
Lækker hjemmelavet spicy tomatsalsa, – perfekt til enhver form for mexicansk mad, som dip og topping. Den lækre friske, spicy og let syrlige smag er perfekt til det kraftig krydrede mad som mexikansk oftest er.
Styrken på din salsa kan du selv justere, – men den må godt lige prikke på tungen synes jeg.
Hjemmelavet spicy tomatsalsa holder sig fint på køl i et par uger, – så længe det opbevares i en ret tætlukket glas.

Spicy tomatsalsa
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 2 ds hakkede tomater eller polpa
- 4 fed
hvidløg
- 1 lille rødløg
- 12 skiver
syltede jalapenos
- 1/2 dl
olivenolie
- 1/2 dl
ketchup
- 2 tsk
stødt koriander
- 1 1/2 tsk
stødt spidskommen
- 1 tsk
tabasco
- 1
lime, saften heraf
-
Salt og friskkværnet peber
Instructions
- Si al væden fra de hakkede tomater gennem en finmasket sigte.
- Fint hak rødløg og jalapenos, og riv eller pres hvidløgene.
- Hæld de hakkede afdryppede tomater i en skål, og tilsæt alle de resterende ingredienser og rør det godt sammen.
- Smag til med salt og peber, – og tilsæt evt. mere tabasco/jalapenos hvis den ønskes stærkere.
- Stilles på køl indtil servering. Smagen udvikler sig meget over en time, – så lad den gerne stå og trække.
Pingback: Tortilla supreme med oksekød - Opskrift alla nachos supreme
Pingback: Tinga taquitos - Opskrift på sprøde tortillas med oksekød
Pingback: Pulled Pork Nachos - Opskrift på nachos med pulled pork
Kan man undlade koriander eller har det en stor betydning for smagen? Evt. Erstatte med noget andet?
Hej Line
Du kan sagtens undlade det, – og du behøver ikke erstatte med andet krydderi Hvis det er fordi du ikke bryder dig om frisk koriander, så skal du vide, at tørret stødt koriander slet ikke smager som frisk, – det smager lækkert krydret Jeg kan nemlig ikke selv fordrage frisk koriander☺️
De bedste hilsner
Dianna