Super nem og virkelig lækker laksetatar med rå laks, avocado og den lækreste asiatiske marinade. Den tager ingen tid at bikse sammen, og så smager den bare fantastisk lækkert.
Har du ingen cylinder at anrette i, kan du fint bare lægge det i lag på en tallerken eller i en skål, – smagen bliver hverken bedre eller dårligere af formen 😉
Om du ønsker at fryse laksen før brug er egentlig op til dig selv, – nogle foretrækker det, andre gør ikke, – og det skal du gøre helt op med dig selv.
Fryser du den, skal den ned på -20 grader i minimum 24 timer, – først der kan du være sikker på, at den er fri for parasitter.
Laksetatar med avocado og asiatisk marinade
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Laksetatar
- 350 g fersk laks
- 4 avocadoer
- 2 spsk citronsaft
Marinade
- 1 dl soya
- 2 spsk sesam
- 1 spsk fintrevet ingefær, ca. 2 cm
- 2 fed hvidløg, fintrevet eller presset
- 1/2-1 lime, fint revet skal og saften heraf
Derudover
- Cylinder på ca. 7-8 cm i diameter
Sådan gør du
Marinade
- Bland soya med hvidløg, ingefær samt saft og fintrevet skal af 1/2 lime.
- Rist sesamfrøene på en tør pande til de tager farve og afgiver aroma, og hæld dem ned i soyasaucen. Rør godt rundt.
- Smag til om der skal tilsættes mere limesaft og/eller skal, og lad marinaden trække til den skal serveres.Marinaden kan sagtens laves i forvejen og opbevares på køl.
Laksetatar
- Rens laksen fri for eventuelle urenheder, fjern ben og skind, og skær den i stykker på ca. 1×1 cm.
- Halver avocadoerne, fjern sten og skræld, og skær dem ud i mindre tern på ca. 1×1 cm. Dryp med citronsaft og vend det godt sammen, så ikke den stykkerne bliver brune.
- Anbring avocado ternene i bunden af anretnings ringen, og pres dem let sammen.
- Top med laksen, og pres også denne forsigtigt sammen. Det skal ikke være kompakt, bare let presset sammen, så du kan fjerne cylinderen uden tataren falder sammen.
- Når cylinderen er fjernet, pyntes tataren med friske krydderurter.
- Server lakse tataren, og hæld marinaden omkring tataren inde ved bordet.
Skal laksen til laksetatar en tur i fryseren før brug
Hej Mette
Altså det er lidt hvordan man selv har det med det. Anbefalingerne siger 24 timer ved -20 grader.
Køber du fisken frisk ved fiskehandleren kan du høre hvad de siger, de kender forholdene i forhold til hvor laksen er fanget.
Så det er op til den enkelte vil jeg sige 🙂
Kh Dianna
Super lækker forret, som er hurtig at lave
Hej Mathias
Hvor er det bare fantastisk at høre, tusind tak for din anmeldelse 😉
Dbh Dianna