Stegt pighvar med sauce blanquette - Opskrift på ristet pighvar

Stegt pighvar, sauce blanquette og bløde løg

Stegt pighvar, sauce blanquette og bløde løg
Opskrift på lækker smørristet pighvar, sauce blanquette og bløde søde løg.
Stegt pighvar med sauce blanquette - Opskrift på ristet pighvar

Nem og lækker forret med smørristet pighvar, lækker blød sauce blanquette og bløde løg. Retten er toppet med ærter, knust bacon og friske urter, – den smager vidunderligt og er virkelig hurtig at lave.
Serveres retten som hovedret ville jeg vælge at servere et større stykke torsk samt lidt kogte eller ovnstegte kartofler til.
Saucen kan laves på forhånd og blot varmes op ved svag varme inden servering, – så et super nemt og virkelig lækkert måltid at servere for sine gæster.

Stegt pighvar med sauce blanquette - Opskrift på ristet pighvar

Stegt pighvar, sauce blanquette og bløde løg

Opskrift på lækker smørristet pighvar, sauce blanquette og bløde søde løg.
5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Forret, Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk, Fransk
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Fisken og tilbehør

  • 4 stykker pighvar
  • 100 g ærter
  • 4 skiver bacon
  • Klaret smør eller rapsolie
  • Evt. syltede sennepsfrø
  • Frisk dild, karse, ærteskud eller brøndkarse til pynt
  • Salt og friskkværnet peber
  • En smule sukker

Bløde søde løg

  • 2 store løg, skåret i ringe
  • 50 g smør
  • 1 1/2 spsk sukker

Sauce blanquette

  • 200 smør
  • 2 dl bouillon – fisk eller kylling
  • 2 æggeblommer
  • 1 æg
  • 2 spsk creme fraiche, gerne 38%
  • 1 spsk citronsaft
  • Salt og peber

Sådan gør du

Bløde løg

  • Smelt smørret i en lille kasserolle, og steg løgene blanke og møre ved middel varme.
  • Tilsæt sukkeret og lad sukkeret smelte og karamellisere løgene.
  • Når løgene er let gyldne skruer du ned til svag varme, så løgene blot holder sig lune.

Fisken og tilbehør

  • Drys fisken med en smule salt og sukker og lad stykkerne trække i 10 min.
    Er. stykkerne meget tynde lægges et blødt snit på midten af fisken, uden at skære igennem, – så kan fisken foldes så stykket bliver tykkere.
  • Steg i mellemtiden baconen sprød på en pande, og lad den derefter suge på et stykke køkkenrulle. Hak den fint og sæt til side.
  • Overhæld ærterne med kogende vand og en smule salt, og lad dem stå til de er optøede. Dræn dem derefter for væde.
    Bruger du friske ærter, skal disse blot bælges.
  • Smelt en god klat klaret smør eller varm olien op på en pande.
  • Fjern overskydende salt og sukker fra pighvaren med lidt køkkenrulle, og steg stykkerne ved middel varme i ca. 3-4 minutter på den ene side – alt efter tykkelse.
  • Vend fisken, sluk for blusset og lad stykkerne trække færdigt på den anden side. Krydr med en smule salt og peber.

Sauce blanquette

  • Smelt smørret i en gryde og hæld bouillonen herover – sluk for blusset. Smør/bouillon blandingen skal have en temperatur på ca. 60 grader.
  • Blend æg, æggeblommer og creme fraiche sammen i en høj cylinder med en stavblender.
  • Tilsæt derefter smør blandingen i en tynd stråle, mens der fortsat blendes – til hele blandingen er brugt.
  • Smag saucen til med citron, salt og peber.
    – Ønskes saucen en smule tykkere, kan den hældes tilbage i gryden, og varmes op ved svag varme, under konstant piskning. Der skal ikke meget varme til, så vær hele tiden over den så den ikke skiller.
    Saucen kan med fordel laves i forvejen, og varmes op inden servering.

Anretning

  • Hæld saucen i bunden af 4 dybe tallerkener.
  • Fordel de bløde løg mellem tallerkenerne, – lad dem dryppe lidt af smørret af inden.
  • Læg fisken ovenpå løgene og drys med ærter og bacon.
  • Top fisken af med friske urter, kværnet peber og evt. syltede sennepsfrø.
Stegt pighvar med sauce blanquette - Opskrift på ristet pighvar
Stegt pighvar med sauce blanquette – Opskrift på ristet pighvar

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift bedømmelse