Opskrift på nem og lækker frokost eller forret, - frisk og med en skøn smag af de asiatiske køkken.
Ret Forret, Frokost
Køkken Asien
Samlet tid 20 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
Laksetatar
350gfersk laks
4avocadoer
2spskcitronsaft
Marinade
1dlsoya
2spsksesam
1spskfintrevet ingefær, ca. 2 cm
2fedhvidløg, fintrevet eller presset
1/2-1lime, fint revet skal og saften heraf
Derudover
Cylinder på ca. 7-8 cm i diameter
Sådan gør du
Marinade
Bland soya med hvidløg, ingefær samt saft og fintrevet skal af 1/2 lime.
Rist sesamfrøene på en tør pande til de tager farve og afgiver aroma, og hæld dem ned i soyasaucen. Rør godt rundt.
Smag til om der skal tilsættes mere limesaft og/eller skal, og lad marinaden trække til den skal serveres.Marinaden kan sagtens laves i forvejen og opbevares på køl.
Laksetatar
Rens laksen fri for eventuelle urenheder, fjern ben og skind, og skær den i stykker på ca. 1x1 cm.
Halver avocadoerne, fjern sten og skræld, og skær dem ud i mindre tern på ca. 1x1 cm. Dryp med citronsaft og vend det godt sammen, så ikke den stykkerne bliver brune.
Anbring avocado ternene i bunden af anretnings ringen, og pres dem let sammen.
Top med laksen, og pres også denne forsigtigt sammen. Det skal ikke være kompakt, bare let presset sammen, så du kan fjerne cylinderen uden tataren falder sammen.
Når cylinderen er fjernet, pyntes tataren med friske krydderurter.
Server lakse tataren, og hæld marinaden omkring tataren inde ved bordet.