Kylling i rød karry - Opskrift på thai kylling i rød karry

Kylling i rød karry

Kylling i rød karry
Opskrift på lækker cremet thai kylling i rød karry - med kokosmælk og grøntsager.
Kylling i rød karry - Opskrift på thai kylling i rød karry

Nem og lækker thai karry med kokos mælk, saftig kylling og masser af grøntsager. Super cremet, virkelig nem at lave og bare super lækker.
Jeg har lavet min kylling i rød karry forholdsvis mild, simpelthen så hele familien kan være med på den, – men du kan altid selv spice den op og ned som du/familien foretrækker.

Og apropos saftig kylling, – jeg har læst og læst omkring, hvordan man netop får denne lækre saftige og bløde kylling, som man kender den fra det thailandske køkken. Og nu har jeg forøg mig med den mest simple måde, som faktisk stammer fra det kinesiske køkken. Og det er simpelthen at lade kyllingen “marinere” i noget så enkelt som natron. Yep, – det virker.
Jeg har også forsøgt mig med bagepulver, og det virker altså også 🙂
Skær kyllingen i mundrette bidder, vend dem i natron eller bagepulver, lad dem “marinere” i 20-30 minutter, skyl stykkerne grundigt, dup dem tørre og tilbered som du ønsker. 
Og hvor meget skal du så bruge? – Til 600 g kylling, skal du bruge 2 spsk. natron eller bagepulver. Følg fremgangsmåden herover, – og tilbered derefter din kylling i denne stir fry som beskrevet i opskriften. 
Det bliver altså ustyrlig godt  🙂

Kylling i rød karry - Opskrift på thai kylling i rød karry

Kylling i rød karry

Opskrift på lækker cremet thai kylling i rød karry – med kokosmælk og grøntsager.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.58 fra 228 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Asien, Thai
Keyword: Nem aftensmad, Nem mad, Thai karry, Thai mad
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 600 g kyllingefilet, skåret i mundrette bider
  • 2 ds kokosmælk (ikke light)
  • 3 spsk tomatkoncentrat
  • 2-3 spsk rød karrypasta
  • 2 peberfrugter, rød og grøn skåret i strimler
  • 6 små skalotteløg eller 1 almindelig løg skåret i både
  • 3 forårsløg, snittet gem toppene til topping
  • 4 cm ingefær, fintrevet – ca. 2 spsk
  • 3 fed hvidløg, fintrevet eller presset
  • 1 rød chili, snittet smag selv til
  • 1 lime, saften heraf
  • 1 1/2 tsk fiskesauce
  • Olie
  • Salt og peber
  • Evt. lidt vand
  • Peanuts og forårsløgs toppe til toppen
  • Ris eller nudler

Sådan gør du

  • Varm lidt olie på en pande og steg kyllingen af, – krydr med salt og peber.
  • Tilsæt hvidløg, ingefær, tomatkoncentrat og karrypasta og varm det med et par minutter.
  • Tilsæt løg og grøntsagerne, og steg med i 3-5 min. Tilsæt også chili, men smag selv hvor stærk den er inden du hælder det hele i.
  • Hæld kokosmælken over og lad retten simre i ca. 10 minutter.
  • Tilsæt fiskesauce og lime, og smag til med salt og peber, og evt. mere chili.
  • Server med ris eller nudler, og top din kylling i rød karry med peanuts og fintsnittet toppe af forårsløg.
Kylling i rød karry - Opskrift på thai kylling i rød karry
Kylling i rød karry – Opskrift på thai kylling i rød karry

Kommentarer

  1. 5 stars
    SÅ lækker, det er bestemt ikke sidste gang den kommer på bordet

    • Hej Lotte

      Åhhh hvor er det bare mega dejligt høre:)
      Tusind tak for din besked og rigtig dejlig Pinse til dig og dine:)

      Kh Dianna

    • Bjarne Schjølin

      5 stars
      det er vigtogt kun at bruge den tykke del af kokosmælken, ddr nemt kan skrabes ud af dåsen med en spiseske. Hvis man bruger den tynde del af kokosmælken bliver sovsen alt for tynd, og udvander også smagen.

      • Hej Bjarne

        Ja der findes desværre en del tynde kokosmælk, – men prøv den fra f.eks. Grøn Balance, den er super lækker og cremet hele vejen igennem 🙂

        Men god ide med at holde lidt igen med den tynde del, hvis man har fået far i en af de dåser:)

        Dbh Dianna

  2. Pernille

    Mega lækkert! Må lige høre hvilken kokosmælk du bruger?? Det er en videnskab – synes min bliver meget vandet og knap så
    Cremet. Mvh

    • Hej Pernille

      Tusind tak:)

      Det kan du tro, – har selv været en del igennem inden jeg fandt min favorit:)
      Jeg bruger den fra Änglemark, – det er sådan nogle små kartoner med skruelåg. Den er så lækker cremet, – kan klart anbefales:)

      De bedste hilsner
      Dianna

    • Bjarne Schjølin

      Cremet kokosmælk: brug kun den tyknede del af dåsens indhold, udskrab med en ske og smid den vandede del ud.

