Opskrift på lækker rød thai karry med kødboller og kokosmælk.
Ret Hovedret
Køkken Asien
Samlet tid 45 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
Kødboller
300ghakket oksekød
300ghakket svinekød (kan erstattes af oksekød)
1løg, finthakket
1-2fedhvidløg, revet eller presset
1æg
2spskrasp
Salt og peber – beregn ca. 1 tsk salt pr. 500 g kød
1dlhvedemel (til at rulle kødbollerne i)
Rapsolie
Rød karrysauce
2dskokosmælk (ikke light)
3spsktomatkoncentrat
2-3spskrød karrypasta
2peberfrugter, rød og grøn skåret i strimler
1stort løg, skåret i strimler
3fedhvidløg, fintrevet eller presset
3forårsløg, snittet
4cmingefær, fintrevet – ca. 2 spsk
1rød chili, snittet - smag selv til
1lime, saften heraf
1 1/2tskfiskesauce
Olie
Salt og peber
Hakkede peanuts, forårsløg eller lignende til toppen
Ris eller nudler som tilbehør
Sådan gør du
Kødboller
Rør farsen sammen, – bland kødet i en skål og tilsæt æg, løg, hvidløg og rasp, og krydr med salt og peber.
Form farsen til små kødboller og rul dem i melet, – bare et tyndt lag.
Steg kødbollerne ved middel varme, i en god sjat olie. De skal kun brunes, da de tilbereder færdigt i saucen. Læg dem løbende til side på en tallerken.
Fjern eventuelle urenheder fra panden, – og benyt samme pande til at lave saucen på.
Rød karrysauce
På samme pande som kødbollerne er tilberedt på tilsættes hvidløg, ingefær, tomatkoncentrat og karrypasta, - varm det igennem et par minutter.
Tilsæt grøntsagerne og steg med i 5 min. Tilsæt også frisk chili, men HUSK at smag på en inden. Nogle er så stærke at 1/4 er nok, mens andre nærmere smager af rød peber.
Hæld kokosmælken over, læg kødbollerne tilbage i saucen og lad retten simre i 15 min.
Tilsæt fiskesauce og lime, og smag til med salt og peber og evt. mere chili. Lad retten simre i yderligere 5 min. ved svag varme. Er saucen for tyk kan du tilsætte en smule vand efter behov, – men den skal være lækker cremet.
Server med ris eller nudler og top din karry med peanuts og fintsnittet toppe af forårsløg.