Opskrift på dådyrs bolognese - en bolognese med vildt.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Italiensk
Nøgleord Dådyr, Vildt
Samlet tid 2 timertimer
Servings 4personer
Ingredienser
1løg, finthakket
2gulerødder, skåret i små tern
2stilkebladselleri, skåret i små tern
3fedhvidløg, finthakket
500ghakket dådyrskød/dåvildt
3spsktomatkoncentrat
2dlrødvin
1dshakkede tomater
1 1/2dlbouillon - vildt eller okse*
2stilketimian
2stilkerosmarin
5stilkebasilikum
Salt og friskkværnet peber
Olie
Derudover
6stilkefriske basilikum - kan undlades
500gpasta
Revet parmesan
Sådan gør du
Varm en god sjat olie op i en gryde, og steg løg, gulerødder og bladselleri af i 5-10 minutter.Tilsæt hvidløg de sidste par minutter.
Skub grøntsagerne lidt til side, og brun kødet af i samme gryde. Krydr med salt og friskkværnet peber.*Laver du en stor portion, kan du evt. lægge grøntsagerne til side på en tallerken, så kødet kan brune ordentligt. Hæld grøntsagerne tilbage efter bruning.
Tilsæt tomatkoncentrat og varm det igennem et par minutter, og hæld derefter rødvinen ved. Lad den koge ind i 5 minutter.
Hæld de hakkede tomater og bouillonen ved, bind urterne sammen og læg dem i gryden, og lad bolognese simre i minimum 2 timer - gerne +3 timer. Læg låget på skrå, og rør undervejs.Alt efter simretid tilsættes mere bouillon løbende, hvis der er behov for det.
Smag bolognesen til med salt og friskkværnet peber.
Vend vildt bolognese med din favorit pasta og frisk basilikum, og top med revet parmesan og friskkværnet peber.