Laksetatar med avocado og asiatisk marinade
Opskrift på nem og lækker frokost eller forret, - frisk og med en skøn smag af de asiatiske køkken.
Del via email

Super nem og virkelig lækker laksetatar med rå laks, avocado og den lækreste asiatiske marinade. Den tager ingen tid at bikse sammen, og så smager den bare fantastisk lækkert.
Har du ingen cylinder at anrette i, kan du fint bare lægge det i lag på en tallerken eller i en skål, – smagen bliver i hvertfald hverken bedre eller dårligere af formen 😉

Laksetatar med avocado og asiatisk marinade
Opskrift på nem og lækker frokost eller forret, – frisk og med en skøn smag af de asiatiske køkken.
Udskriv
Pin
Bedøm
Antal: 4 personer
Ingredienser
Laksetatar
- 350 g fersk laks
- 4 avocadoer
- 2 spsk citronsaft
Marinade
- 1 dl soya
- 2 spsk sesam
- 1 spsk fintrevet ingefær, ca. 2 cm
- 2 fed hvidløg, fintrevet eller presset
- 1/2-1 lime, fint revet skal og saften heraf
Derudover
- Cylinder på ca. 7-8 cm i diameter
Sådan gør du
Marinade
- Bland soya med hvidløg, ingefær samt saft og fintrevet skal af 1/2 lime.
- Rist sesamfrøene på en tør pande til de tager farve og afgiver aroma, og hæld dem ned i soyasaucen. Rør godt rundt.
- Smag til om der skal tilsættes mere limesaft og/eller skal, og lad marinaden trække til den skal serveres.Marinaden kan sagtens laves i forvejen og opbevares på køl.
Laksetatar
- Rens laksen fri for eventuelle urenheder, fjern ben og skind, og skær den i stykker på ca. 1×1 cm.
- Halver avocadoerne, fjern sten og skræld, og skær dem ud i mindre tern på ca. 1×1 cm. Dryp med citronsaft og vend det godt sammen, så ikke den stykkerne bliver brune.
- Anbring avocado ternene i bunden af anretnings ringen, og pres dem let sammen.
- Top med laksen, og pres også denne forsigtigt sammen. Det skal ikke være kompakt, bare let presset sammen, så du kan fjerne cylinderen uden tataren falder sammen.
- Når cylinderen er fjernet, pyntes tataren med friske krydderurter.
- Server lakse tataren, og hæld marinaden omkring tataren inde ved bordet.

