Forår betyder ramsløg, og hvad er en bedre måde at bevare denne vilde og vidunderlige smag, end ved at lave din egen ramsløgsolie?
Med sin intense og karakteristiske hvidløgsagtige aroma, er ramsløg ikke bare en fryd for sanserne, men også et tegn på, at naturen igen er vågnet til live. Min opskrift på hjemmelavet ramsløgsolie er simpel, men effekten er alt andet end det. Denne olie er en alsidig smagsgiver, der kan løfte enhver ret, fra salater til supper og marinader. Det er en måde at bringe et strejf af foråret med ind i køkkenet, uanset årstiden. Træd ind i naturens eget spisekammer og skabe magi med ramsløg. Denne opskrift vil guide dig trin for trin, så du kan tilføje en vild og aromatisk dimension til dine kulinariske kreationer.
Hjemmelavet ramsløgsolie
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 50 g ramsløg
- 2 dl smagsneutral olie
- Salt
Sådan gør du
- Skyl ramsløgene grundigt, og tør dem godt.
- Varm olien op til ca. 60 grader.
- Hæld ramsløgene i en blender, tilsæt lidt salt og hæld olien over. Blend olien i ca. 5 minutter- eller til den er blevet helt mørkegrøn.Det tager lidt tid, – men det skal nok komme.
- Sigt olien igennem en finmasket sigte, og hæld den på et skoldet glas eller flaske. Ønsker du olie ekstra fin, kan du hælde den igennem et kaffefilter eller et saftklæde.Opbevar den på køl.
- TIP: "Pulpen" kan du bruge til en pesto, blande den med mayo til en sandwich eller lignende.