Hjemmelavet kebak - Opskrift på hjemmelavet kebab af lam

Hjemmelavet kebab

Hjemmelavet kebab i pita
Opskrift på hjemmelavet kebab i friskbagte pitabrød
Hjemmelavet kebab- Opskrift på hjemmelavet kebab af lam

Lækker hjemmelavet kebab, – nemt og super lækkert.
Denne kebab lavede jeg efter vi fik lammekølle en dag, der var en masse kød tilovers, og det blev altså til denne lækre opskrift.
Hjemmelavet kebab kan laves af både fersk kød eller rester af andet kød. Denne opskrift tager udgangspunkt i kødrester, bruger man fersk kød er fremgangsmåden egentlig den samme, stegetiden er blot et par minutter længere.

Hjemmelavet kebab- Opskrift på hjemmelavet kebab af lam

Hjemmelavet kebab i pita

Opskrift på hjemmelavet kebab i friskbagte pitabrød
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk, Tyrkisk
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Pitabrød

  • 25 g

    gær

  • 3 dl

    lunken vand

  • 100 g

    durummel

  • 350 g

    pizza mel, tipo 00

  • 1 tsk

    sukker

  • 1 tsk

    salt

  • 1 tsk

    olivenolie

Fyld

  • 600 g

    kødrester (eller fersk kød), skåret i tynde skiver

  • 2 spsk

    kebabkrydderi, - prøv vores opskrift på lækker hjemmelavet kebabkrydderi

  • Olivenolie til stegning

  • Evt. lidt salt og peber

  • Blandet grøntsager, - vi bruger romaine salat, agurk, tomater, peberfrugt og løg

Creme fraiche dressing

  • 3 1/2 dl

    creme fraiche

  • 2 spsk

    mayonnaise

  • 1/2 tsk løgpulver
  • 1 bdt

    purløg, finthakket

  • Salt og peber

Sådan gør du

Pitabrød

  • Opløs gæren i vandt og tilsæt sukker og salt.
  • Tilsæt durummel, og derefter pizzamel lidt ad gangen. Rør dejen til den slipper skålen, - ca. 5-8 min.
  • Lad dejen hæve 1/2 time et lunt sted, - dæk skålen med film og et klæde.
  • Del dejen i 6 lige store stykker der hver formes til en bolle. Rul hver bolle ud med en kagerulle til en diameter på ca 16 cm. Læg brødene på 2 bageplader beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve i ca. 15 min. med et fugtigt klæde over.
  • Bag pitabrødene i ca. 6-8 min, i en forvarmet ovn ved 230 grader, almindelig ovn, og lad dem derefter hvile på en rist inden servering. Bager du på varmluft kan begge plader bages på en gang, - ca. 220 grader varmluft.

Creme fraiche dressing

  • Bland alle ingredienserne til dressingen og smag til med salt og peber.
    Stil den på køl til maden skal serveres.

Fyld

  • Steg kødet på en varm pande med en god sjat olie.
  • Tilsæt kebabkrydderi og lad kødet stege gylden ved middel varme. Smag til om der skal tilsættes yderligere kebabkrydderi eller salt og peber.
  • Server de lune pitabrød med masser grøntsager, hjemmelavet kebab og creme fraiche dressing.
Hjemmelavet kebab- Opskrift på hjemmelavet kebab af lam
Hjemmelavet kebab- Opskrift på hjemmelavet kebab af lam
Hjemmelavet kebak - Opskrift på hjemmelavet kebab af lam
Hjemmelavet kebak – Opskrift på hjemmelavet kebab af lam

Kommentarer

  1. Virkelig god opskrift.
    Krydderiblandningen er meget fin.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*