Stegt laks med smørstegte porre og hvidvinssauce - Gourministeriet

Stegt laks med hvidvinssauce og porre

Stegt laks med hvidvinssauce og porre
Prøv en udsøgt opskrift på stegt laks med smørstegte porrer og en cremet hvidvinssauce. Perfekt til hverdagsluksus eller en festlig lejlighed. 
Retten er lavet i forret størrelse.
Stegt laks med smørstegte porre og hvidvinssauce - Gourministeriet

Er du klar til at forkæle dine smagsløg med noget helt specielt? Så er denne opskrift på stegt laks med smørstegte porrer og en forførende hvidvinssauce lige noget for dig. Det er en ret, der emmer af luksus og fine smagsnuancer, men som samtidig er overraskende nem at tilberede.
Laksen får selskab af bløde, smørstegte porrer, der sammen med den rige hvidvinssauce skaber en harmoni af smage, som vil imponere enhver gæst. Og hvis du er så heldig, at det er ramsløgssæson, så gør dig selv den tjeneste at dryppe din ret med hjemmelavet ramsløgsolie. Det løfter smagen til nye højder. Alternativt en grøn urteolie – begge opskrifter linker jeg til i selve opskriften.

Denne ret kan nemt serveres som en hovedret til en hyggelig middag. Her skal du fordobler portionen og gerne serverer med kogte nye kartofler. Det er den perfekte balance mellem hverdagsnem og weekendluksus.

Stegt laks med smørstegte porre og hvidvinssauce - Gourministeriet

Stegt laks med hvidvinssauce og porre

Prøv en udsøgt opskrift på stegt laks med smørstegte porrer og en cremet hvidvinssauce. Perfekt til hverdagsluksus eller en festlig lejlighed. 
Retten er lavet i forret størrelse.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.87 fra 15 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Forret
Køkken: Dansk
Nøgleord: Forret, Laks, Sommermad
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 peresonere

Video af opskriften

Ingredienser

  • 4 stykker laks á ca. 75 g/stk
  • Olie
  • Salt og friskkværnet peber

Hvidvinssauce

  • 25 g smør
  • 1 lille skalotteløg, finthakket
  • 1 1/2 dl tør hvidvin
  • 1 dl fiske bouillon (1/4 terning) – grønt eller kylling kan også bruges
  • 2 dl piskefløde
  • 1 tsk dijonsennep
  • Salt og friskkværnet peber

Smørstegt porre

  • 2 tynde porre, skåret i ringe
  • 30 g smør
  • Salt og friskkværnet peber

Asparges crudité

  • 8 grønne asparges
  • Isterninger og koldt vand

Sådan gør du

Asparges crudité

  • Lav en stor skål isvand.
  • Brug en kartoffelskræller, og lav tynde strimler af de grønne asparges. Du gør det nemmest i hånden.
  • Læg asparges strimlerne i isvandet, og lad dem ligge til rettens skal serveres.
    Inden de skal toppes på retten, skal de dryppe godt at på et viskestykke – eller køkkenrulle.

Hvidvinssaucen

  • Smelt smørret i en lille gryde, og steg løgene klare heri.
  • Tilsæt hvidvinen, og lad den koge ind til ca. det halve.
  • Tilsæt bouillon, fløde og dijon, og lad saucen småkoge i 5-8 minutter, og smag til med salt og friskkværnet peber.
    Saucen skal være let og blød – ikke tyk.

Laksen

  • Krydr laksen med salt og peber på begge sider.
    Du kan sagtens stege den med skind på, men fjern skindet efter tilberedning.
  • Varm en pande op, og steg laksefileterne i en smule olie ved god høj varme i ca. 2-3 minutter på hver side, – alt efter tykkelse. Læg stykkerne til side på en tallerken, og tør panden af med lidt køkkenrulle.
    Har laksen skind på, så start med at stege kød siden. Pres evt. med en palet på skindsiden imens, så laksestykket mases let mod panden, – så sikrer du en flot stegeflade. Vend derefter stykkerne og lad dem stege i et par minutter på skindsiden.

Smørstegte porre

  • Smelt smørret på samme pande, og steg porrerne ved middel varme i et par minutter. Krydr med salt og friskkværnet peber og sluk for blusset.

Anretning

  • Læg en skefuld porre i bunden af en smal dyb tallerken, og læg laksen ovenpå.
  • Fordel saucen omkring, og dryp evt. med urteolie i saucen.
  • Top med asparges crudité, evt. lidt mikrogrønt og krydr med friskværnet peber.

Kommentarer

  1. Else Andersen

    5 stars
    Smagte vandvittigt godt. Er ikke særligt glad for at lave mad, men denne opskrift var så god, at jeg ligefrem syntes det var sjovt at lave mad i dag.

    • Hej Else

      Ej hvor gør sådan en besked mig bare glad – hvor er det godt at høre 🙂
      Tusind tak for din dejlige besked, håber du har mod på flere af mine retter 🙂

      Kh Dianna

  2. 5 stars
    Så lækkert, klart noget jeg skal prøve igen! Tusind tak 🙂

  3. Mathias

    Kan man lave hvidvinssaucen evt. Inden servering? (Dagen før/formiddag hvor det skal serveres om aftenen)

  4. Hej Dianna. Først tusind tak for dine mange skønne opskrifter. De bliver flittigt brugt – og nydt herhjemme. Jeg vil gerne lave denne opskrift til gæster. Tror du sovsen kan laves færdig i god tid og varmes op inden servering? Kh Tine

    • Hej Tine

      Tusind tak for din søde besked – det er jeg vildt glad for at høre 🙂

      Du kan sagtens forberede saucen, og opvarme den inden servering 🙂

      Kh Dianna

4.87 from 15 votes (13 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)