Cremet hummus - Opskrift på cremet hummus med kikærter fra dåse

Cremet hummus

Cremet hummus - Opskrift på cremet hummus med kikærter fra dåse
Cremet hummus
Opskrift på den bedste hummus.
Samlet tid: 20 minutter
4.71 fra 34 stemmer

Lækker cremet hummus, – en fantastisk kikærte dip med masser af smag.
Der er to hemmeligheden bag den perfekt cremede hummus, – den ene er ganske simpel, – den skal blendes og den skal blendes længe.
Det andet er, at du faktisk med fordel kan koge kikærterne med 1 tsk bagepulver, – også selvom de er fra dåse. Kog dem i ca. 30 minutter, skyl og lad dem køle. Det gør din hummus ekstra cremet. Hvis kikærterne i forvejen er meget møre, undlader jeg dette step:)
En anden ting jeg nogle gange gør, er at erstatte noget af olivenolien med f.eks. rapsolie eller vindruekerne olie. Det gør jeg, hvis den olivenolie jeg har, er meget gennemtrængende i smagen. På den måde får hummusen en blødere smag, stedet for olien smager for kraftigt igennem.

Server din hummus som dip til alverdens retter, som smørpålæg, i en sandwich, burger eller lignende.

Cremet hummus - Opskrift på cremet hummus med kikærter fra dåse

Cremet hummus

Opskrift på den bedste hummus.
4.71 fra 34 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Tilbehør
Køkken: Mellemøsten
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 1 dåse

    kikærter

  • 1 fed hvidløg, revet eller presset
  • 1/2-1 citron, saften heraf - smag selv til
  • 3/4-1 dl

    olivenolie

  • 2 spsk tahin - klik her for opskrift
  • 1/2 tsk spidskommen, stødt
  • 1/2 tsk

    salt

  • Vand

Sådan gør du

  • Skyl kikærterne grundigt og hæld dem i en foodprocessor, blender eller lignende.
  • Tilsæt tahin, spidskommen, salt og hvidløg samt 3/4 dl af olien, og blend det godt sammen. Smag til med citronsaft og blend igen.
  • Tilsæt resten af olie hvis hummusen er for tyk, eller juster konsistensen med vand, og blend til konsistensen er fin, og humussen er blød og cremet.
    Nogle kikærter er mere faste end andre, så sørg for at blende den til den er helt fin. Alt efter hvilket mærke kikærter jeg bruger, tilsætter jeg ofte også en god sjat vand udover olien, for at gøre hummusen blød nok, - så juster konsistensen med vand hvis der er behov for det.
    Smag til med salt.
  • Top den med olivenolie og lidt hakket persille.

Følg Gourministeriet på Instagram

Følg Gourministeriet på Instagram og få daglig inspiration til din madlavning.

Gourministeriet - Instagram
Klik her og følg Gourministeriet

Noter

En håndfuld frisk persille der blendes sammen med din hummus er virkelig også lækkert, det giver en rigtig fin farve og en super lækker smag.
Cremet hummus - Opskrift på cremet hummus med kikærter fra dåse
Cremet hummus – Opskrift på cremet hummus med kikærter fra dåse
Cremet hummus - Opskrift på cremet hummus med kikærter fra dåse
Cremet hummus – Opskrift på cremet hummus med kikærter fra dåse

Kommentarer

  1. Pingback: Arabisk fladbrød - Opskrift med couscous frikadeller

  2. Pingback: Köfte - Opskrift på grillet köfte i fladbrød med sprødt grønt

  3. Pingback: Sprøde rugbrødschips - Opskrift på lækre sprøde rugbrødschips

  4. Pingback: Baba Ganoush - Opskrift på Baba Ganoush med sprøde tortilla

  5. Anette Larsen

    Hvad skal jeg gøre for at få reklamerne væk fra opskriften? Jeg er klar over, at reklamerne er nødvendige, men når jeg kun kan læse dele af ingredienslisten og slutningen af opskriften, fordi resten er blokeret af biler og lakridspiber – som man vel at mærke ikke kan krydse ud – , så er det måske lige i overkanten…

    • Hej Anette

      Det lyder mærkelig det du har oplevet, – for der skulle bestemt ikke være nogle reklamer der popper og, og slet ikke nogle der ikke kan klikkes væk. Er det på mobil eller computer du har oplevet det?
      For så vil jeg gå videre med det, til dem der styrer annoncerne.

      Beklager ulejligheden, og tak fordi du skrev.

      Dbh Dianna

  6. Anonym

    5 stars
    Fantastisk opskrift. Nem at lave og smager virkelig godt. Kom dog 4 fed hvidløg i, i stedet for 1 😀
    Brugte også tahini opskriften, som ikke har den bitre eftersmag som det man køber.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse