Luftige hjemmelavede pitabrød - Opskrift på nemme pitabrød

Luftige hjemmelavede pitabrød

Luftige hjemmelavede pitabrød
Opskrift på hjemmebagte pitabrød, - luftige og mege lækre.
Denne opskrift giver til 6 store pitabrød.
Luftige hjemmelavede pitabrød - Opskrift på nemme pitabrød

De lækreste luftige pitabrød, – super nemme at bage og simpelthen så lækre seje og smagfulde.
Hjemmebagte pitabrød, – altså har man først prøvet at lave dem én gang, så er det svært at gå tilbage til købte pitabrød.
Det er super nemt at lave hjemmelavede pitabrød, – dejen er virkelig nem at arbejde med, og du får de lækreste luftige pitabrød med en dejlig sprød og sej skorpe.
Jeg ruller gerne mine pitabrød ud i durum eller semola, – simpelthen fordi jeg godt kan lide de får den der lidt ru overflade. Du kan sagtens bruge almindelig mel hvis du foretrækker det.
Har du en pizzaovn, så kan du med fordel bage dine pitabrød i denne, – det gør vi næsten altid herhjemme, og det bliver virkelig godt.
Ellers kan jeg varmt anbefale at bruge bagestål, det får pitabrødene til at hæve flot op under tilberedning. En varm bageplade kan dog også sagtens bruges.
Fyld dine pitabrød med tunsalat emd hytteost, kylling gyros eller feks. græsk bøf, – find inspiration herunder:

Pitabrød med tun, hytteost og persilledressing – klik her
Pitabrød med græsk bøf, feta tzatziki og marineret grønt – klik her
Pitabrød med kylling gyros – klik her
Pitabrød med kålsalat, pulled pork og urtedressing – klik her
Pitabrød med pulled lamb, kålsalat og chilidressing – klik her
Pitabrød med falafler og yoghurtdressing – klik her
Pitabrød med hjemmelavet kebab – klik her

Luftige hjemmelavede pitabrød - Opskrift på nemme pitabrød

Luftige hjemmelavede pitabrød

Opskrift på hjemmebagte pitabrød, – luftige og mege lækre.
Denne opskrift giver til 6 store pitabrød.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 450 g hvedemel, – jeg bruger Caputo pizzamel
  • 25 g gær
  • 3 dl lunken vand
  • 1 spsk olie
  • 1 tsk honning eller sukker
  • 1 tsk salt
  • Evt. durum eller semola til at rulle ud i

Sådan gør du

  • Opløs gæren i det vandet, og tilsæt sukker og olie.
  • Bland hvedemel og salt og tilsæt det lidt ad gangen.
  • Rør dejen, meget gerne på maskine, – til alt melet er æltet godt ind i dejen, og dejen slipper skålens kanter. Ælt ved godt høj hastighed, – det tager ca. 5-8 minutter.
  • Saml dejen til en glat og rund kugle, spænd den gerne lidt op, – evt. med lidt mel på hænderne, og læg den tilbage i skålen.
  • Stil dejen til hævning med film og et klæde over, – et lunt sted i ca. 1 1/2 time.
  • Del dejen i 6 lige store stykker, tril dem til boller, og spænd dem gerne lidt op. Lad dem efterhæve under et viskestykke i ca. 30 minutter.
  • Tænd ovnen på 230 grader varmluft, – stil 2 plader i, og lad dem varme med op.
    *Du kan også bage en enkelt plade ad gangen, ca. 250 grader almindelig ovn, – varm også pladen med op her.
    *Har du et bagestål vil jeg anbefale at bruge det, og kun bage en enkelt plade ad gangen. Varm det med op i ovnen så det er godt gennemvarmt.
  • Rul hver bolle ud til et tyndt pitabrød, – ca. 1/2 cm i tykkelsen.
    *Jeg foretrækker at rulle dem ud i lidt semola eller durum, da det giver dem en lækker overflade, – men du kan også rulle dem ud i almindelig hvedemel.
  • Placer 3 pitabrød på hver varme bageplade, – og bag pitabrødene i ca. 8-10 min. eller til de er luftige og gyldne.
  • Lad dem køle let af inden de serveres med dit foretrukne fyld.
Luftige hjemmelavede pitabrød - Opskrift på nemme pitabrød
Luftige hjemmelavede pitabrød – Opskrift på nemme pitabrød

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift bedømmelse