Cremet hummus - Opskrift på cremet hummus med kikærter fra dåse

Cremet hummus

Cremet hummus
Opskrift på den bedste hummus.
Cremet hummus - Opskrift på cremet hummus med kikærter fra dåse

Lækker cremet hummus, – en fantastisk kikærte dip med masser af smag.
Der er to hemmeligheden bag den perfekt cremede hummus, – den ene er ganske simpel, – den skal blendes og den skal blendes længe.
Det andet er, at du faktisk med fordel kan koge kikærterne med 1 tsk bagepulver, – også selvom de er fra dåse. Kog dem i ca. 30 minutter, skyl og lad dem køle. Det gør din hummus ekstra cremet. Hvis kikærterne i forvejen er meget møre, undlader jeg dette step:)


Er din olivenolie meget kraftig i smagen, kan du erstatte noget at fen, med f.eks. rapsolie eller vindruekerne olie. Det gør jeg, hvis den olivenolie jeg har, er meget gennemtrængende i smagen. På den måde får din hummus en blødere smag, i stedet for at olien smager for kraftigt igennem.
Læs i opskriften hvordan du også kan erstatte noget af olien med vand, for at gøre din hummus mere kalorielet.

Server din hummus som dip til alverdens retter, som smørpålæg, i en sandwich, burger eller lignende.

Cremet hummus - Opskrift på cremet hummus med kikærter fra dåse

Cremet hummus

Opskrift på den bedste hummus.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.68 fra 86 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Tilbehør
Køkken: Mellemøsten
Samlet tid: 20 minutter
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1 dåse kikærter, skyllet og drænet
  • 1-2 fed hvidløg, revet eller presset
  • 1/2-1 citron, saften heraf - smag selv til
  • 1/2-1 dl olivenolie
  • 2 spsk tahin - klik her for opskrift
  • 1/2 tsk spidskommen, stødt
  • 1/2 tsk

    salt

  • Vand

Sådan gør du

  • Hæld kikærter, tahin, spidskommen, salt, hvidløg, saften af 1/2 citron og 1/2 dl olie i en blender, minihakker eller lignende, og blend det godt sammen.
  • Juster konsistensen med mere olie, eller brug koldt vand, hvis du ønsker den mindre fed. Blend til din hummus er blød og cremet, - det tager sagtens 5 minutter.
    Jeg bruger oftest 1/2-3/4 dl olivenolie, - det kommer lidt an på olien, og justerer konsistensen med koldt vand.
    Den kan sagtens laves mere kalorielet og samtidig smage fantastisk, - men det er naturligvis en smagssag hvor meget fedmen fra olien man ønsker. Som minimum vil jeg altid anbefale 1/2 dl god olivenolie, - men alt derover kan godt erstattes af vand.
  • Smag til med citronsaft, og evt. mere salt, spidskommen og/eller
    hvidløg.
  • Top den med lidt kikærter, olivenolie og/eller frisk grønt.

Noter

En håndfuld frisk persille der blendes sammen med din hummus er virkelig også lækkert, det giver en rigtig fin farve og en super lækker smag.
Cremet hummus - Opskrift på cremet hummus med kikærter fra dåse
Cremet hummus – Opskrift på cremet hummus med kikærter fra dåse

Kommentarer

  1. Pingback: Arabisk fladbrød - Opskrift med couscous frikadeller

  2. Pingback: Köfte - Opskrift på grillet köfte i fladbrød med sprødt grønt

  3. Pingback: Sprøde rugbrødschips - Opskrift på lækre sprøde rugbrødschips

  4. Pingback: Baba Ganoush - Opskrift på Baba Ganoush med sprøde tortilla

  5. Anette Larsen

    Hvad skal jeg gøre for at få reklamerne væk fra opskriften? Jeg er klar over, at reklamerne er nødvendige, men når jeg kun kan læse dele af ingredienslisten og slutningen af opskriften, fordi resten er blokeret af biler og lakridspiber – som man vel at mærke ikke kan krydse ud – , så er det måske lige i overkanten…

    • Hej Anette

      Det lyder mærkelig det du har oplevet, – for der skulle bestemt ikke være nogle reklamer der popper og, og slet ikke nogle der ikke kan klikkes væk. Er det på mobil eller computer du har oplevet det?
      For så vil jeg gå videre med det, til dem der styrer annoncerne.

      Beklager ulejligheden, og tak fordi du skrev.

      Dbh Dianna

  6. Anonym

    5 stars
    Fantastisk opskrift. Nem at lave og smager virkelig godt. Kom dog 4 fed hvidløg i, i stedet for 1 😀
    Brugte også tahini opskriften, som ikke har den bitre eftersmag som det man køber.

  7. Ej en god inspiration, man tænker ikke over hvor simpelt sådan noget kan laves selv Hvor længe kan sådan en portion holde sig på køl, ved du det?

    • Hej Mette

      Nej lige præcis, men det er virkelig nemt, – og SÅ meget billigere (og bedre) end dem man kan købe 🙂

      Det kan sagtens holde 4-5 dage på køl, i en lufttæt beholder 🙂

      Kh Dianna

  8. Hvor stor en dåse, kikærter bruges til opskriften?

  9. Kirsten From Lauridsen

    super opskrift tusind tak og ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️Kirsten

  10. Kirsten From Lauridsen

    5 stars

  11. 5 stars
    Lækker cremet, smager skønt og især med din hjemmelave tahin

  12. Moira Eléanore

    5 stars
    Super lækker!

Skriv et svar til Mette Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)