Pulled pork cheese burger - Opskrift på pulled pork burger

Pulled pork cheese burger

Lækre saftige pulled pork cheese burgers, – toppet med den lækreste hjemmelavede cole slaw, syltede rødløg og chilisauce.
Det her er bare rigtig hyggemad, – perfekt at invitere gæster over på, hvad end det er sommer eller vinter. Vi elsker det herhjemme, – og er der rester tilover kan de bruge til f.eks. pulled pork pita, æggewrap med pulled pork, på et toppet spejlæg eller i en god salat med chilidressing og sprød kål.

Pulled pork cheese burger

By Dianna Brinch Personer: 8
Tid: +24 timer

Opskrift på lækre saftige pulled pork cheese burgers med cole slaw og syltede rødløg.

Ingredienser

  • Coleslaw
  • 1/2 stort spidskål, - gerne halv rød og halv grøn
  • 2-3 store gulerødder, skrællede
  • 1 1/2 dl creme fraiche
  • 1 1/2 dl god mayonnaise, - jeg bruger altid Hellmann's
  • 3 tsk rørsukker
  • 1 tsk spidskommen, stødt
  • 1 1/2 tsk sød sennep
  • 1 1/2 spsk æblecidereddike
  • Salt og peber
  • Pulledpork
  • 2 - 2 1/2 kg nakkesteg
  • Krydderi rub
  • 4 spsk sød paprika
  • 1 spsk spidskommen
  • 4 spsk rørsukker eller brun farin
  • 2 spsk groft salt
  • 1 tsk løg pulver
  • 1 tsk sennepspulver
  • 1 tsk chili
  • 1/2 - 1 tsk cayennepeber
  • 1/2 - 1 tsk røget paprika
  • Marinade - Til at hælde over kødet efter tilberedning
  • 1 1/2 - 2 dl æblecidereddike
  • 1 1/2 spsk rørsukker eller brun farin
  • 2 spsk ketchup
  • 1 spsk sød sennep
  • 1 tsk chiliflager
  • Salt og peber
  • Derudover
  • 6 burgerboller, - prøv vores klassiske sesam burgerboller eller saftige brioche boller
  • 16 skiver cheddar ost
  • Syltede rødløg
  • Lidt mayonnaise til underbollen
  • Evt. chilisauce til top bollen - her vil jeg anbefale Chu Chum chilisauce

Fremgangsmåde

1

Coleslaw Bland ingredienserne til dressingen og smag til med salt og en smule peber.

2

Snit spidskålen fint og riv gulerødderne groft. Mas let saften ud af gulerødderne.

3

Vend kål og gulerødder i dressingen og lad salaten trække 10 min. inden den serveres.

4

Salaten kan sagtens laves et par timer før, - dæk den med film og stil den på køl, så holder den helt fint.

5

Pulled pork Bland alle ingredienserne til rubben og gnid det hele godt ind i kødet. Stegen vil ikke med det samme kunne "absorbere" alt rubben, men læg det ved stegen alligevel. Pak stegen tæt ind i film, og læg som sagt alt overskydende rub ved. Læg stegen på køl til dagen efter.

6

Pak stegen ud af filmen og placer den i et ovnfast fad eller lignende, - hæld alt rubben med over stegen. Sæt fadet i grillen og tænd for et enkelt blus så grillen holder en temperatur på ca. 120 grader, og lad nu stegen stå i 10-12 timer. Alternativt kan den laves på samme måde i ovnen, - 120 grader i 10-12 timer.

7

Når stegen er færdig tages den af grillen og hviler i en lille halv time.

8

Bland imens ingredienserne til marinaen og smag til med salt og peber, - den skal være syrlig med en sød eftersmag.

9

Træk kødet fra hinanden ved hjælp af to gafler, hæld marinaden over kødet og vend det godt rundt.

10

Server med det samme mens kødet er lunt og lækkert.

11

Lun burgerbollerne, smør underbollen med mayonnaise og læg en skive cheddar herover så den smelter let. Top med et godt lag pulled pork og endnu en skive cheddar, efterfulgt at coleslaw, syltede rødløg og til sidst top bollen. Smør evt. top bollen med en god chilisauce.

Pulled pork cheese burger - Opskrift på pulled pork burger
Pulled pork cheese burger – Opskrift på pulled pork burger
Pulled pork - Opskrift på pulled pork med hjemmelavet rub
Pulled pork – Opskrift på pulled pork med hjemmelavet rub
Pulled pork cheese burger - Opskrift på pulled pork burger
Pulled pork cheese burger – Opskrift på pulled pork burger

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*