
Lækker hjemmelavet tomatsalsa, – perfekt til enhver form for mexicansk mad, – som dip og topping. Den lækre friske og let syrlige smag er perfekt til det kraftig krydrede mad som mexikansk oftest er.
Styrken kan du selv justere, – men den må godt lige prikke på tungen, – for at give lidt modspil til syren og det krydderierne.

Spicy tomatsalsa
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ingredienser
- 2 ds hakkede tomater eller polpa
- 4 fed
hvidløg
- 1 lille rødløg
- 12 skiver
syltede jalapenos
- 1/2 dl
olivenolie
- 1/2 dl
ketchup
- 2 tsk
stødt koriander
- 1 1/2 tsk
stødt spidskommen
- 1 tsk
tabasco
- 1
lime, saften heraf
-
Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Si al væden fra de hakkede tomater gennem en finmasket sigte.
- Fint hak rødløg og jalapenos, og riv eller pres hvidløgene.
- Hæld de hakkede afdryppede tomater i en skål, og tilsæt alle de resterende ingredienser og rør det godt sammen.
- Smag til med salt og peber, - og tilsæt evt. mere tabasco/jalapenos hvis den ønskes stærkere.
- Stilles på køl indtil servering. Smagen udvikler sig meget over en time, - så lad den gerne stå og trække.
Noter

Pingback: Tortilla supreme med oksekød - Opskrift alla nachos supreme
Pingback: Tinga taquitos - Opskrift på sprøde tortillas med oksekød
Pingback: Pulled Pork Nachos - Opskrift på nachos med pulled pork
Kan man undlade koriander eller har det en stor betydning for smagen? Evt. Erstatte med noget andet?
Hej Line
Du kan sagtens undlade det, – og du behøver ikke erstatte med andet krydderi Hvis det er fordi du ikke bryder dig om frisk koriander, så skal du vide, at tørret stødt koriander slet ikke smager som frisk, – det smager lækkert krydret Jeg kan nemlig ikke selv fordrage frisk koriander☺️
De bedste hilsner
Dianna