Kylling i rød karry - Opskrift på thai kylling i rød karry

Kylling i rød karry

Kylling i rød karry
Opskrift på lækker cremet thai kylling i rød karry - med kokosmælk og grøntsager.
Kylling i rød karry - Opskrift på thai kylling i rød karry

Nem og lækker thai karry med kokos mælk, kylling og masser af grøntsager. Super cremet, virkelig nem at lave og bare super lækker.
Jeg har lavet denne version relativt mild, simpelthen så hele familien kan være med på den, – men du kan altid selv spice den op og ned som du/familien foretrækker.

Kylling i rød karry - Opskrift på thai kylling i rød karry

Kylling i rød karry

Opskrift på lækker cremet thai kylling i rød karry – med kokosmælk og grøntsager.
4.6 fra 25 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Hovedret
Køkken: Asien, Thai
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 600 g kyllingefilet, skåret i mundrette bider
  • 2 ds kokosmælk (ikke light)
  • 3 spsk tomatkoncentrat
  • 2-3 spsk rød karrypasta
  • 2 peberfrugter, rød og grøn skåret i strimler
  • 6 små skalotteløg eller 1 almindelig løg skåret i både
  • 3 forårsløg, snittet gem toppene til topping
  • 4 cm ingefær, fintrevet – ca. 2 spsk
  • 3 fed hvidløg, fintrevet eller presset
  • 1 rød chili, snittet smag selv til
  • 1 lime, saften heraf
  • 1 1/2 tsk fiskesauce
  • Olie
  • Salt og peber
  • Evt. lidt vand
  • Peanuts og forårsløgs toppe til toppen
  • Ris eller nudler

Sådan gør du

  • Varm lidt olie på en pande og steg kyllingen af, – krydr med salt og peber.
  • Tilsæt hvidløg, ingefær, tomatkoncentrat og karrypasta og varm det med et par minutter.
  • Tilsæt grøntsagerne og steg med i 5 min. Tilsæt også chili, men smag selv hvor stærk den er inden du hælder det hele i.
  • Hæld kokosmælken over og lad retten simre i 15 min.
  • Tilsæt fiskesauce og lime, og smag til med salt og peber og evt. mere chili. Lad retten simre i yderligere 5 min. Er saucen for tyk kan du tilsætte vand efter behov, – men den skal være lækker cremet.
  • Server med ris eller nudler og top din kylling i rød karry med peanuts og fintsnittet toppe af forårsløg.
Kylling i rød karry - Opskrift på thai kylling i rød karry
Kylling i rød karry – Opskrift på thai kylling i rød karry

Kommentarer

  1. 5 stars
    SÅ lækker, det er bestemt ikke sidste gang den kommer på bordet

    • Hej Lotte

      Åhhh hvor er det bare mega dejligt høre:)
      Tusind tak for din besked og rigtig dejlig Pinse til dig og dine:)

      Kh Dianna

  2. Pernille

    Mega lækkert! Må lige høre hvilken kokosmælk du bruger?? Det er en videnskab – synes min bliver meget vandet og knap så
    Cremet. Mvh

    • Hej Pernille

      Tusind tak:)

      Det kan du tro, – har selv været en del igennem inden jeg fandt min favorit:)
      Jeg bruger den fra Änglemark, – det er sådan nogle små kartoner med skruelåg. Den er så lækker cremet, – kan klart anbefales:)

      De bedste hilsner
      Dianna

  3. Mette Skov Haffejee

    5 stars
    Rigtig lækker smag. Jeg lavede det med Like Meat kylling. Det var så godt.

    • Hej Mette
      Hvor er det bare dejligt at høre,-tusind tusind tak for din besked 🙂

      Rigtig dejlig dag 🙂

      Kh Dianna

  4. Ole Lauritzen

    5 stars
    stor tak til gourmetministeriet for en fantastisk thai karry ret , smager fantastisk
    Tak Dianna for at dele den 🙂

    • Hej Ole

      Tusind tak for din besked, – det er vel nok dejligt at høre 🙂
      Tak fordi du giver dig tid til at skrive – det betyder så meget at høre 🙂

      Rigtig dejlig dag.

      De bedste hilsner
      Dianna

  5. Anders

    5 stars
    Spicy, krydret, cremet og lækker. Den var måske lige en tand for stærk til den lille, men både konen og jeg syntes virkelig det var en god ret. Den laver vi gerne igen.

    • Hej Anders

      Tusind tak for din besked, – hvor er det bare dejligt at høre, at I kunne lide den Herhjemme rører vi altid lidt creme fraiche i pigernes hvis de synes det er for stærkt, – det kan hjælpe lidt på vej:)

      Endnu engang tak for din besked, – og rigtig dejlig aften:)

      De bedste hilsner
      Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift bedømmelse