
Lækre saftige pulled pork cheese burgers, – toppet med den lækreste hjemmelavede cole slaw, syltede rødløg og chilisauce.
Det her er bare rigtig hyggemad, – perfekt at invitere gæster over på, hvad end det er sommer eller vinter. Vi elsker det herhjemme, – og er der rester tilover kan de bruge til f.eks. pulled pork pita, æggewrap med pulled pork, på et toppet spejlæg eller i en god salat med chilidressing og sprød kål.

Pulled pork cheese burger
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Coleslaw
- 1/2
stort spidskål, - gerne halv rød og halv grøn
- 3 store gulerødder, skrællede
- 1 1/2 dl
creme fraiche
- 1 1/2 dl
god mayonnaise, - jeg bruger altid Hellmann's
- 3 tsk
rørsukker
- 1 tsk
spidskommen, stødt
- 1 1/2 tsk
sød sennep
- 1 1/2 spsk
æblecidereddike
-
Salt og peber
Pulledpork
- 1 nakkesteg op ca. 2 kg.
Krydderi rub
- 4 spsk
sød paprika
- 1 spsk
spidskommen
- 4 spsk
rørsukker eller brun farin
- 2 spsk
groft salt
- 1 tsk
løg pulver
- 1 tsk
sennepspulver
- 1 tsk
chili
- 1/2 tsk
cayennepeber
- 1/2 tsk
røget paprika
Marinade - Til at hælde over kødet efter tilberedning
- 1 1/2 dl
æblecidereddike
- 1 1/2 spsk
rørsukker eller brun farin
- 2 spsk
ketchup
- 1 spsk
sød sennep
- 1 tsk
chiliflager
-
Salt og peber
Derudover
- 6
burgerboller, - prøv vores klassiske sesam burgerboller eller saftige brioche boller
- 16 skiver
cheddar ost
-
Lidt mayonnaise til underbollen
-
Evt. chilisauce til top bollen - her vil jeg anbefale Chu Chum chilisauce
Sådan gør du
Coleslaw
- Bland ingredienserne til dressingen og smag til med salt og en smule peber.
- Snit spidskålen fint og riv gulerødderne groft. Mas let saften ud af gulerødderne.
- Vend kål og gulerødder i dressingen og lad salaten trække 10 min. inden den serveres.
- Salaten kan sagtens laves et par timer før, - dæk den med film og stil den på køl, så holder den helt fint.
Pulled pork
- Bland alle ingredienserne til rubben og gnid det hele godt ind i kødet. Stegen vil ikke med det samme kunne "absorbere" alt rubben, men læg det ved stegen alligevel. Pak stegen tæt ind i film, og læg som sagt alt overskydende rub ved. Læg stegen på køl til dagen efter.
- Pak stegen ud af filmen og placer den i et ovnfast fad eller lignende, - hæld alt rubben med over stegen. Sæt fadet i grillen og tænd for et enkelt blus så grillen holder en temperatur på ca. 120 grader, og lad nu stegen stå i 10-12 timer. Alternativt kan den laves på samme måde i ovnen, - 120 grader i 10-12 timer.
- Når stegen er færdig tages den af grillen og hviler i en lille halv time.
- Bland imens ingredienserne til marinaen og smag til med salt og peber, - den skal være syrlig med en sød eftersmag.
- Træk kødet fra hinanden ved hjælp af to gafler, hæld marinaden over kødet og vend det godt rundt.
- Server med det samme mens kødet er lunt og lækkert.
- Lun burgerbollerne, smør underbollen med mayonnaise og læg en skive cheddar herover så den smelter let. Top med et godt lag pulled pork og endnu en skive cheddar, efterfulgt at coleslaw, syltede rødløg og til sidst top bollen. Smør evt. top bollen med en god chilisauce.



Hvor stort et stykke kød bruger du til denne rub?
Hej Anne
Arh det er forsvundet efter sitet er rykket, – det får jeg lige rettet:)
En steg på ca. 1,5-2 kg:)
De bedste hilsner
Dianna
Kære Dianna, tak for alle de skønne opskrifter
Jeg er stor fan af pulled pork og forbereder det til weekenden, dog kan jeg ikke se i din opskrift, hvilken del af grisen og hvor meget, der skal bruges? Knus og god weekend
Kære Anne
Jeg ved sørme ikke hvad der er sket, der er forsvundet efter jeg har rykket hjemmesiden, æv da – det får jeg lige rettet:)
Du skal bruge en nakkefilet på ca. 1,5-2 kg til denne portion:) Der er rigeligt at give af og masser af smag:)
Kh Dianna
Hejsa
Er det over- undervarme?
Hej Bettina
Jeg kører den på helt almindelig ovn, – over/under varme:)
Dbh Dianna