbollerne ved middel varme, i en god sjat olie. De skal kun brunes, da de tilbereder færdigt i saucen. Læg dem løbende til side på en tallerken.
- Fjern eventuelle urenheder fra panden, – og benyt samme pande til at lave saucen på.
Rød karrysauce
- På samme pande som kødbollerne er tilberedt på tilsættes hvidløg, ingefær, tomatkoncentrat og karrypasta, – varm det igennem et par minutter.
- Tilsæt grøntsagerne og steg med i 5 min. Tilsæt også frisk chili, men HUSK at smag på en inden. Nogle er så stærke at 1/4 er nok, mens andre nærmere smager af rød peber.
- Hæld kokosmælken over, læg kødbollerne tilbage i saucen og lad retten simre i 15 min.
- Tilsæt fiskesauce og lime, og smag til med salt og peber og evt. mere chili. Lad retten simre i yderligere 5 min. ved svag varme. Er saucen for tyk kan du tilsætte en smule vand efter behov, – men den skal være lækker cremet.
- Server med ris eller nudler og top din karry med peanuts og fintsnittet toppe af forårsløg.
Muligvis den lækreste karry
Så lækker og flot! God og nem opskrift at følge, og saucen bliver helt rigtig 🙂 Jeg lavede den med kyllingeboller, og tilføjede broccolibuketter og bambusskud.
Smager virkelig godt, lavede dét dog med kylling filet og ikke kødboller
Hej Stephan
Det er jeg simpelthen så glad for at høre,- tusind tak fordi du skriver det 🙂
Rigtig god dag.
Dbh Dianna