Rigtig weekendmad, – oksemørbrad bøffer med pebersauce og hasselback kartofler.
Sådan en portion her bliver der altid sagte et stort ja tak til herhjemme, nøøøj hvor smager det godt.
Mørbradbøfferne er stegt så de får en lækker sprød stegeskorpe, og sammen med de sprøde og cremede hasselback kartofler og den lækre cremede pebersauce, er det altså en tallerken pakket med lækkerhed.
Og er du ligeså vild med sauce som mig, – det må gerne svømme lidt i det 😉 Så lav 1 1/2 eller dobbelt portion af saucen 🙂
Server den alene, som du ser den på billedet, – eller tilføj f.eks. lidt dampede eller stegte grøntsager, server med en god grov salat eller lignende.
Nytårsmenu med oksemørbrad
Denne her lækre andrening er oplagt at servere nytårsaften, – eller bare når du får gæster på besøg.
Det er velsmagende og lækkert, – og så er det faktisk super nemt at gå til.
Kartoflerne passer sig selv i ovnen eller Airfryeren, saucen kan forberedes og blot varmes op, – så det er egentlig blot at få stegt nogle gode mørbradbøffer.
Alternativt kan du servere med en rosastegt culotte, helstegt oksemørbrad eller lignende.
Er du mere til det lyse kød, så kan dets serveres med et stykke skindstegt kylling eller mørbrad af gris.
Oksemørbrad bøffer med pebersauce
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Oksemørbrad bøffer
- 4 oksemørbrad bøffer – ca. 200 g/stk
- 50 g smør
- 1-2 spsk olie
- Salt og peber
- Evt. friske krydderurter
Hasselback kartofler
- Hasselback i Airfryer – klik her for opskrift
- eller følg opskriften herunder
- 12 mellemstore kartofler
- Sprayfedt eller olie
- Salt og peber
Pebersauce med grønne peberkorn
- 25 g smør
- 1 lille skalotteløg, finthakket
- 3/4 dl cognac
- 2-3 spsk madagaskar peber, drænet for væde
- 1 spsk dijonsennep
- 2 dl oksebouilloon
- 2 dl fløde
- Salt og peber
Sådan gør du
Hasselback kartofler
- Vask kartoflerne grundigt, og lad skrællen blive på.
- Skær riller i kartoflerne, så du får en masse fine lameller, – men undlad at skære for dybt så kartoflerne skæres over. Du skal ca. 3/4 dele igennem kartoflen.*Læg evt. kartoflen mellem skaftet på 2 grydeskeer, og skær til du rammer skaftet med kniven – så har du nogle fine dybe snit, uden kartoflen bliver skåret igennem.
- Læg kartoflerne i et ovnfast fad, og pensl dem med en smule olie eller sprayfedt, og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Bag kartoflerne i en forvarmet ovn ved 200/210 grader, almindelig ovn, i ca. 60 minutter, eller til kartoflerne er møre inden i.Tiden afhænger af størrelsen på kartoflerne.
Pebersauce
- Mas peberkornene med bladet på en kniv, og hak dem derefter.Jeg foretrækker dem ikke for store i stykkerne, – men hak dem som du foretrækker det.
- Smelt smørret i en lille gryde og steg løgene klare heri.
- Hæld cognac ved, lad den koge op, – og flamber cognacen ved at sætte ild til den. Ryst gerne let med gryden imens den flamberer, til flammen forsvinder.Pas på med åben ild i køkkenet, og husk at fjerne gryden fra emhætten!Du kan også blot lade cognacen koge ind, uden at flambere den. Den skal koge helt ind, til der næsten ikke er mere tilbage i gryden.
- Tilsæt de knuste peberkorn og dijon sennep, og rør det sammen i gryden.Hæld derefter bouillonen ved, og lad den koge igennem ved god høj varme i ca. 5 minutter.
- Tilsæt fløden, og lad saucen koge ind ved middel varme, til du du har den ønskede konsistens. Lad den koge i minimum 5 minutter, og rør undervejs.Saucen tykner yderligere når den køler let af.
- Smag saucen til med friskkværnet peber, og evt. salt.Du kan også tilsættes ekstra knust madagaskar peber hvis du ønsker dette.
Oksemørbrad bøffer
- Krydr bøfferne med salt og peber på begge sider.Lad dem gerne ligget ved stuetemperatur i 20-30 minutter inden de skal steges. Husk dog at dække dem til med et klæde eller fluenet.
- Smelt smørret på en pande til det bruser godt op, og tilsæt evt. også lidt olie.Blusset skal gerne stå lidt over middel, så du sikrer bøfferne steger, og ikke koger. Smørret må gerne brune, men pas på det ikke branker.
- Læg bøfferne på panden sammen med eventuelle stilke af rosmarin, timian og/eller hvidløg, og giv bøffer en god sprød stegeskorpe den ene side ved god høj varme.Tilsæt evt. også lidt madagaskar peberkorn, hvis du har flere tilbage.Efter ca. 3 minutter vender du bøfferne, og steger dem videre i yderligere 3 minutter på den anden side. Skru evt. ned til middel varme så ikke smørret branker.Jeg giver dem til de når en kernetemperatur på ca. 50-52 grader, og lader dem derefter trække på en tallerken i 10 minutter. Så er de flotte rosa, som vi foretrækker dem.Fjern bøfferene fra panden, og lad dem trække på et spækbræt i ca. 10 minutter.Undlad af vende bøfferne før de 3 minutter er gået, – så sikrer du nemlig en lækker sprød stegeskorpe.
Anretning
- Server oksemørbradbøfferne med hasselback kartofler og pebersauce.Drys evt. med en smule persille, og server evt. med en grov salat til, kogte ærter, dampede eller stegte grøntsager.
Hej Diana, jeg er i fuld krig med at handle ind til flere af dine nytårs opskrifter. Jeg har en brandy stående, tror du det går an i stedet for cognac (vi drikker det aldrig nemlig). Ellers køber jeg selvfølgelig en flaske og satser på vi bliver glade for sovsen ;-).
Hej Mette
Ihhh hvor gør det mig glad at høre:)
Du kan sagtens bruge brandy i saucen, ingen problemer:)
Kh Dianna
Hej Dianna.
Jeg har ledt og ledt efter de peberkorn jeg skal bruge til denne pebersauce. Hvor finder jeg dem mon?
Hej Helle
De er i sådan en orange dåse og jeg køber dem i Kvickly 🙂
Kh Dianna