
Hjemmelavede brioche burgerboller, – lækre saftige og med rigeligt smør.
De her burgerboller smager simpelthen fantastisk, de hæver flot op og er luftige og bløde i midten.
De kan fint fryses ned, og tages op og lunes når den står på en hurtig burger til aftensmad.

De bedste burgerboller - Brioche burgerboller
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 550 g
hvedemel
- 3 dl
sødmælk
- 2
æg
- 100 g
smør, stuetemperatur
- 25 g
gær
- 2 tsk
sukker
- 1 1/2 tsk
salt
-
Æg til pensling
-
Evt. sesamfrø
Sådan gør du
- Lun mælken og rør gæren ud heri.
- Tilsæt æg, sukker, salt og hvedemel og rør dejen godt sammen på en røremaskine, ca. 5 min.
- Tilsæt derefter smørret i mindre stykker og rør dejen videre i ca. 3-5 min.
- Dæk skålen med film og et klæde og lad dejen hæve et lunt sted et par timer.
- Tag dejen ud på køkkenbordet og del den i 12 lige store stykker, der hver formes til en flot rund bolle.
- Lad bollerne efterhæve på en bageplade beklædt med bagepapir i ca. 30 min.
- Tænd ovnen på 200 grader, så den er klar til bollerne skal bages.
- Sammenpisk et æg og pensl bollerne på ægget og drys evt. med lidt sesam.
- Bag bollerne i 13-15 min, til de er gyldne og flot hævede. Kernetemperaturen skal være på ca. 99 grader for at de er færdigbagt.
- Lad dem køle af på en bagerist.
Pingback: Steak burger med vagtelæg og bløde løg – Gourministeriet
Pingback: Bøfsandwich med spejlæg, bløde løg og brun sauce – Gourministeriet
Hej dianna .
Kan man koldhæve dine brioche burgerbollerne .? .
Venligst Karina
Hej Karina
Det kan du sagtens, – nøjes med 12 g gær og kold vand:)
Lad den gerne hævde 30 minutter på køkkenbordet, inden den sættes på køl natten over:)
Kh Dianna
Hej, kan man bruge kærnemælk i stedet for sød? Eller letmælk 🙂
Hej Sandra
Jeg tænker bestemt du kan bruge begge dele ja 🙂
Kh Dianna
Bruger du varmluft eller almindelig ovn?
Hej Frida
Jeg bruger almindelig ovn 🙂
Kh Dianna
Bollerne blev virkelig lækre. Men de var umulige at forme da dejen var klistret. Fulgte mængderne der var angivet i opskriften. Ved ikke om Brioche dej skal være sådan? Eller om jeg lavede en fejl
Hej Susanne
Dejen burde ikke være klistret. Den plejer at være nem at forme – en blød dej, ligesom til almindelige fødselsdagsboller.
Det kan være hvis æggene har være en smule større, det er mit bedste bud 🙂
Men dejligt de smagte dejligt 🙂
Kh Dianna
Jeg har også fået en dej, der er voldsomt klistret! Håber bollerne bliver gode, trods det
Hej Johanne
Håber de blev gode 🙂
Kh Dianna
Har det samme problem, har hældt mere mel i er spændt på resultadet 🙂
Aldrig har jeg bagt bedre boller!
Det bliver vores go-to fremover. De bedste vi har lavet og vi har dælme prøvet mange opskrifter
Hej Birgitte
Ej hvor er det godt at høre – hvor er det dejligt du skriver det. Tusind tak 🙂
Kh Dianna