Opskrift på grøn olie, – en smuk urteolie med blandende krydderurter.
Urteolie er utrolig dekorativ, og kan derudover tilføre en elegant smag til dine retter.
Prøv at dryppe urteolie i skål med cremet suppe, i saucen på en fiskeret eller brug den i en hjemmelavet mayonnaise.
Den er elegant og fin i både smag og udtryk, – og så holder den sig flot grøn hvis du opbevarer den i en tætlukket beholder på køl.
Hvilke urter du bruger i din grønne olie er egentlig helt op til dig, – du kan bruge dild, kørvel, persille, purløg, basilikum, ramsløg osv.
Sammensæt de smage du foretrækker, og spæd evt. op med spinatblade for farvens skyld, hvis du ikke ønsker at bruge fuld mængde krydderurter.
Jeg sigter min urteolie en enkelt gang igennem en finmasket sigte. Ved kun at sigte den en enkelt gang, vil der stadig være en smule helt fint lag urter i olien.
Du kan også vælge at lade urteolien dryppe igennem et saftklæde eller kaffefilter, for at få en helt ren grøn olie, uden fyld.
Grøn urteolie
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 2 dl rapsolie
- 80 g persille
- 30 g dild
- Salt
Sådan gør du
- Skyl urterne grundigt, og tør dem godt.
- Varm olien op til ca. 60 grader.
- Hæld urterne i en blender, fjern de tykkeste stilke, og hæld olien over.
- Blend olien i ca. 5 minutter, – eller til den er blevet helt mørkegrøn.Det tager lidt tid, – men det skal nok komme.
- Sigt olien gennem en finmasket sigte, og hæld den på et skoldet glas eller flaske.Ønsker du olie ekstra fin, kan du hælde den igennem et kaffefilter eller et saftklæde.Opbevar den på køl.
Hvor længe kan olien holde sig?
Hej Sabine
En god måneds tid på køl vil jeg sige 🙂
Kh Dianna
Kan man bruge olivenolie? Bedste hilsener og tak 🙂
Hej Therese
Det kan du godt bruge, men der er mere smag i:)
Kh Dianna
Tak for endnu en god og lækker opskrift. Kan man bruge en rest urteolie til at stege i?
Kan man bruge frossen persille og dild?
Hej Mette
Det tror jeg godt man kan, har desværre ikke prøvet 🙂
Kh Dianna
Hej, hvorfor skal olien varmes op?
Hej Steffen
Det er for at få så meget smag ud af urterne som muligt.
Den varme olie gør at urterne nemmere frigiver deres smage og naturlige olier, så smagen blive mere koncentreret.
Kh Dianna