
Lækker cremet hummus, – en fantastisk kikærte dip med masser af smag.
Der er to hemmeligheden bag den perfekt cremede hummus, – den ene er ganske simpel, – den skal blendes og den skal blendes længe.
Server din hummus som dip til alverdens retter, som smørpålæg, i en sandwich, burger eller lignende.
Ingredienser
- 1 dåse
kikærter
- 1 fed hvidløg, revet eller presset
- 1/2-1 citron, saften heraf - smag selv til
- 3/4-1 dl
olivenolie
- 2 spsk god tahin, jeg bruger altid lys tahin
- 1/2 tsk spidskommen, stødt
- 1/2 tsk
salt
- Vand
Sådan gør du
- Skyl kikærterne grundigt og hæld dem i en foodprocessor, blender eller lignende.
- Tilsæt tahin, spidskommen, salt og hvidløg samt 3/4 dl af olien, og blend det godt sammen. Smag til med citronsaft og blend igen.
- Tilsæt resten af olie hvis hummusen er for tyk, eller juster konsistensen med vand, og blend til konsistensen er fin, og humussen er blød og cremet. Nogle kikærter er mere faste end andre, så sørg for at blende den til den er helt fin. Alt efter hvilket mærke kikærter jeg bruger, tilsætter jeg ofte også en god sjat vand udover olien, for at gøre hummusen blød nok, - så juster konsistensen med vand hvis der er behov for det.Smag til med salt.
- Top den med olivenolie og lidt hakket persille.
Noter
En håndfuld frisk persille der blendes sammen med din hummus er virkelig også lækkert, det giver en rigtig fin farve og en super lækker smag.


Pingback: Arabisk fladbrød - Opskrift med couscous frikadeller
Pingback: Köfte - Opskrift på grillet köfte i fladbrød med sprødt grønt
Pingback: Sprøde rugbrødschips - Opskrift på lækre sprøde rugbrødschips
Pingback: Baba Ganoush - Opskrift på Baba Ganoush med sprøde tortilla