Risalamande cheesecake, - lavet med brændte mandler og kirsebærsauce - julens smukkeste dessert.

Risalamande cheesecake med brændte mandler og kirsebær

Risalamande cheesecake med brændte mandler
Opskrift på skøn risalamande cheesecake - perfekt juledessert.
Risalamande cheesecake, - lavet med brændte mandler og kirsebærsauce - julens smukkeste dessert.

Risalamande cheesecake, – lavet med brændte mandler og kirsebærsauce – julens smukkeste dessert.
Cremet og lækker risalamande cheesecake, – perfekt til julens fester eller som nytårsdessert på årets sidste dag.
Risalamande cheesecaken kan med fordel laves dagen i forvejen, – men vent med at pynte den til den skal serveres. Top den med hakkede brændte mandler, chokoladekugler i julens farver, eller lad den stå enkelt med geléen på toppen.

Indeholder reklame for Aalborg Akvavit.

Risalamande cheesecake, - lavet med brændte mandler og kirsebærsauce - julens smukkeste dessert.

Risalamande cheesecake med brændte mandler

Opskrift på skøn risalamande cheesecake – perfekt juledessert.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Samlet tid: 6 timer
Antal: 8 personer

Ingredienser

Kiksebund

  • 225 g digestive kiks
  • 75 g brændte mandler
  • 125 g smør
  • 1 1/2 tsk vaniljesukker

Ostecreme

  • 100 g flødeost, naturel
  • 300 g kold risengrød – kogt med vanilje, – ellers tilsæt korn af en vaniljestang
  • 80 g smuttede mandler, finthakket, – gerne i en minihakker
  • 100 g flormelis
  • 3 1/4 dl piskefløde
  • 3 blade husblas (hvis risengrøden er meget lind skal du tilsætte 1/2 blad mere)

Kirsebærgelé

  • 1 glas kirsebærsauce, 400 g
  • 5 blade husblas

Derudover

  • Springform/kagering på 18-20 cm
  • Kageplast
  • Brændte mandler, chokoladekugler eller lignende til toppen

Sådan gør du

Kiksebund

  • Smelt smørret i en gryde.
  • Blend kiksene til en fin mel, tilsæt vaniljesukker og bland det godt sammen med det smeltede smør.
  • Blend eller hak mandlerne fint, der skal stadig være lidt bid i. Bland også disse i kiksemassen.
  • Beklæd en springform med bagepapir i bunden, og sæt herefter kageplast på indersiden af ringen. Bruges en kagering stilles denne på et skærebræt med et stykke bagepapir under, og indersiden af ringen beklædes med kageplast.
  • Hæld kiksemassen heri, og mas det godt ud så hele bunden er dækket og kiksemassen er mast godt sammen, – på den måde undgår du din kiksebund smuldrer når du skærer kagen.
  • Stil på køl og lad den hvile mens det første lag ostecreme laves.

Ostecreme

  • Udblød husblas i en stor skål kold vand i 10-15 min.
  • Rør flødeost, flormelis, finthakkede mandler og risengrøden godt sammen. Er risengrøden kogt uden vanilje, tilsættes kornene af 1 vaniljestang også nu.
  • Pisk 3 dl fløde til en blød flødeskum. Hæld den sidste 1/4 dl i en lille kasserolle – heri skal din husblas opløses.
  • Vend flødeskummen sammen med ostecremen af et par omgange, – gem et par skefulde flødeskum til at køle husblas massen af med.
  • Vrid husblassen fri for vand og opløs bladene, et ad gangen, i den varme fløde – rør grundigt mellem hvert blad til det er helt smeltet.
  • Rør et par spiseskefulde af flødeskummen sammen med den smeltede husblas, på denne måde køler den let af, og du undgår klumper. 
  • Vend derefter husblas massen i ostecremen, og rør det godt sammen
  • Hæld ostecremen over kiksebunden, – fordel evt. cremen med en ske hvis der er behov for det, og bank den forsigtigt ned i bordet, for at slå evt. luftbobler ud af cremen.
  • Sæt kagen tilbage i køleskabet, og lad den sætte sig i et par timer inden den toppes med geléen.

Kirsebær gelé

  • Udblød husblas i en stor skål kold vand i 10-15 min.
  • Sigt kirsebærsaucen gennem en finmasket sigte, – du skal bruge 2 1/2 dl saft. Mangler der lidt tilsætter du blot lidt vand.
  • Varm kirsebærsaucen op i en kasserolle, og sluk derefter for blusset.
  • Vrid husblassen fri for vand og opløs bladene, et ad gangen, i kirsebærsaucen – rør til hvert blad er opløst.
  • Lad blandingen køle af på køkkenbordet til ca. 30 grader, og fordel derefter en fint lag over kagen. Hæld den gerne ned over bagsiden af en ske, – så undgår du en masse luftbobler, og geléen falder blødt over toppen.
  • Stil kagerne på køl i min. 2 timer til geléen har sat sig eller gerne natten over.
  • Befri kagerne fra kageringen ved at skubbe forsigtigt på toppen af kageplasten, og fjern derefter forsigtigt kageplasten fra kagen.
  • Pynt kagen med groft hakkede brændte mandler, guldflager og chokolade kugler i julens varme farver.
Risalamande cheesecake, - lavet med brændte mandler og kirsebærsauce - julens smukkeste dessert.
Risalamande cheesecake, – lavet med brændte mandler og kirsebærsauce – julens smukkeste dessert.
Risalamande cheesecake, - lavet med brændte mandler og kirsebærsauce - julens smukkeste dessert.
Risalamande cheesecake, – lavet med brændte mandler og kirsebærsauce – julens smukkeste dessert.
Risalamande cheesecake, - lavet med brændte mandler og kirsebærsauce - julens smukkeste dessert.
Risalamande cheesecake, – lavet med brændte mandler og kirsebærsauce – julens smukkeste dessert.
Risalamande cheesecake, - lavet med brændte mandler og kirsebærsauce - julens smukkeste dessert.
Risalamande cheesecake, – lavet med brændte mandler og kirsebærsauce – julens smukkeste dessert.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*