Brioche burgerboller - Opskrift på bløde brioche burgerboller

Brioche burgerboller

Hjemmelavede brioche burgerboller, – lækre saftige og med rigeligt smør.
De her burgerboller smager simpelthen fantastisk, de hæver flot op og er luftige og bløde i midten.
De kan fint fryses ned, og tages op og lunes når den står på en hurtig burger til aftensmad.

De bedste burgerboller - Brioche burgerboller

By Dianna Brinch
Tid: 3 timer

Opskrift på de lækreste brioche burgerboller.
Denne opskrift giver ca. 12 burgerboller.

Ingredienser

  • 550 g hvedemel
  • 3 dl sødmælk
  • 2 æg
  • 100 g smør, stuetemperatur
  • 25 g gær
  • 2 tsk sukker
  • 1 1/2 tsk salt
  • Æg til pensling
  • Evt. sesamfrø

Fremgangsmåde

1

Lun mælken og rør gæren ud heri.

2

Tilsæt æg, sukker, salt og hvedemel og rør dejen godt sammen på en røremaskine, ca. 5 min.

3

Tilsæt derefter smørret i mindre stykker og rør dejen videre i ca. 3-5 min.

4

Dæk skålen med film og et klæde og lad dejen hæve et lunt sted et par timer.

5

Tag dejen ud på køkkenbordet og del den i 12 lige store stykker, der hver formes til en flot rund bolle.

6

Lad bollerne efterhæve på en bageplade beklædt med bagepapir i ca. 30 min.

7

Tænd ovnen på 200 grader, så den er klar til bollerne skal bages.

8

Sammenpisk et æg og pensl bollerne på ægget og drys evt. med lidt sesam.

9

Bag bollerne i 13-15 min, til de er gyldne og flot hævede. Kernetemperaturen skal være på ca. 99 grader for at de er færdigbagt.

10

Lad dem køle af på en bagerist.

Kommentarer

  1. Pingback: Steak burger med vagtelæg og bløde løg – Gourministeriet

  2. Pingback: Bøfsandwich med spejlæg, bløde løg og brun sauce – Gourministeriet

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*