Lækker mexicansk pizza toppet med mexicansk krydret oksekød, hjemmelavet salsa, avocado, tortilla chips og creme fraiche. En vidunderlig pizza til alle der elsker det mexicanske køkken, men som heller ikke kan sige nej til en lækker sprød pizza.
Pizzaerne er krydret med mit hjemmelavede mexicanskekrydderi, – dette kan naturligvis erstattes af en tacomix, men prøv det hjemmelavede, nemt og super lækkert.
Mexicansk pizza – Taco pizza
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 portion pizzadej – klik her
- 4 dl hjemmelavet salsa eller købt
- 320 g hakket oksekød, fersk
- 300 g revet cheddar og mozzarella, blandet
- 2-3 tsk hjemmelavet mexicansk krydderi eller tacomix, – ca. 1/2 tsk på hver)
- 2 avocadoer, skåret i tern
- 12 cherry tomater, skåret i både
- 2 dl creme fraiche
- 1 håndfuld tortilla chips
- Evt. jalapenos og grofthakket bredbladet persille
- Salt og peber
Sådan gør du
- Del dejen i 4 og rul ud i tynde cirkler på ca. 30 cm i diameter.
- Smør pizzabunden med salsa og fordel revet mozzarella og cheddar på bundene.
- Fordel kødet i små klumper over osten, krydr med mexicansk krydderi, salt og peber. Kødet når sagtens at blive tilberedt under bagning, men kan også steges af inden hvis man foretrækker det.
- Bag pizzaerne i ca. 12-15 min ved 250 grader. Hold øje, – ovne varmer forskelligt.
- Lad pizzaerne køle et øjeblik inden de toppes med iskold creme fraiche, tomat, avocado og knuste tortilla chips. Top evt. også med jalapenos og grofthakket bredbladet persille.