Kylling i rød karry - Opskrift på thai kylling i rød karry

Kylling i rød karry

Kylling i rød karry
Opskrift på cremet tahi kylling i rød karry med kokosmælk og grøntsager.
Kylling i rød karry - Opskrift på thai kylling i rød karry

Nem og lækker thai karry med kokos mælk, kylling og masser af grøntsager. Super cremet, virkelig nem at lave og bare super lækker.
Jeg har lavet denne version relativt mild, simpelthen så hele familien kan være med på den, – men du kan altid selv spice den op og ned som du/familien foretrækker.

Kylling i rød karry - Opskrift på thai kylling i rød karry

Kylling i rød karry

Opskrift på cremet tahi kylling i rød karry med kokosmælk og grøntsager.
4.5 fra 10 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Hovedret
Køkken: Asien, Thai
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 600 g kyllingefilet, skåret i mundrette bider
  • 2 ds kokosmælk (ikke light)
  • 3 spsk tomatkoncentrat
  • 2-3 spsk rød karrypasta
  • 2 peberfrugter, rød og grøn skåret i strimler
  • 6 små skalotteløg eller 1 almindelig løg skåret i både
  • 3 forårsløg, snittet gem toppene til topping
  • 4 cm ingefær, fintrevet – ca. 2 spsk
  • 3 fed hvidløg, fintrevet eller presset
  • 1 rød chili, snittet smag selv til
  • 1 lime, saften heraf
  • 1 1/2 tsk fiskesauce
  • Olie
  • Salt og peber
  • Evt. lidt vand
  • Peanuts og foråtsløgs toppe til toppen
  • Ris eller nudler

Sådan gør du

  • Varm lidt olie på en pande og steg kyllingen af, – krydr med salt og peber.
  • Tilsæt hvidløg, ingefær, tomatkoncentrat og karrypasta og varm det med et par minutter.
  • Tilsæt grøntsagerne og steg med i 5 min. Tilsæt også chili, men smag selv hvor stærk den er inden du hælder det hele i.
  • Hæld kokosmælken over og lad retten simre i 15 min.
  • Tilsæt fiskesauce og lime, og smag til med salt og peber og evt. mere chili. Lad retten simre i yderligere 5 min. Er saucen for tyk kan du tilsætte vand efter behov, – men den skal være lækker cremet.
  • Server med ris eller nudler og top din kylling i rød karry med peanuts og fintsnittet toppe af forårsløg.
Kylling i rød karry - Opskrift på thai kylling i rød karry
Kylling i rød karry – Opskrift på thai kylling i rød karry

Kommentarer

  1. 5 stars
    SÅ lækker, det er bestemt ikke sidste gang den kommer på bordet

    • Hej Lotte

      Åhhh hvor er det bare mega dejligt høre:)
      Tusind tak for din besked og rigtig dejlig Pinse til dig og dine:)

      Kh Dianna

  2. Pernille

    Mega lækkert! Må lige høre hvilken kokosmælk du bruger?? Det er en videnskab – synes min bliver meget vandet og knap så
    Cremet. Mvh

    • Hej Pernille

      Tusind tak:)

      Det kan du tro, – har selv været en del igennem inden jeg fandt min favorit:)
      Jeg bruger den fra Änglemark, – det er sådan nogle små kartoner med skruelåg. Den er så lækker cremet, – kan klart anbefales:)

      De bedste hilsner
      Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*