Vildt Bolognese Opskrift med Dådyr - Dyb og Lækker Smag

Vildt bolognese med dådyr

Bolognese med dådyr - Vildt bolognese
Opskrift på dådyrs bolognese - en bolognese med vildt.
Vildt Bolognese Opskrift med Dådyr - Dyb og Lækker Smag

Er du klar til at opgradere din bolognese til noget helt ekstraordinært? Prøv min version med dådyr – en vildtvist på en klassiker, der ikke kun smager fantastisk, men også er et mere bæredygtigt valg. Denne vildt bolognese simrer langsomt med friske krydderurter, rødvin og tomat, hvilket udvikler en dyb, rig og uforglemmelig smagsprofil, der vil imponere ved ethvert middagsbord.

Men det stopper ikke her. Ved at vælge dådyr som proteinkilde, træffer du ikke kun en beslutning, der beriger din mad med smag, men også en, der støtter en mere bæredygtig og CO2-venlig praksis. Dåvildt lever i naturlige omgivelser, hvilket bidrager positivt til biodiversiteten og minimerer fodaftrykket sammenlignet med traditionelt opdrættet kød – så som oksekød.

Vildt bolognese med dådyr – En Rig og Aromatisk Simreret

Leder du efter en måde at bringe en smule vildmark ind i dit køkken? Så er min vildt bolognese med dådyr lige opskriften for dig. Denne ret tager den elskede italienske klassiker og giver den et friskt pust med saftigt og smagfuldt dåvildt. Kombinationen af friske krydderurter, rødvin og tomater lader denne bolognese simre til perfektion, og resultatet er en dyb, kompleks og utrolig lækker sauce.  

Vildt Bolognese Opskrift med Dådyr - Dyb og Lækker Smag

Bolognese med dådyr – Vildt bolognese

Opskrift på dådyrs bolognese – en bolognese med vildt.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 4 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Italiensk
Keyword: Dådyr, Vildt
Samlet tid: 2 timer
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1 løg, finthakket
  • 2 gulerødder, skåret i små tern
  • 2 stilke bladselleri, skåret i små tern
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 500 g hakket dådyrskød/dåvildt
  • 3 spsk tomatkoncentrat
  • 2 dl rødvin
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 1/2 dl bouillon – vildt eller okse*
  • 2 stilke timian
  • 2 stilke rosmarin
  • 5 stilke basilikum
  • Salt og friskkværnet peber
  • Olie

Derudover

  • 6 stilke friske basilikum – kan undlades
  • 500 g pasta
  • Revet parmesan

Sådan gør du

  • Varm en god sjat olie op i en gryde, og steg løg, gulerødder og bladselleri af i 5-10 minutter.
    Tilsæt hvidløg de sidste par minutter.
  • Skub grøntsagerne lidt til side, og brun kødet af i samme gryde. Krydr med salt og friskkværnet peber.
    *Laver du en stor portion, kan du evt. lægge grøntsagerne til side på en tallerken, så kødet kan brune ordentligt. Hæld grøntsagerne tilbage efter bruning.
  • Tilsæt tomatkoncentrat og varm det igennem et par minutter, og hæld derefter rødvinen ved. Lad den koge ind i 5 minutter.
  • Hæld de hakkede tomater og bouillonen ved, bind urterne sammen og læg dem i gryden, og lad bolognese simre i minimum 2 timer – gerne +3 timer. Læg låget på skrå, og rør undervejs.
    Alt efter simretid tilsættes mere bouillon løbende, hvis der er behov for det.
  • Smag bolognesen til med salt og friskkværnet peber.
  • Vend vildt bolognese med din favorit pasta og frisk basilikum, og top med revet parmesan og friskkværnet peber.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)