Lækker hjemmelavet tomatsalsa, – perfekt til enhver form for mexicansk mad, – som dip og topping. Den lækre friske og let syrlige smag er perfekt til det kraftig krydrede mad som mexikansk oftest er.
Styrken kan du selv justere, – men den må godt lige prikke på tungen, – for at give lidt modspil til syren og det krydderierne.
Spicy tomatsalsa
Opskrift på lækker spicy tomatsalsa.
Ingredienser
- 2 ds hakkede tomater
- 4 fed hvidløg
- 1 rødløg
- 12 skiver syltede jalapenos
- 1/2 dl olivenolie
- 1/2 dl ketchup
- 2 tsk stødt koriander
- 1 1/2 tsk stødt spidskommen
- 1/2-1 tsk tabasco
- 1 lime, saften heraf
- Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Si al væden fra de hakkede tomater gennem en finmasket sigte.
Fint hak rødløg og jalapenos, og riv eller pres hvidløgene.
Hæld de hakkede afdryppede tomater i en skål, og tilsæt alle de resterende ingredienser og rør det godt sammen.
Smag til med salt og peber, - og tilsæt evt. mere tabasco/jalapenos hvis den ønskes stærkere.
Stilles på køl indtil servering. Smagen udvikler sig meget over en time, - så lad den gerne stå og trække.
Noter
Hæld evt. på et glas der er skyllet i atemon, så kan det holde et par uger på køl.

Pingback: Tortilla supreme med oksekød - Opskrift alla nachos supreme
Pingback: Tinga taquitos - Opskrift på sprøde tortillas med oksekød
Pingback: Pulled Pork Nachos - Opskrift på nachos med pulled pork
Kan man undlade koriander eller har det en stor betydning for smagen? Evt. Erstatte med noget andet?
Hej Line
Du kan sagtens undlade det, – og du behøver ikke erstatte med andet krydderi Hvis det er fordi du ikke bryder dig om frisk koriander, så skal du vide, at tørret stødt koriander slet ikke smager som frisk, – det smager lækkert krydret Jeg kan nemlig ikke selv fordrage frisk koriander☺️
De bedste hilsner
Dianna