Super nem opskrift på hjemmelavet tahin, – perfekt i dips og dressinger.
Markedet for tahin er kæmpe stort, – der findes så mange mærker, og personligt synes jeg det kan være svært at finde en der smager godt.. Synes tit de bliver bitre eller meget gennemtrængende i smagen.
Hjemmelavet tahin er simpelthen så nemt at lave. Det kræver 3 ingredienser, – sesam, olie og salt, og så ellers bare en tur i en minihakker eller lignede.
Ud over at det er super nemt, og hurtigt, at lave tahin selv, så smager det altså også meget bedre end det man kan købe.
Rist dine sesamfrø til de er let gyldne, – der er smagen helt perfekt. Rister du dem mørkere vil smagen af sesam være mere gennemtrængende.
Hjemmelavet tahin kan bruges i forskellige dips og dressinger, – prøv én af opskrifterne herunder:
Baba Ganoush – Cremet dip af bagt aubergine
Cremet flækærte hummus
Den bedste cremede hummus
Rødbedehummus
Hjemmelavet tahin – Tahini
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 200 g sesam
- 1/2 dl smagsneutral olie
- 1/2 tsk salt
Sådan gør du
- Rist sesamfrøene på en tør pande ved middel varme, til de er let gyldne. Ryst panden flere gange undervejs så de ikke brænder på.
- Hæld de ristede sesamfrø i en minihakker eller lignende, tilsæt olie og salt, – og blend til du har en blød og lækker tahin.*Alt efter kraft på din minihakker tager det 4-5 minutter. Skrab kanterne ned et par gange undervejs, og bliv ved med at blend til sesamfrøene er helt knust og du har en cremet smørbar konsistens.
- Hæld den færdige tahin på et tørt skoldet glas, og opbevar den på kø, hvor den kan holde sig flere måneederl.*Husk at den vil sætte sig på køl, så tage den gerne ud 15 minutter før den skal bruges, og rør den godt rundt inden brug.
Vidste slet ikke det var så simpelt at lave selv! Tak for opskrift! Hvor længe kan det holde sig i køleskabet?
Hej Melanie
Tusind tak for din besked 🙂
Nej, er det ikke bare vildt, – og tro mig, det smager virkelig meget bedre 🙂
På køl kan den holde flere måneder hvis du husker at bruge rent service i hver gang 🙂
Rigtig dejlig aften 🙂
Kh Dianna
Cremet – smagfuld.
Hej Erik
Hvor er det godt at høre, tusind tak:)
Dbh Dianna
Mums den er lækker
Mums den er også lækker Skal prøve din humus i dag
Er vild med den.
Er vild med den. Kan spise det rent:)
Hvor mange ml bliver der ca til?
Hvorfor en smagsneutral olie bruger du?
Hej Lisbet
Jeg bruger rapsolie, men solsikkeolie og vindruekernerolie kan også sagtens bruges.
Kh Dianna