Grøn urteolie

Grøn urteolie

Grøn urteolie
Opskrift på smuk grøn urteolie - grøn olie.
Grøn urteolie

Opskrift på grøn olie, – en smuk urteolie med blandende krydderurter.
Urteolie er utrolig dekorativ, og kan derudover tilføre en elegant smag til dine retter.
Prøv at dryppe urteolie i skål med cremet suppe, i saucen på en fiskeret eller brug den i en hjemmelavet mayonnaise.
Den er elegant og fin i både smag og udtryk, – og så holder den sig flot grøn hvis du opbevarer den i en tætlukket beholder på køl.
Hvilke urter du bruger i din grønne olie er egentlig helt op til dig, – du kan bruge dild, kørvel, persille, purløg, basilikum, ramsløg osv.
Sammensæt de smage du foretrækker, og spæd evt. op med spinatblade for farvens skyld, hvis du ikke ønsker at bruge fuld mængde krydderurter.
Jeg sigter min urteolie en enkelt gang igennem en finmasket sigte. Ved kun at sigte den en enkelt gang, vil der stadig være en smule helt fint lag urter i olien.
Du kan også vælge at lade urteolien dryppe igennem et saftklæde eller kaffefilter, for at få en helt ren grøn olie, uden fyld.

Grøn urteolie

Grøn urteolie

Opskrift på smuk grøn urteolie – grøn olie.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 10 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Samlet tid: 5 minutter

Video af opskriften

Ingredienser

  • 2 dl rapsolie
  • 80 g persille
  • 30 g dild
  • Salt

Sådan gør du

  • Skyl urterne grundigt, og tør dem godt.
  • Varm olien op til ca. 60 grader.
  • Hæld urterne i en blender, fjern de tykkeste stilke, og hæld olien over.
  • Blend olien i ca. 5 minutter, – eller til den er blevet helt mørkegrøn.
    Det tager lidt tid, – men det skal nok komme.
  • Sigt olien gennem en finmasket sigte, og hæld den på et skoldet glas eller flaske.
    Ønsker du olie ekstra fin, kan du hælde den igennem et kaffefilter eller et saftklæde.
    Opbevar den på køl.

Kommentarer

  1. Sabine

    Hvor længe kan olien holde sig?

  2. Therese

    Kan man bruge olivenolie? Bedste hilsener og tak 🙂

  3. Kathrine

    5 stars
    Tak for endnu en god og lækker opskrift. Kan man bruge en rest urteolie til at stege i?

  4. Mette Green Fischer

    Kan man bruge frossen persille og dild?

  5. Steffen

    Hej, hvorfor skal olien varmes op?

    • Hej Steffen

      Det er for at få så meget smag ud af urterne som muligt.
      Den varme olie gør at urterne nemmere frigiver deres smage og naturlige olier, så smagen blive mere koncentreret.

      Kh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)