Kødboller i rød karry - Opskrift på rød thai karry med kødboller

Kødboller i rød karry

Kødboller i rød karry
Opskrift på lækker rød thai karry med kødboller og kokosmælk.
Kødboller i rød karry - Opskrift på rød thai karry med kødboller

Den lækreste thai karry med kødboller, – rød karry med kødboller og kokosmælk – serveres med ris. Super cremet, mild og møg lækker – smagt til med fiskesauce, lime og masser af frisk ingefær, alle ingredienser jeg bruger virkelig meget i det asiatiske køkken.
Jeg har lavet den relativt mild, simpelthen så hele familien kan være med på den, – men du kan altid selv spice den op og ned som du/familien foretrækker. Og som jeg også skriver i opskriften, SMAG NU på den chili inden du bare tilsætter en hel 😉 Køber du chili mix i supermarkedet er de (ofte) meget milde, men køber du dem derimod hos en grønthandler – så er det en helt anden snak. Så smag og tilsæt efter styke.

Lav evt. dobbeltportion af kødbollerne, og server dem i denne lækre pastaret – Pasta med kødboller i cremet svampesauce eller pasta med kødboller i cremet tomatsauce.

Kødboller i rød karry - Opskrift på rød thai karry med kødboller

Kødboller i rød karry

Opskrift på lækker rød thai karry med kødboller og kokosmælk.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.95 fra 54 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Asien
Samlet tid: 45 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Kødboller

  • 300 g hakket oksekød
  • 300 g hakket svinekød (kan erstattes af oksekød)
  • 1 løg, finthakket
  • 1-2 fed hvidløg, revet eller presset
  • 1 æg
  • 2 spsk rasp
  • Salt og peber – beregn ca. 1 tsk salt pr. 500 g kød
  • 1 dl hvedemel (til at rulle kødbollerne i)
  • Rapsolie

Rød karrysauce

  • 2 ds kokosmælk (ikke light)
  • 3 spsk tomatkoncentrat
  • 2-3 spsk rød karrypasta
  • 2 peberfrugter, rød og grøn skåret i strimler
  • 1 stort løg, skåret i strimler
  • 3 fed hvidløg, fintrevet eller presset
  • 3 forårsløg, snittet 
  • 4 cm ingefær, fintrevet – ca. 2 spsk
  • 1 rød chili, snittet – smag selv til
  • 1 lime, saften heraf
  • 1 1/2 tsk fiskesauce
  • Olie
  • Salt og peber
  • Hakkede peanuts, forårsløg eller lignende til toppen
  • Ris eller nudler som tilbehør

Sådan gør du

Kødboller

  • Rør farsen sammen, – bland kødet i en skål og tilsæt æg, løg, hvidløg og rasp, og krydr med salt og peber.
  • Form farsen til små kødboller og rul dem i melet, – bare et tyndt lag.
  • Steg kødbollerne ved middel varme, i en god sjat olie. De skal kun brunes, da de tilbereder færdigt i saucen. Læg dem løbende til side på en tallerken.
  • Fjern eventuelle urenheder fra panden, – og benyt samme pande til at lave saucen på.

Rød karrysauce

  • På samme pande som kødbollerne er tilberedt på tilsættes hvidløg, ingefær, tomatkoncentrat og karrypasta, – varm det igennem et par minutter.
  • Tilsæt grøntsagerne og steg med i 5 min.
    Tilsæt også frisk chili, men HUSK at smag på en inden. Nogle er så stærke at 1/4 er nok, mens andre nærmere smager af rød peber.
  • Hæld kokosmælken over, læg kødbollerne tilbage i saucen og lad retten simre i 15 min.
  • Tilsæt fiskesauce og lime, og smag til med salt og peber og evt. mere chili. Lad retten simre i yderligere 5 min. ved svag varme. Er saucen for tyk kan du tilsætte en smule vand efter behov, – men den skal være lækker cremet.
  • Server med ris eller nudler og top din karry med peanuts og fintsnittet toppe af forårsløg.

Kommentarer

  1. Jes Brinch

    5 stars
    Muligvis den lækreste karry

  2. 5 stars
    Så lækker og flot! God og nem opskrift at følge, og saucen bliver helt rigtig 🙂 Jeg lavede den med kyllingeboller, og tilføjede broccolibuketter og bambusskud.

    • Stephan

      5 stars
      Smager virkelig godt, lavede dét dog med kylling filet og ikke kødboller

      • Hej Stephan

        Det er jeg simpelthen så glad for at høre,- tusind tak fordi du skriver det 🙂

        Rigtig god dag.

        Dbh Dianna

  3. Laila Badstue Sloth

    5 stars
    en superlækker ret som er et hit herhjemme!!! MUMS!

  4. Stean udannet kok og slagter

    Magen til lorte opskrift at blive tvunget til lave som uddannet professionel kok kan jeg kun sige at husmødre skal stoppe med at ville lave opskrifter de holder ikke og de smager af muggen røv stop jer selv da i igen forstand har på gastronomi

    • Hej Stean

      Når nu du er så dygtig til dit fag – uddannet professionel kok OG slagter, så er der jo absolut ingen grund til at du søger på nette og besøger sådan “en lorte husmor opskrift”, og ovenikøbet laver den.

      Du er, heldigvis, én af de få der ikke synes om opskriften – og muggen røv…? Du må vide det…

      Håber du får en rigtig god aften, og er kommet i lidt bedre humør.

      Dbh Dianna

Skriv et svar til Jes Brinch Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)