Hjemmelavet tahin - Tahini - Opskrift på tahin

Hjemmelavet tahin – Tahini

Hjemmelavet tahin - Tahini
Opskrift på hjemmelavet tahin, - super nemt og virkelig dejlig smag.
Hjemmelavet tahin - Tahini - Opskrift på tahin

Super nem opskrift på hjemmelavet tahin, – perfekt i dips og dressinger.
Markedet for tahin er kæmpe stort, – der findes så mange mærker, og personligt synes jeg det kan være svært at finde en der smager godt.. Synes tit de bliver bitre eller meget gennemtrængende i smagen.
Hjemmelavet tahin er simpelthen så nemt at lave. Det kræver 3 ingredienser, – sesam, olie og salt, og så ellers bare en tur i en minihakker eller lignede.
Ud over at det er super nemt, og hurtigt, at lave tahin selv, så smager det altså også meget bedre end det man kan købe.
Rist dine sesamfrø til de er let gyldne, – der er smagen helt perfekt. Rister du dem mørkere vil smagen af sesam være mere gennemtrængende.
Hjemmelavet tahin kan bruges i forskellige dips og dressinger, – prøv én af opskrifterne herunder:

Baba Ganoush – Cremet dip af bagt aubergine
Cremet flækærte hummus
Den bedste cremede hummus
Rødbedehummus

Hjemmelavet tahin - Tahini - Opskrift på tahin

Hjemmelavet tahin – Tahini

Opskrift på hjemmelavet tahin, – super nemt og virkelig dejlig smag.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.89 fra 18 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk, Mellemøsten
Samlet tid: 10 minutter

Video af opskriften

Ingredienser

  • 200 g sesam
  • 1/2 dl smagsneutral olie
  • 1/2 tsk salt

Sådan gør du

  • Rist sesamfrøene på en tør pande ved middel varme, til de er let gyldne. Ryst panden flere gange undervejs så de ikke brænder på.
  • Hæld de ristede sesamfrø i en minihakker eller lignende, tilsæt olie og salt, – og blend til du har en blød og lækker tahin.
    *Alt efter kraft på din minihakker tager det 4-5 minutter. Skrab kanterne ned et par gange undervejs, og bliv ved med at blend til sesamfrøene er helt knust og du har en cremet smørbar konsistens.
  • Hæld den færdige tahin på et tørt skoldet glas, og opbevar den på kø, hvor den kan holde sig flere måneederl.
    *Husk at den vil sætte sig på køl, så tage den gerne ud 15 minutter før den skal bruges, og rør den godt rundt inden brug.
Hjemmelavet tahin - Tahini - Opskrift på tahin
Hjemmelavet tahin – Tahini – Opskrift på tahin

Kommentarer

  1. Melanie

    Vidste slet ikke det var så simpelt at lave selv! Tak for opskrift! Hvor længe kan det holde sig i køleskabet?

    • Hej Melanie

      Tusind tak for din besked 🙂
      Nej, er det ikke bare vildt, – og tro mig, det smager virkelig meget bedre 🙂

      På køl kan den holde flere måneder hvis du husker at bruge rent service i hver gang 🙂

      Rigtig dejlig aften 🙂

      Kh Dianna

  2. Erik Pedersen

    5 stars
    Cremet – smagfuld.

  3. 5 stars
    Mums den er lækker

  4. 5 stars
    Mums den er også lækker Skal prøve din humus i dag

  5. 5 stars
    Er vild med den.

  6. 5 stars
    Er vild med den. Kan spise det rent:)
    Hvor mange ml bliver der ca til?

  7. Lisbet

    Hvorfor en smagsneutral olie bruger du?

4.89 from 18 votes (13 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)