Lækre arabiske fladbrød, super nemme at lave og med en skøn smag, og dejlig let sej konsistens.
Brødene steges på panden i en smule sprayfedt, – det gør dem super lækre og luftige.
Server dem som tilbehør til alverdens retter eller f.eks. som wrap med sprøde couscous frikadeller og tabouleh.

Arabiske fladbrød
Opskrift på lækre luftige arabiske fladbrød
Denne opskrift giver 8 brød.
Udskriv
Pin
Bedøm opskriften 🙂
Antal: 4 Personer
Del via email
Følg Gourministeriet +125.000 følger Gourministeriet på Instagram
Ingredienser
- 25 g
gær
- 3 1/2 dl
lunken vand
- 550 g
hvedemel + lidt til at rulle ud i
- 1 tsk
salt
- 1 tsk
sukker
- 1 spsk
olivenolie
-
Sprayfedt
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet og tilsæt derefter salt, sukker og olie.
- Rør melet i lidt ad gangen, og ælt dejen, gerne på maskine til melet er æltet godt ind i dejen og den samler sig om krogen.
- Dæk skålen med film og et klæde og lad dejen hævet et lunt sted en times tid.
- Del dejen i 8 lige store boller, ca. 110 g pr. stk.
- Rul hver bolle ud i en stor cirkel, den skal være ca. 2-3 mm tyk, - brug evt. lidt mel hvis der er behov.
- Varme en pande op ved middel varme og sprøjt den med en smule sprayfedt, eller pensl den med lidt olie.
- Bag brødene et par minutter på hver side ved middel varme, til de bobler op og er let lysebrune. Brug lidt sprayfedt hver gang du vender et brød og steger et nyt, - det giver et lækker saftigt fladbrød.



Pingback: Kikærte frikadeller - Opskrift med couscous og grøntsager
De her var bare fænomenale. Havde aldrig prøvet at lave fladbrød før og de blev luftige og lækre. Gemmer denne opskrift til en anden gang.
Hej Louise
Tusind tak for din besked, det er jeg virkelig glad for at høre:)
Fladbrød er bare fantastiske til en masse retter, og også som tilbehør til sommer grill og gryderetter:)
Rigtig god påske:)
Mange hilsner
Dianna
Pingback: Stegt kyllingebryst - Opskrift på græskar og yoghurt dip
Pingback: Hjemmelavet durum med kyllinge kebab - Hjemmelavet shawarma
Disse brød er simpelthen så lækre. Har du erfaring med at fryse dem ned?
Hej Debbie
Åhh hvor dejligt at høre, tak 🙂
Det kan du tro, jeg fryser altid ned hvis der er til overs.
Lad dem tø op inden du luner dem, bare nogle minutter ved et par hundrede grader. Giv dem gerne en smule vand på overfladen inde, – så er de som friskbagte 🙂
Kh Dianna
De er bare så gode kunne leve af dem, med haydari til
Hej Jeannette
Åh det er sødt skrevet 😉
Jeg eeeelsker dem også, – og med haydari og et glas hvidvin, så behøver man ikke andet 😉
Rigtig dejlig dag 🙂
Kh Dianna