Opskrift på trøffelpizza med 3 slags ost

Pizzadej – Grundopskrift på sprøde pizzabunde

Pizzadej
Opskrift på pizzadej der giver lækre sprøde bunde.
Denne opskrift giver til 4 store pizzaer.
Opskrift på trøffelpizza med 3 slags ost

Pizza er noget vi elsker herhjemme, og vi elsker at eksperimentere med fyldet og laver gerne forskellige pizzaer hver gang.
På billedet ser du vores lækre pizza med trøffel og 3 slags ost der er gået hen og blevet en stor favorit, – blandt de voksne herhjemme.
Herunder finder du opskriften på en nem og hurtig pizzadej der giver en lækker sprød bund.

Opskrift på trøffelpizza med 3 slags ost

Pizzadej

Opskrift på pizzadej der giver lækre sprøde bunde.
Denne opskrift giver til 4 store pizzaer.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Italiensk
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna Brinch

Ingredienser

  • 600 g

    god pizzamel

  • 20 g gær (10 g hvis du lader dejen langtidshæve, - min. 8 timer på køl men gerne natten over)
  • 4 dl

    lunken vand

  • 2 spsk

    olivenolie

  • 1 1/2 tsk

    salt

Sådan gør du

  • Opløs gæren i den lunkne vand og tilsæt derefter olie og salt.
  • Tilsæt mel lidt ad gangen og rør derefter dejen grundigt, gerne på maskine, til den samler sig og slipper kanterne, ca. 5-8 min.

Hurtig hævning - med 20 g gær

  • Dæk skålen med film og et klæde og lad dejen hæve et lunt sted i 30 min.
  • Del dejen i 4 lige store stykker og rul dem ud i fine cirkler på ca. 30 cm.

Langtidshævet på køl - 10 g gær

  • Dæk skålen med film og et klæde og lad dejen hæve på køkkenbordet i ca. 30 min.
  • Del dejen i 4 lige store stykker, tril hvert stykke til en bolle og læg dem på et spækbræt. Beklæd brættet med film så der ikke kommer luft ind til dejen, og stil det nu på køl i mindst 6-8 timer, - gerne natten over.
  • Tag spækbrættet ud af køleskabet, og lad dejen få lidt varme på køkkenbordet, stadig med film over, i minimum 20 min. inden de rulles ud i cirkler på ca. 30 cm.
  • Top pizzaerne som ønsket og bag dem i ca. 15 min. ved 250 grader.

Kommentarer

  1. Ingrid Elvang

    Hvorfor bruger i ikke <surdejsbiga i jeres pizzadej ? Jeg bruger det selv og syntes det giver en fantastisk bund.
    Tak for alle jeres gode opskrifter.

    • Hej Ingrid

      Jeg henviser næsten altid til min “almindelig sprød pizzabund” da min erfaring fra spørgerunde på bl.a. Instagram fortæller mig at der er rigtig mange der ikke bager med surdej/biga. Derimod er der mange der er vilde med koldhævning, der også giver en skøn bund. Men jeg er også vild med min “biga bund”, skøn smag fra surdejen

      Rigtig glædelig jul m

      De bedste hilsner
      Dianna

  2. Cecilie Nielsen

    Hej,
    Hvilket pizzamel bruger du selv?
    Mvh Cecilie

    • Hej Cecilie

      Jeg bruger gerne Il fornaio, men er netop begyndt at forsøge mig med en pizzamel fra mærket caputo, – den er virkelig også lækker 🙂

      De bedste hilsner
      Dianna

  3. Tina Schmidt

    Kan pizzadejen fryses?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*