Nemme og lækre syltede agurker, – de kan laves på ingen tid og smager super dejligt.
Hvad end de skal bruges i en burger, som tilbehør til en lækker gryderet eller på en leverpostejs mad, – så er det altså super nemt og hurtigt at lave sine egne syltede agurker.
De får mere smag jo længere de trækker, men de kan også sagtens serveres efter 10-15 minutters trækketid. Eftersom skiverne er noget tykkere end ved f.eks. agurkesalat, vil de forblive lækre sprøde.
Syltede agurker
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 agurk
- 2 1/2 dl klar eddike
- 1/2 dl vand
- 130 g sukker
- 10 peberkorn
- 1 tsk salt
- Evt. sennepsfrø og dild
Sådan gør du
- Skær agurken i tykke skiver og læg dem i et skoldet sylteglas.
- Hæld alle de andre ingredienser i en gryde og varm det igennem til sukkeret er smeltet. Bruger du også sennepsfrø hælder du også dem i gryden, de må godt varmes godt igennem.
- Lad lagen køle til den er lillefinger varm, og hæld den derefter over agurkerne.
- Lad agurkerne trække i minimum 15 minutter, – men gerne flere timer eller natten over. Opbevar dem på køl til de skal serveres.
Undskyld mit dårlige dansk. Jeg vil lave syltet agurk med dild og sennepsfrø osv. – men jeg vil lave dem, så de kan holde sig i glas i mange måneder indtil brug. Intet problem at opbevare et mørkt koldt sted, bare at de fleste af opskrifterne handler om at holde sig i køleskabet og kun holder i kort tid. Hvis du ved, hvordan du justerer ingredienserne og metoden, så de syltede agurker holder længe, ville det være rigtig nyttigt at vide dette. Tak.
Hej James
jeg beklager det sene svar, – din besked havde desværre lagt sig i en forkert mappe.
Hvis du tilsætter atamon i opskriften kan de syltede agurker holde sig meget længere, – også blot mørkt og køligt.
Der står bag på flasken hvor meget der skal tilsættes 🙂
Dbh Dianna