Spicy tomatsalsa - Opskrift på den bedste tomatsalsa

Spicy tomatsalsa

Spicy tomatsalsa
Opskrift på lækker spicy tomatsalsa.
Spicy tomatsalsa - Opskrift på den bedste tomatsalsa

Lækker hjemmelavet tomatsalsa, – perfekt til enhver form for mexicansk mad, – som dip og topping. Den lækre friske og let syrlige smag er perfekt til det kraftig krydrede mad som mexikansk oftest er.
Styrken kan du selv justere, – men den må godt lige prikke på tungen, – for at give lidt modspil til syren og det krydderierne.

Spicy tomatsalsa - Opskrift på den bedste tomatsalsa

Spicy tomatsalsa

Opskrift på lækker spicy tomatsalsa.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 15 minutter
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 2 ds

    hakkede tomater

  • 4 fed

    hvidløg

  • 1

    rødløg

  • 12 skiver

    syltede jalapenos

  • 1/2 dl

    olivenolie

  • 1/2 dl

    ketchup

  • 2 tsk

    stødt koriander

  • 1 1/2 tsk

    stødt spidskommen

  • 1/2 tsk

    tabasco

  • 1

    lime, saften heraf

  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Si al væden fra de hakkede tomater gennem en finmasket sigte.
  • Fint hak rødløg og jalapenos, og riv eller pres hvidløgene.
  • Hæld de hakkede afdryppede tomater i en skål, og tilsæt alle de resterende ingredienser og rør det godt sammen.
  • Smag til med salt og peber, - og tilsæt evt. mere tabasco/jalapenos hvis den ønskes stærkere.
  • Stilles på køl indtil servering. Smagen udvikler sig meget over en time, - så lad den gerne stå og trække.

Noter

Hæld evt. på et glas der er skyllet i atemon, så kan det holde et par uger på køl.
Spicy tomatsalsa - Opskrift på den bedste tomatsalsa
Spicy tomatsalsa – Opskrift på den bedste tomatsalsa

Kommentarer

  1. Pingback: Tortilla supreme med oksekød - Opskrift alla nachos supreme

  2. Pingback: Tinga taquitos - Opskrift på sprøde tortillas med oksekød

  3. Pingback: Pulled Pork Nachos - Opskrift på nachos med pulled pork

  4. Kan man undlade koriander eller har det en stor betydning for smagen? Evt. Erstatte med noget andet?

    • Hej Line

      Du kan sagtens undlade det, – og du behøver ikke erstatte med andet krydderi Hvis det er fordi du ikke bryder dig om frisk koriander, så skal du vide, at tørret stødt koriander slet ikke smager som frisk, – det smager lækkert krydret Jeg kan nemlig ikke selv fordrage frisk koriander☺️

      De bedste hilsner
      Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*