Butter chicken - Opskrift på blød og cremet butter chicken

Cremet butter chicken

Cremet butter chicken
Opskrift på den lækreste indiske butter chicken.
Butter chicken - Opskrift på blød og cremet butter chicken

Lækker cremet butter chicken, – lavet uden marinade, så retten kan være færdig på bare 30 min. Masser af smag af varme krydderier fra det indiske køkken, og et perfekt cremet resultat der ikke gryner.
Jeg har lavet denne omgang med en smule mild chili, – den prikker lidt på tungen, men på den helt rigtige måde. Her kan du selv spice den op eller ned, – men personligt synes jeg at butter chicken skal være cremet og rund i smagen og ikke for stærk.
Server denne butter chicken med kogte ris, og de her uimodståelig lækre pandestegte naanbrød.

Butter chicken - Opskrift på blød og cremet butter chicken

Cremet butter chicken

Opskrift på den lækreste indiske butter chicken.
4.45 fra 9 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 600 g

    kyllinge bryst, filet eller lignende

  • 1 ds

    hakkede tomater

  • 3 spsk

    tomatkoncentrat

  • 25 g

    smør

  • 1

    løg, grofthakket

  • 3 fed

    hvidløg, hakket

  • 2 cm

    ingefær - fintrevet, ca. 1 spsk

  • 2 tsk

    garam masala

  • 1 tsk

    koriander, stødt

  • 1 tsk

    spidskommen, stødt

  • 1 tsk

    mild chilipulver

  • 1 tsk

    gurkemeje

  • 1/2 spsk

    sukker

  • 2 1/2 dl piskefløde, - måske lidt mere hvis du alligevel har;-) (læs: den bliver ikke dårligere af 1-2 dl mere;-))
  • Salt og peber

  • Olie

Sådan gør du

  • Skær kyllingen i store tern, krydr med salt og peber, og steg stykkerne gyldne i en smule olie. De skal ikke være gennemstegte, bare gyldne. Sæt til side på en tallerken.
  • Smelt smørret og en spsk olie i en gryde og steg løgene blanke.
  • Tilsæt hvidløg, ingefær og krydderier og varm igennem et par minutter, - uden det bruner.
  • Tilsæt tomatkoncentrat og varm med et minuts tid, inden de hakkede tomater, fløde og sukker tilsættes.
  • Varm saucen hurtigt igennem og blend den derefter helt glat, - enten med en stavblender eller ved at hælde den i en blender.
  • Hæld saucen tilbage i gryden og varm den godt igennem i 5-8 min., - rør undervej.
  • Tilsæt kyllingestykkerne og lad dem varme med ca. 10 min., til stykkerne er tilberedt, men stadig saftige og lækre.
  • Smag saucen til med salt og peber, og server med kogte ris og friskbagte naanbrød.
Butter chicken - Opskrift på blød og cremet butter chicken
Butter chicken – Opskrift på blød og cremet butter chicken
Butter chicken - Opskrift på blød og cremet butter chicken
Butter chicken – Opskrift på blød og cremet butter chicken

Kommentarer

  1. Jeg elsker denne ret! Bedste butterchicken opskrift jeg har prøvet ! Men jeg kan ikke se hvordan du kan lave den på 30 min ? Det tager min 45 for mig.. også i femte forsøg!

    • Hej Grethe
      Tak for din besked, – hvor er det dejligt du kan lide opskriften 🙂
      Uha, – det kan også være jeg bruger 35 min., – men i det leje i hvert fald 🙂

      Rigtig dejlig dag til dig.

      De bedste hilsner
      Dianna

  2. 5 stars
    Rigtig lækker opskrift og resultat, undlod dog hvidløget gr. allergi, skulle have sat risene over i starten, så kan det nok klares på 30 min. Bruger den helt sikkert igen

  3. Tina Cramon

    4 stars
    Bedste butter chicken-opskrift, jeg har prøvet. Godkendt af hele familien. Jeg lavede den lidt baglæns ved at lave sovsen først, så den fik længere tid

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*