  3. Mette Skov Haffejee

    5 stars
    Rigtig lækker smag. Jeg lavede det med Like Meat kylling. Det var så godt.

    • Hej Mette
      Hvor er det bare dejligt at høre,-tusind tusind tak for din besked 🙂

      Rigtig dejlig dag 🙂

      Kh Dianna

    • Amalie

      5 stars
      Måske spørger dumt, men må jeg spørge, hvor skalotteløgene kommer ind? Kan ikke se, hvor du skriver, de skal i, i retten? Er det i step 3? ☺️

      • Hej Amalie

        Slet ikke dumt spørgsmål, – sprød endelig 🙂
        Men jo, det er i step 3 – som del af grøntsagerne 🙂

        Kh Dianna

  4. Ole Lauritzen

    5 stars
    stor tak til gourmetministeriet for en fantastisk thai karry ret , smager fantastisk
    Tak Dianna for at dele den 🙂

    • Hej Ole

      Tusind tak for din besked, – det er vel nok dejligt at høre 🙂
      Tak fordi du giver dig tid til at skrive – det betyder så meget at høre 🙂

      Rigtig dejlig dag.

      De bedste hilsner
      Dianna

  5. Anders

    5 stars
    Spicy, krydret, cremet og lækker. Den var måske lige en tand for stærk til den lille, men både konen og jeg syntes virkelig det var en god ret. Den laver vi gerne igen.

    • Hej Anders

      Tusind tak for din besked, – hvor er det bare dejligt at høre, at I kunne lide den Herhjemme rører vi altid lidt creme fraiche i pigernes hvis de synes det er for stærkt, – det kan hjælpe lidt på vej:)

      Endnu engang tak for din besked, – og rigtig dejlig aften:)

      De bedste hilsner
      Dianna

  6. Lis Godske Nielsen

    Kan den fryses ned?

  7. Nina Riisager

    5 stars
    Skøn ret, skønne smage….
    Bare skøn

    • Hej Nina

      Det er så sødt af dig at skrive det, tusind tusind tak 🙂

      Håber du får den dejligste dag 🙂

      Kh Dianna

  8. Frank Jacobsen

    Ja det er godt nok en videnskab at finde en kokosmælk der bliver “fed og lækker”
    Kan ikke finde den fra anglemark du nævner.

    • Hej Frank

      Ja det er det virkelig, – utroligt det skal være så svært. Og ikke nok med at konsistensen ofte fejler, så gør smagen i den grad også når det er de der vantynde nogle af slagsen.
      Den fra Ânglamark er i sådan nogle små kartoner nu, måske det er derfor du ikke har kunne finde den?
      Eller kan du også prøve den fra Santa Maria, – den økologiske plejer at være super lækker. Og mener også de har lavet en “rich” version der skulle være fed og cremet i konsistensen.

      Håber du finder frem til en af dem 🙂

      Dbh Dianna

      • Tristan

        5 stars
        Jeg bruger Rema1000 Inspiring Food Kokos Mælk, til 8.95 kr Per dose.
        Absolut den bedste til retten. ( Efter mange Eksperimenter )

    • Rasmus

      5 stars
      Hej Vil bare høre om man kan lave den i forvejen og varme den op senere på dagen.
      Mvh Rasmus

  9. 5 stars
    Mums! Retten er nu lavet, smagt til og sat på køl til imorgen, hvor skønne kollger kommer på besøg. Tænker den kun bliver endnu mere intens i smagen af at “stå” en dag…?

    • Hej Gitte

      Hvor er det bare dejligt at høre, – tusind tak for din besked 🙂
      Og en dag på køl kan den bestemt godt klare 🙂

      Kh Dianna

    • Lars Andersen

      5 stars
      Hej Dianna.
      Tusind tak for en virkelig lækker opskrift!

      Jeg ender altid med at lave de typiske retter, når jeg laver mad herhjemme og dette var første gang i mange år, at jeg sprang ud i noget nyt.
      Det var en kæmpe succes for familien. De kunne begge lide maden, selv min kræsne teenagedatter på 13 og jeg fik en glad kone, som normalt er den der står for maden herhjemme.

