Hjemmelavede brioche burgerboller, – lækre saftige og med rigeligt smør.
De her burgerboller smager simpelthen fantastisk, de hæver flot op og er luftige og bløde i midten.
De kan fint fryses ned, og tages op og lunes når den står på en hurtig burger til aftensmad.
De bedste burgerboller - Brioche burgerboller
Opskrift på de lækreste brioche burgerboller. Denne opskrift giver ca. 12 burgerboller.
Ingredienser
- 550 g hvedemel
- 3 dl sødmælk
- 2 æg
- 100 g smør, stuetemperatur
- 25 g gær
- 2 tsk sukker
- 1 1/2 tsk salt
- Æg til pensling
- Evt. sesamfrø
Fremgangsmåde
Lun mælken og rør gæren ud heri.
Tilsæt æg, sukker, salt og hvedemel og rør dejen godt sammen på en røremaskine, ca. 5 min.
Tilsæt derefter smørret i mindre stykker og rør dejen videre i ca. 3-5 min.
Dæk skålen med film og et klæde og lad dejen hæve et lunt sted et par timer.
Tag dejen ud på køkkenbordet og del den i 12 lige store stykker, der hver formes til en flot rund bolle.
Lad bollerne efterhæve på en bageplade beklædt med bagepapir i ca. 30 min.
Tænd ovnen på 200 grader, så den er klar til bollerne skal bages.
Sammenpisk et æg og pensl bollerne på ægget og drys evt. med lidt sesam.
Bag bollerne i 13-15 min, til de er gyldne og flot hævede. Kernetemperaturen skal være på ca. 99 grader for at de er færdigbagt.
Lad dem køle af på en bagerist.
Pingback: Steak burger med vagtelæg og bløde løg – Gourministeriet
Pingback: Bøfsandwich med spejlæg, bløde løg og brun sauce – Gourministeriet