Hummus - Opskrift på cremet hummus med dåse kikærter

Cremet hummus

Den bedste hummus
Opskrift på den bedste hummus
Hummus - Opskrift på cremet hummus med dåse kikærter

Lækker cremet hummus, – en fantastisk kikærte dip med masser af smag.
Der er to hemmeligheden bag den perfekt cremede hummus, – den ene er ganske simpel, – den skal blendes og den skal blendes længe. Den anden er kikærterne, – om du bruger dem fra dåse eller selv koger så tilføj 1 tsk bagepulver i vandet, det gør underværker. Kikærter på dåse er ofte kogt så de har et lækker bid, og det skal de ikke have når de skal blendes til en hummus, der skal de gerne være godt bløde. Opskriften herunder tager udgangspunkt i hummus lavet på kikærter fra dåse.
Her er den serveret med rester af noget naan brød jeg havde bagte, – de er skåret i skiver og bagt sprøde i ovnen med lidt olie, – nemt og hurtigt.

Hummus - Opskrift på cremet hummus med dåse kikærter

Den bedste hummus

Opskrift på den bedste hummus
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 1 dåse

    kikærter

  • 2 fed

    hvidløg

  • 2 spsk

    god tahin, jeg bruger altid lys tahin

  • 1/2 dl

    olivenolie

  • 1/4 dl

    kold vand, - måske mere eller mindre, juster selv konsistensen

  • 1/2 tsk

    spidskommen, stødt

  • 1/2 tsk

    salt

  • 1

    citron, saften heraf

  • 1 tsk

    bagepulver + vand til at efterkoge kikærterne i

Sådan gør du

  • Skyl kikærterne grundigt og hæld dem i en gryde. Hæld vand over så de er godt dækkede og tilføj 1 tsk bagepulver. Kog kikærterne i 20 min. og hæld derefter vandet fra, skyld dem og lad dem køle helt af.
  • Hæld kikærter, tahin, olivenolie, spidskommen, salt og hvidløg i en minihakker. Tilsæt saften af 1/2 citron samt halvdelen af vandet og blend det godt sammen. Smag til med mere citronsaft og blend igen. Tilsæt løbende mere vand og blend til konsistensen er fin og humussen er silke blød og cremet.
  • Top den med olivenolie og lidt friskhakket persille.

Noter

En håndfuld frisk persille der blendes sammen med din hummus er virkelig også lækkert, det giver en rigtig fin farve og en super lækker smag.
Hummus - Opskrift på cremet hummus med dåse kikærter
Hummus – Opskrift på cremet hummus med dåse kikærter
Hummus - Opskrift på cremet hummus med dåse kikærter
Hummus – Opskrift på cremet hummus med dåse kikærter

Kommentarer

  1. Pingback: Arabisk fladbrød - Opskrift med couscous frikadeller

  2. Pingback: Köfte - Opskrift på grillet köfte i fladbrød med sprødt grønt

  3. Pingback: Sprøde rugbrødschips - Opskrift på lækre sprøde rugbrødschips

  4. Pingback: Baba Ganoush - Opskrift på Baba Ganoush med sprøde tortilla

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*