      Jeg havde dog ikke noget rød pasta, så brugte soya i retten i stedet, hvilket bestemt smagte lækkert

      Tak Dianna /

      Venlig hilsen Lars

      • Hej Lars

        Ej hvor er det bare helt fantastisk at høre, – det er jeg virkelig glad for 🙂
        Der er bare ikke noget bedre end når man rammer et ret som hele familien kan lide, – for det er jo ikke altid lige nemt 😉
        Du skal næsten prøve min opskrift på Butter Chicken, – den kunne jeg forestille mig også ville falde i Jeres smag 🙂

        Rigtig god weekend, og tak for din besked 🙂

        Dbh Dianna

  10. Vil den kunne spises med pasta ?

    • Hej Jan
      Altså personligt ville jeg foretrække den med ris, – eller en gang stegte nudler måske:)
      Men du kan da give det et forsøg, – måske det fungerer helt fint:)

      Dbh Dianna

  11. 5 stars
    Er ved at lave den lige nu… og det er 8. gang! Jeg elsker den bare… Det er min livret #1
    (som altid med ris – men tænkte om den ville være god også med pasta (penne)?

  12. 5 stars
    Hmmm … mit spørgsmål forsvandt ! Er det blevet slettet ?

    • Hej Jan

      De skulle gerne være der nu, – de skal lige godkendes herfra før de kommer online:)

      Rigtig god dag:)

      Dbh Dianna

  13. jette bendix

    meget lækkert

  14. Anders Kjær

    5 stars
    Det er blevet en familie favorit hos os – så den kommer ofte på bordet.
    Rigtig lækkert med stegte nudler eller ris som tilbehør.

    • Hej Anders

      Det er jeg simpelthen så glad for at høre, – tusind tak fordi du skriver det:)

      Rigtig god sommer:)

      Dbh Dianna

  15. Christine

    Glæder mig til at lave retten!
    Kokosmælk kommer i flere størrelser. Det er vel ikke to dåser med 400 ml i? Altså dem fra rema?

  16. Louise

    Denne skal jeg prøve at lave 🙂
    Har bare så svært ved lugten af fish sauce. Er det nødvendigt – kan den mon laves uden, eller er det en skam?

    • Hej Louise

      Haha så har vi det på samme måde, – for jeg synes også det lugter afskyeligt;-)
      Men altså, – det smager super godt i retten, men det kan også sagtens undlades.
      Så kan du ikke fiskesauce, så får du altså en fantastisk ret uden også:)

      Kh Dianna

  17. 4 stars
    Synes der mangler en smule sødme fx. palmesukker. Det smagte skønt.

    • Hej Jens

      God ide med palmesukker hvis man ønsker en smule sødme, – og dejligt du kunne lide den:)
      Tusind tak fordi du skriver det:)

      Dbh Dianna

  18. Har du et bud på noget tilbehør (altså udover ris)?

    • Hej Mette

      Det kan du tro
      Du kan servere den med stegte ris, nudler eller lave lidt a la en “wok” med masser af snittede grøntsager, gerne blandet med nudler, – og servere det til som tilbehør:)

      Forårsruller er også altid et kæmpe hit herhjemme:)

      Kh Dianna

  19. dorthe mikkelsen

    5 stars
    Virkelig smagfuld. Let at lave. Serverede den for gæster og alle var vilde med den. En af vores nye favoritter.

    • Hej Dorthe

      Åhhh hvor gør det mig bare glad at høre altså, – tusind tak for din besked:)

      Rigtig dejlig dag:)
      Kh Dianna

  20. Anonym

    5 stars
    Smager dejligt og er nemt.

  21. Anonym

    5 stars
    Skulle lave en score middag til min nye kæreste 🙂 Fantastisk opskrift. det blev en god aften

  22. Bjarne

    5 stars
    Virkelig dejlig opskrift
    Jeg gav den 3 stærke chilier af egen avl og sveder stadig 1/2 time efter

    • Hej Bjarne

      Ej hvor er det bare dejligt at høre, tusind tak for din anmeldelse 🙂

      Rigtig godt nytår 🙂

      Kh Dianna

  23. Jannie

    Bruger du asiatisk karrypasta eller den uden ret meget smag fra danske supermarkeder?

    • Hej Jannie

      Rød karrypasta køber jeg oftest i supermarkedet, – jeg synes det har fint med smag, og det har alle mulighed for at få far i:)

      Dbh Dianna

  24. Henriette Sørensen

    Super lækker ret 🙂 har du et forslag til en salat til denne ret?

    • Hej Henriette

      Hvor er det dejligt at høre, – tusind tak 🙂
      Altså min første tanke er min Thai Beef Salad, – undlad bøffen og put lidt ekstra af alle grøntsager i som salaten i forvejen indeholder.
      Den matcher retten perfekt 🙂

      Kh Dianna

  25. 5 stars
    Smager virkelig dejligt

  26. Anonym

    5 stars
    Virkelig lækker. Har lavet den flere gange. Sammensætningen er perfekt

  27. Hanne Sølvquist

    5 stars
    Taak, den faldt i god jord både hos store som mindre.. jeg ristede noget kokusmel til topping efter eget skøn, det var også godt..

