Lækre saftige burgers, med alt det lækre fyld fra en klassisk pariserbøf, – saftige hakkebøffer, syltede elementer og spejlæg. Fyldet er her hakket til en slags grov salsa, – en fantastisk måde at nyde en pariserbøf på i skønne nye klæder.
Denne her burger smager fuldstændig fantastisk, – den er både frisk og snasket, – og så er den super nem at lave. Server den i hjemmebagte brioche burgerboller, – eller prøv dem fra Jalm&B, de er så lækre.
Jeg foretrækker at bruge et stykke peberrod som jeg river fint, – men du kan naturligvis også brude de små bøtter med revet peberrod. Tilsæt den mængde du foretrækker, – nogle er vilde med det, andre vil kun have en snert at peberrod.
Pariserbøf burger
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Burger
- 6-800 g hakket oksekød
- Salt og peber
- Olie
"Salsa"
- 4 syltede agurker
- 8 skiver syltet rødbede
- 1 lille rødløg
- 4 spsk kapers
- 2-4 spsk revet peberrod, – jeg foretrækker frisk revet
- Friskkværnet peber og en smule salt
Derudover
- 4 burgerboller – klik her for opskrift på brioche
- 4 æg
- Mayonnaise
- Evt. pickles/piccalilli
- Evt. blandet mikrogrønt
Sådan gør du
"Salsa"
- Hak grøntsagerne til salsaen, – ikke for fint og ikke for groft.
- Bland det hele, undtagen peberroden, og krydr med en smule salt og friskkværnet peber.Sæt til side.
Burger
- Del farsen i 4 lige store stykker, og form dem til hakkebøffer.Krydr med salt og peber.
- Steg dem i en smule olie på en varm pande, eller smid dem en tur på grillen.Vi foretrækker dem rosa herhjemme, men steg dem som du foretrækker. Læg dem til side og lad dem trække et øjeblik.
- Steg dine spejlæg på en pande smurt med en smule olie, – helst ved svag varme, så bliver de ikke brune i kanten.Men det er smag og behag, – så tilbered dem som du foretrækker.
- Varm burgerbollerne og saml derefter dine burgers.
- Smør underbollerne med mayonnaise eller pickles.
- Top dem med et par skefulde "salsa" på hver, riv peberroden over og læg bøfferne på toppen.Bruger du mikrogrønt kan en lille håndfuld på hver varmt anbefales.
- Slut af med spejlæg, en smule ekstra salsa og topbollerne som er smurt med mayonnaise.