    • Hej Hanne

      Hvor er det dejligt at høre, – det er jeg virkelig glad for:)
      Og god ide med ristet kokos på toppen:)

      Kh Dianna

  28. Majunna

    Hej Dianna
    Hvor mange Ml skal kokosmælken være?

  29. Tove Pedersen

    Det er en dejlig ret , og jeg har lavet den flere gange.

  30. Christian

    5 stars
    Super lækker ret lige med lidt bid i og en fin konsistens det er ikke sidste gang jeg laver den
    Tak for opskriften

    • Hej Christian

      Det er jeg simpelthen så glad for at høre altså, – fedt:)
      Tusind tak fordi du skriver det:)

      Dbh Dianna

  31. Susanne

    5 stars
    Super lækker og nem. Jeg har lavet den flere gange også med kalkun inderfilet. Er lige så god dagen efter sa vi altid har til 2 dage. Hilsen Susanne

  32. Thea Maria Lang

    5 stars
    Smagte som om man havde købt lækker take away.
    Kylling var meget mere saftig og fantastisk smag

  33. Lonetta Halberg

    Org en smagsfyld oplevelse det er ikke sidste gang jeg laver den og godt fif med bagepulveret kyllingen blev ikke tør tak for opskrift

  34. Michael

    4 stars
    Lækker opskrift, mangler dog lidt citrongræs.

    • Hej Michael

      Åhhh ja citrongræs gør sig så godt i de thailandske retter, – elsker det også 🙂
      Desværre kan det være svært at få fat på i de lokale dagligvare butikker.

      Rigtig dejlig dag:)

      Dbh Dianna

  35. 5 stars
    Virkelig lækker opskrift og meget autentisk med Thailandsk

  36. 5 stars
    Super lækker karryret, der er lige tilpas stærk

  37. Bodil Andersen

    5 stars
    Fantastisk opskrift

  38. Billie

    5 stars
    Helt vildt lækker opskrift opskriften er fast hjemme hos mig og bliver altid serveret for mine veninder Tak for den‍♀️

  39. Jeanette

    5 stars
    Så lækker en opskrift har lavet den et par gange og den er et hit hver gang

  40. Hej.

    Du har glemt at skrive hvornår man skal tilsætte løg i din opskrift 🙂

    • Hej Amor

      Åhhh for Søren, det er fordi jeg tænker løgene som del af grøntsagerne her 🙂
      Men god pointe, jeg skriver det lige om 🙂

      Dbh Dianna

  41. Pernille Gilbert Jespersen

    Virkelig dejlig ret. Jeg har lavet den dobbelt til familiemiddagen. Saucen er cremet og smagen som vanlig bliver endnu bedre og stærkere næste dag❤️

    • Hej Pernille

      Ej hvor gør det mig bare glad at høre 🙂
      Tusind tak fordi du skriver det, – dejligt den falder I jeres smag 🙂

      Kh Dianna

  42. Kan man bruge østerssovs i stedet for fiskesovs?

  43. Peter Linnet

    5 stars
    Super god ret

  44. Anonym

    Hej. Hvorfor kan man ikke bruge light?

  45. 5 stars
    God. Undlod dog rød peber og brugte porrer i stedet for forårsløg. Rigtig lækkert!

  46. Susanne

    Super dejlig og nem at lave. God til gæstemad, alle kan lide den.

  47. Lene Kjeldsen

    Virkelig en lækker ret. Jeg brugte alt i dåsen med kokosmælk, men sluttede af med at putte en lille smule maizena jævning i for at gøre den en smule tykkere. Der var smæk på smagen, og heldigvis havde jeg ingen chili, for den var rigeligt stærk med den røde karrypesto og hvidløg.

    • Hej Lene

      Hvor er det dejligt at høre den smagte dig 🙂
      Og maizena er nemlig en virkelig god redning, hvis kokosmælken ikke er cremet nok 🙂

      Rigtig dejlig dag 🙂

      Kh Dianna

  48. lyder lækkert, men tror du at man kan bruge arlas thaisuppe i stedet for rettens flydende ingredienser. ?

  49. Smager overhovedet ikke i nærheden af en thai rød karry

    • Hej Uffe

      Altså med de ingredienser der er i, har jeg svært ved at se at den kan smage af andet end en rød thai karry.
      Når det så er sagt, er det jo helt fair, hvis man ønsker sin karry mere eller mindre spicy, tykkere/tyndere og lignende.

      Rigtig god dag 🙂

      Dbh Dianna

  50. Regine Sloth Bech

    Nøj hvor er det lækkert. Absolut ikke sidste gang jeg servere det.

  51. Elinborg

    5 stars
    Hvor meget kokosmælk er der i de 2 dåser du bruger? ☺️

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)